Термин юни 2022 - тема 2

• 57 472
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Мисля като вляза в седмия месец да започна да пазарувам. И при мен първото дете е зимно бебе, та сега се чудя какво ще трябва. 
Мисля бодита с къс ръкав, гащеризончета(по модерно му ромпъри), чорапки, тънка жилетчица, тънка шапчица. Блузка и ританки не ми е много удобно, особенно като започне да се върти. Ще има да се купуват още пеленки, тънки одеалца и какво ли лще не.
За кзписването наистина не е нужно нещо специално. На първото дете купих боди и гащеризонче и одеалце с копчета и става за повиване навън, не знам как сега е модерно да се казва. На снимките се вижда само дебелото одеало, декември беше. А дрешките съм обличала само ище веднъж, много бързо порасна.
Само да кажа на мамите, ако ще еаждате в девети месец на купувайте памперси за новородени, на моето бебе 3740гр не му ставаха и се наложи направо на 2ка да сме от родилното. Аз бях взела едвница защото щеше да се ражда още от седми месец ама се задържа до началото на девети.

# 106
Мойте деца пък бяха другата крайност, родиха се около 3 кг и памперси номер 1 носиха около месец, номер 2 им ставаше след месец, че и повече. На ехографа грубо казват колко се очаква да бъде бебето, но мисля че повечето пъти не е точно измерването.
Ние сме дребни с таткото и е нормално бебетата да са по дребни и слаби (т.е аз бях слаба вече не съм Joy ) . Ако сте високи и по едри наистина може би е по добре 2 номер.

# 107
Здравейте. Записвам се малко късно в темата, но все пак ще ми е интересно да ви следя.
Имам 2 девойки на 3г и 5г и се очертава още една девойка на хоризонта с термин 25 юни 😀

# 108
Лелее много яко, колко мами има тук, които чакат трето ? Много се радвам за вас и евала за това, че сте се навили за трето дете.
На мен ми се искаше, но нека второто да дойде всичко да е наред, млади сме с таткото ще имаме време и за трето. 😊😊😊

Здравейте. Записвам се малко късно в темата, но все пак ще ми е интересно да ви следя.
Имам 2 девойки на 3г и 5г и се очертава още една девойка на хоризонта с термин 25 юни 😀

# 109
Аз съм в очакване на първо дете и дори не мога да си представя да имам повече. Изглежда ми много трудно, особено ако са с малка разлика. Браво на всички мами с 2+ !

# 110
Отглеждането на първо дете определено е по-трудно, от отглеждането на второ или две заедно. Самия шок след първото раждане, че вече живота ти е по различен и имаш други приоритети е супер трудно за свикване. Поне за мен беше така. С две деца е грубо същата трудност спрямо както е с едно дете, просто включваш второто във вече оформения режим.

# 111
Мен ме е страх. Ще ощетя ли детето си като обръщам внимание на бебето, ще ощетя ли бебето, че няма да съм толкова отдадена, колкото с първото, ще бъдат ли близки... Още от преди да забременея си го мисля и само го отлагах. Нервите ми са обтегнати и сега, а как ще се справя с първите месеци...
Ей такива неща. Не знам нормални ли са, не са ли.

# 112
Enter Sandman колко е голямо детето? Ходи ли на градина?
Няма да лъжа никой, че се обръща внимание както преди еми няма такава нещо. Но не мисля, че се ощетява детето по някакъв начин. Все пак не е центъра на света за да е център на внимание, трябва и то да свикне, че вече има още едно дете в семейството.
Ние нямаме и не сме имали ревност от страна на каката. Но ходи на градина, после си има време, в което сама играе и има време, в което играем заедно. Никога не съм обръщала внимание през цялото време. Трябва да може сама да се занимава, разбира се трябва да има и време, което прекарваме заедно. Ако преди сме си играли 1 час сега играем 30 Мин да кажем. Но през останалото време общуваме постоянно не е на самотек разбира се.
С бебето пак същото на първото дете повече време отделях като бебе, но дали е имало нужда. Едно новородено първите месеци има нужда да яде, спи и да е с чист памперс.
Нормални са притесненията, но ще се справите. Започват да си играят активно след като бебето проходи.

# 113
Днес бях на втора фетална, всичко изглежда супер и ще си имаме сестричка. Винаги съм си мечтала за две момичета 🥰

# 114
Здравейте момичета !
За тези от вас със сенна хрема и въобще всякакви алергии ,консултирахте ли се вече с алерголог какви медикаменти можете да приемете ?
Аз ходих при един от водещите специалисти ,който преди прегледа ми каза ,че трябва да се направят сериозни изследвания преди да се назначи лечение ,отивайки на преглед просто ме пита в кой месец съм и ми изписа Кларитин … на листовката пише да се взима само след консултация с лекар ,но въпреки това е добре да се да се избягва приемът по време на бременност .
Объркана съм и мисля да посетя още един алерголог .

# 115
Честито!!! В коя седмица я направи?
Моята е чак на 03 февруари, нямам търпение вече.. тогава ще съм 20+5гс

Днес бях на втора фетална, всичко изглежда супер и ще си имаме сестричка. Винаги съм си мечтала за две момичета 🥰

Аз съм със сенна хрема и мисля като наближи март да говоря със следящия АГ. Но само като си полисля колко много кихане ме очаква и от сега започва да ме боли корема 😅

Здравейте момичета !
За тези от вас със сенна хрема и въобще всякакви алергии ,консултирахте ли се вече с алерголог какви медикаменти можете да приемете ?
Аз ходих при един от водещите специалисти ,който преди прегледа ми каза ,че трябва да се направят сериозни изследвания преди да се назначи лечение ,отивайки на преглед просто ме пита в кой месец съм и ми изписа Кларитин … на листовката пише да се взима само след консултация с лекар ,но въпреки това е добре да се да се избягва приемът по време на бременност .
Объркана съм и мисля да посетя още един алерголог .

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 16:14 от irasheva

# 116
Днес съм точно 21 седмици. Повече от половината мина. Готовите сме и с името,сякаш знаехме ,че ще е пак девойка. Имам и доста неща от каката. Но и това не ме спира да си разглеждам. Поне големите покупки като легло,кошче за кола,количка,маса за повиване ще ги избегнем 😊

# 117
Arielll, аз съм с алергии. Имам и загубена бременност с най-вероятна причина грешна терапия. Писала съм в други теми - лекарство Ефира за намаляване на носната лигавица се оказа, че намаляло и маточната лигавица. А бях отишла 3 месеца предварително да си питам докторката дали не трябва да сменим, защото смятам да забременявам, нямало нужда.. Смених си алерголога. Прослушах разни светила във Варна и не можаха да ми отговорят дали са имали подобни случаи и какво алтернативно решение могат да ми предложат. В крайна сметка си намерих уникален доктор в Healee и вече ходя при него в Разград. При мен се налага имунотерапия - имам алергия към акари. Докторът ми препоръча да мина от стандартните инжекции на капки под езика - по-изчистена форма и по-щадящи за организма. Започнах ги лятото, няма проблем да се продължат по време на бременност. Имай предвид, че по време на бременност е възможно да се появят или отшумят алергии. С предишната Б ми изчезна алергията към мухъл, но пък се сдобих с хранителни непоносимости. Бях на диета и сега мога да ям всичко, но алергологът ме предупреди в третия триместър и особено осми и девети месец да изключа алергените както и да отида на детски гастроентеоролог след като бебето се роди да ми изготви специална схема за захранване за бебета на алергични родители. Ако ти тече носа от дълго време може да си развила разни бактерии. При мен лятото се откриха 3 вида бактерии - след 1-седмичен курс с антибиотик бях нов човек. Наскоро пак имах проблеми, пуснах си микробиология и излезе нова бактерия - Клебсиела - лекувам си я с капки в момента.

# 118

От кой алерголог си доволна и къде се намира?

# 119
Д-р Талят Чолак. Кабинетът му е в Разград, но предлага и консултации в Healee, аз попаднах на него в Healee първоначално. Преди бях на инжекции, антихистамин, хапчето за носната лигавица и спрей за нос (антихистамин + кортикостероид). Благодарение на доктора сега съм само на капки под езика (имунотерапия). Всеки път ми пуска тестове, даже хранителните непоносимости ги пуснах по негова препоръка - не предполагах, че може да имам. За мухъла ми 'предписа' парочистачка за банята и реално съм нямала вече проблеми, а вкъщи си имаме упорит мухъл. Изобщо страхотен лекар - гледа някакси по-обхватно на проблема. Препоръчвам с две ръце, мога да споделя контакти на лично.

Arielll, сетих се нещо - алергологът защо отказа да ти пусне тестове? Това са кожни тестове, гледа се дали ще реагираш. Не се покриват от каса, заплащат се допълнително, но по-добре така, отколкото като мен да тъпчеш сума ти лекарства и пак да си зле. Според мен отиди задължително на още едно мнение. И да пиеш Кларитин, ако и аш като мен бактерии в носа, тоя Кларитин няма да ти помогне в живота.

Общи условия

Активация на акаунт