Термин юни 2022 - тема 2

• 59 478
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Може ли да кажеш за коя бактерия става въпрос? По пронцип монурал го изписват при доста бактерии ,понеже е еднократен АБ с 3 дневно действие,като се очаква да излекува (съчетано с с глобули).Питам,понеже утре ще пускам и аз урокултура .

# 316
Може ли да кажеш за коя бактерия става въпрос? По пронцип монурал го изписват при доста бактерии ,понеже е еднократен АБ с 3 дневно действие,като се очаква да излекува (съчетано с с глобули).Питам,понеже утре ще пускам и аз урокултура .

Да, разбира се.
Сигнификантна бактериурия- ентеробактер спп.
 Урокултура обхваща доста бактерии, при Вас може да се изолира друга и други антибиотици да са  подходящи.

Тук много добре е описано, какво обхваща. Само да кажа, че имах само един симптом -това жълтеникаво течение.
https://www.synevo.bg/urokultura/

# 317

Да, разбира се.
Сигнификантна бактериурия- ентеробактер спп.
 Урокултура обхваща доста бактерии, при Вас може да се изолира друга и други антибиотици да са  подходящи.

Разбира се ,не бих си назначила сама или от форума. Просто ми е интересно,аз нямам сега никакви оплаквания,но да видим. Дано,ако има бактерии ,поне не са се размножили скорострелно .

# 318
Здравейте бъдещи мами! Искам и аз да се запиша за темата с моята малка юнска принцеса. Терминът ми е на 11юни и вече нямам търпение, но и малко ме е страх от престоящото раждане. Вас страх ли ви е? Също така как мислите да раждате?

Купихте ли вече първи дрешки и нещица? Аз за по-големите чакам пролетния ,,луд петък” на хиполенд. Какви колички си харесахте?

# 319
Здравейте бъдещи мами! Искам и аз да се запиша за темата с моята малка юнска принцеса. Терминът ми е на 11юни и вече нямам търпение, но и малко ме е страх от престоящото раждане. Вас страх ли ви е? Също така как мислите да раждате?

Купихте ли вече първи дрешки и нещица? Аз за по-големите чакам пролетния ,,луд петък” на хиполенд. Какви колички си харесахте?

Моят термин е на 22ри, но няма да купувам нищо преди раждането, защото съм суеверна 😂

Не ме е страх предварително, като настъпи момента тогава ще му мисля.. надявам се всичко да е наред и да родя естествено.

# 320
Ох момичета.. съвсем съм се отчаяла. Пуснахме изследвания за витамини Д-то от 23.3 за два месеца ми е станал 24..
Б12 много леко и той е мръднал.. ТЖСК ми е завишено.. дори си нямам и идея какво следва от това завишаване.. неутрофилите от ПКК и те са завишени, а пък Лимфоцитите са ми под норма..

# 321
Какви Д и Б12 приемаш? Другите две сочат за активен вирусен процес.

# 322
Здравейте момичета! Попринцип съм в темата с юлски бебета,но по всяка вероятност ще вляза в юни! Моят юнак расте много бързо, та доктора каза,че няма да издържа до средата на Юли, по-скоро ще е края на Юни. Та ми се ще и тук да познавам нови мами и техните вълнения. Поздрави! 💙

# 323
Мами, да има някоя от вас с бъбречни болки? За първи път ми се случва само единия бъбрек ме боли почти цял ден доста интензивно. Пих но шпа спря за 2-3 часа после пак почна. В друг град съм в момента и не мога да ида при гинеколога си.
Ако ме боли  евентуално на какъв лекар да ида на частно?
Какви изследвания да си пусна ?

# 324
За бъбреците лекар е нефролог, той пуска изследвания каквото прецени. Аз имам често болки, но имам и камъни и в двата бъбрека и си знам , че е от тях. Често пускам стерилна урина. Пия папаверин за контракциите и той успокоява и бъбреците. Вие трябва да идете да видят дали няма някоя инфекция . Бактерии в урина или камъче. Но само док може да каже какво е.
Пийте поне 2 литра вода на ден

# 325
Мами, да има някоя от вас с бъбречни болки? За първи път ми се случва само единия бъбрек ме боли почти цял ден доста интензивно. Пих но шпа спря за 2-3 часа после пак почна. В друг град съм в момента и не мога да ида при гинеколога си.
Ако ме боли  евентуално на какъв лекар да ида на частно?
Какви изследвания да си пусна ?

Ох, минах през това, много трудно попаднах на читав лекар. Задължително си пуснете пълна кръвна картина, обикновена урина и урокултура + антибиограма, днес даже разбрах, че има разширена специална за бременни, така че в лабораторията настоявайте за такава. Ако отидете по ЗК докторът трябва да ви даде направление за тези изследвания и ще спестите около 40 лв.

# 326
Правите ли упражненията на Кегел? Аз преди първата бременност дори не бях чувала за това.
Мисля, че е доста полезно.
  https://bremennost.bg/uprajnenie-na-kegel.html

# 327
Здравейте и от мен, аз съм от юлската тема, с термин началото на юли, но желая да следя и Вас, защото е възможно терминът да се измести за м. юни.
Бих искала да Ви попитам, търсите ли педиатър, предвид факта, че в София повечето не записват нови пациенти?
Ще се радвам да споделите опит!
Благодаря и хубава вечер!

# 328
Аз попитах моята лична лекарка дали може да бъде педиатър на бебчето и тя каза да 😁

# 329
Супер! И моят термин е 11 юни.❤ Малко си ме е страх,нормално е, но гледам да не го мисля още, не знам как ще раждам. А кога е този луд петък в Хиполенд?

Общи условия

Активация на акаунт