Термин юни 2022 - тема 2

• 59 224
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Sonya_Dimitrova качвам съдържанието.

Може ли да снимате някоя страничка от книгата?
Благодаря предварително Simple Smile

# 151
Със съпруга ми преди години се влюбихме в име за момиченце. Той много иска да има дъщеричка и винаги сме си говорили, че искаме поне 2 деца, така че имахме име и за второто. Не е като да не ни отне години да стигнем до бременност, та имахме достатъчно време да мислим. 😁
Сега очакваме две бебета.
Като разбрахме, че са близнаци се усетихме, че не бяхме мислили много много за мъжки имена. Аз бях сигурна, че ако имаме момче ще е кръстено на баща си. Още на ранния скрининг ни казаха, че едното бебе е момиче, а няколко седмици след това разбрахме, че и двете са девойки. Та сега ги чакаме с нетърпение, но се надяваме, че няма да бързат да излизат и ще останат на топло в мен до юни месец. 😁

# 152
Първата ми дъщеря се казва Емма. Измислих го аз. От сериала Приятели ми дойде на ум. Сега втората ще е Анна ,измисли го мъжът ми още преди да знаехме дори,че е момиче. А Емма е щастлива,защото е фенка на Замръзналото кралство,където Елза има сестра Анна и така го научи много бързо. Живеем в чужбина и сме обсъждали само кратки интернационални имена,които да звучат добре и тук. Вариантът ни за момче предния път беше Даниел.

# 153
_krisinka_, много благодаря. Ще я поръчам 😊

# 154
Здравейте, от 2 дена съм със зъбобол . Споделете какво мога да пия преди да отида на зъболекар а това ще се случи през новата седмица. И дали се слагат упойки на бременни жени или не е препоръчително … имам страшен страх още от дете от зъболекар след като една възрастна дама освен да ми изпили зъба ми изпили и венеца и езика и от тогава съм фенка на упойката при зъболекаря 😄

# 155
  • София
Не съм много запозната какво може да пиеш, пронципно парацетамолът (панадолът) са ок за бременни, но ако се наложи сигурно и аналгин може веднъж - два пъти. Иначе за упойка - да, може да се слага при бременни. Аз съм в петък на зъболекар заради кариес и зъболекарят ми каза, че упойката не е проблем.

# 156
Здравейте,момичета. Вчера бях на фетална морфология, докторката ми каза че бебето изостава с 10 дни и трябва да се следи, дали ще навакса . Смени ми термина от 11.06,сега нов 22.06. Честно казано ме притесни,при някоя от вас случвало ли се е,и какво ви е мнението ?

# 157
Здравейте,момичета. Вчера бях на фетална морфология, докторката ми каза че бебето изостава с 10 дни и трябва да се следи, дали ще навакса . Смени ми термина от 11.06,сега нов 22.06. Честно казано ме притесни,при някоя от вас случвало ли се е,и какво ви е мнението ?
Стискам палци всичко да е наред, надявам се просто да и е трепнала ръката и да е измерила грешно. Доколкото съм чела,може да има разминаване в гестационната възраст взависимостот овулация, дължина на цикъла и т.н. Виж дали правялно е въвела датата на последната менструация.Хапвай редовно, надявам се не пазиш някакъв строг режим.

# 158
Моето първо дете изоставаше с 2 седмици. Към края вече изоставаше само с 1 . Всичко беше наред .. роди се малко дребничка въпреки , че родих в 41гс 2740 и 46см , но беше жива и здрава . Сега е на 4 и е 20 кг 😄

# 159
Аз бих отишла на второ мнение, особено ако досега е отговаряло на г.с.

# 160
От самото начало със седмица беше назад,но доктора който ме следи не ми е споменал че има някакъв проблем. С баткото пак ми бяха казали така и накрая се роди 2720кг , незнам дали това че не ям месо оказва влияние. По принцип не съм вегетарианка, просто сега ми се гади от него .

# 161
Щом от началото е със седмица назад не виждам защо те е стреснал доктора. При всяка бременност бебета са ми били със седмица че даже с 15 дена назад, но се развиваха пропорционално. Нямахме проблеми. Сега е назад 3 седмици, но още от началото е така пък и имах нередовен цикъл поради кърмене от там и нередовна овулация  и даже не ми прави впечатление. 7-10 дена не са тревожни ако бебето е пропорционално, т.е при всеки преглед си вървят напред глава, корем, крак заедно.
Ако остава назад само главата или само корема тогава може би има проблем, но пак е рано да се установи.

# 162
Благодаря ви за отговора, подейства ми добре. Нека да са ни живи и здрави бебчета , всичко да мине успешно 😍😍
Щом от началото е със седмица назад не виждам защо те е стреснал доктора. При всяка бременност бебета са ми били със седмица че даже с 15 дена назад, но се развиваха пропорционално. Нямахме проблеми. Сега е назад 3 седмици, но още от началото е така пък и имах нередовен цикъл поради кърмене от там и нередовна овулация  и даже не ми прави впечатление. 7-10 дена не са тревожни ако бебето е пропорционално, т.е при всеки преглед си вървят напред глава, корем, крак заедно.
Ако остава назад само главата или само корема тогава може би има проблем, но пак е рано да се установи.

# 163
  • София
Важно според мен е да наддава спрямо предния преглед пропорционално, а не само коя г.с. си.

# 164
Здравейте момичета, аз идвам да се оплача пък и да ми дадете съвет. Снощи имахме полов акт с ММ и малко след това като отидох до тоалетната на бельото имаше съвсем малко кръв, и то не точно червеникаво ами да кажем розово. Което много ме притесни и сега незнам какво да правя на 2.02 съм на фетална, а на 8.02 съм при моето АГ.
Не съм спала цяла нощ, инъче бебето е активно и го усещах цялата вечер. Явно и съм с ниска плацента, а докторите нищо не са ми казвали до сега. Аз самата усещам, че бебето е много ниско, с предната бременност усещах бебето по-горе. Незнам може и да си внушавам.

Общи условия

Активация на акаунт