Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разкажете за първата си слаба оценка...

 • 2 910
 • 75
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 517
Ами как, ставаше ми кофти. Не са ме късали в университета, но виж на шофьорския изпит ме скъсаха няколко пъти. Не беше от незнание, а от тъпо притеснение и паника. В крайна сметка не се отказах и си взех изпита. Към днешна дата шофирам спокойно и прилично добре. Таа, отплеснах се. В университета е важно да си вземеш изпита, а не с колко. А и нерядко оценяването е не само субективно, ами на късмет. Така, че не се притеснявай. Смело напред!

# 16
 • София
 • Мнения: 6 371
В университета не са ме късали. Но имах 3-ка, която ме разсмя, защото беше очевидна гавра от страна на преподавателя. На изпит ( по Логика ) влизахме на групи от по 5 човека. Даваше ни на лист някакви кратки въпроси за развиване за около 20 минути. После трябваше да отговорим устно на някакви въпроси. Накрая ни написа оценки по реда, по който седяхме един до друг - 3, 4, 5, 6. Изтеглих късата клечка с мястото, на което бях седнала. Laughing
Знанията ми наистина не бяха за 6, но и за 3 не бяха. Нито това, което отговориха колегите ми на техните въпроси беше оценено с подобаващата оценка.
После от другите колеги, влизащи след нас на изпита разбрахме, че и с тяхното оценяване е имало гавра, но по-различна. Не помня вече подробности, просто за всяка групичка изпитвани си имаше някакъв различен "номер в ръкава" този преподавател.

Не смятам, че оценките, които получават студентите във всеки един случай отговарят на действително показаните знания. Важно е да се стараят да научат материала, но при слаба оценка вместо да се отчайват, просто да помолят за втори шанс, ако им е важен изпит. С отчаяние не се оправят проблеми.

# 17
 • Мнения: 210
В училище не съм имала двойки. Първата ми двойка беше по неорганична химия в 1 курс. Помня какъв рев беше, но се стегнах, научих и на поправката изкарах четири.

# 18
 • Мнения: 3 451
Завърших математика преди 20 години и тройката си беше висока оценка Laughing
В повечето случаи или те късат , или тройка
Изпитът беше от две части-задачи и след това теория
На задачи имах 5 или 6, но теорията беше много тегава
За пет  години свикнах със слабите оценки

# 19
 • София
 • Мнения: 14 512
В ТУ (тогава не се казваше така) съм нямала, в УНСС после имах. И то  не заради неучене по принцип за дадения изпит.  Въпросният беше при проф. Емил Лозанов - бивш тогава председател на Комитета по туризъм при Министерския съвет. И понеже към онзи момент комитетът вече го нямаше като структура, реших, че ще пропусна удобно при подготовката си въпроса за създаването и историята му. Е, да, ама не съобразих колко  свидна му е тази тема..Laughing Скъса ме заради този първи и последен въпрос, а на поправката бях в напреднала бременност и ми каза (циничен си беше, но явно и със слонска памет), че не искал да му раждам под носа.. Попита ме само дали вече знам  всичко за Комитета по туризъм и при утвърдителния отговор от моя страна след двойката ми писа, без изпитване, 6.

В училище двойка съм нямала, но имах единица. И докато си заслужа 6 за срока, не знам колко ме изпитва госпожата по английски. И най-смешното е, че години след това при същата учителка (желязна,  благодарна съм й много въпреки единицата), в същото училище, дъшеря ми имаше единица. И коментарът беше - крушата не пада по-далече от дървото. Ми какво да правим,  отзивчиви сме..

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 11:39 от пенсионирана русалка

# 20
 • Мнения: 29
В университета съм нямала, но това го отдавам, че ми харесваше специалността и учех с голямо желание. Имах една 4 по механика на флуидите. Много се ядосах, че ми се падна някаква задача, която омотах. И се явиха на повишителен.
В училище обаче редовно имах двойки по немски/английски. Тресях се от ужас да влизам в тези часове...

# 21
 • Мнения: 7 833
Винаги има преподаватели, които се правят на интересни. И за съжаление, студентите няма какво особено да направят.
Имали сме изпит, при който преподавателят казва "Да влязат първо пет момчета, че толкова рано сутринта глупости не ми се слушат!".
Или пък друг преподавател, който ти казва, че днес аурата ти е еди-каква-си и не ти е ден за изпитване, тъй че без да те изпитва, оставаш за септември...

Абе, всеки преподавател - с номера си.

# 22
 • София
 • Мнения: 1 042
Първата ми двойка беше на средновековна история и адски се разстроих, защото беше несправедливо - преподавателят ме обвини, че съм подсказвала и изобщо не ме изпита, направо си ме изгони. От яд изгубих три  дни за учене за следващия изпит (просто нищо не ми влизаше в главата, постоянно мислех за проваления изпит), изобщо не се явих и това беше единствената ми поправителна сесия с 2 изпита за вземане. Ама точно тогава се научих по трудния начин - излезеш ли от изпит, каквото и да е станало на него, си го избиваш от главата и почваш да мислиш за следващия. То си е до човек, на мен например ми помагаше да изкарам останалата част от деня и вечерта много активно, с тренировка до изтощаване и после яка забава в компания на хора с чувство за хумор.

Най-важното е да свикнеш с мисълта, че късането на който и да е изпит нито е краят на света, нито е непоправимо.

# 23
 • Мнения: 2 903
За какво ти писаха единица,русалка?
На един съученик му сложиха единица,защото се "отяде" на даскалицата. Yum Не си спомням за какво беше...

# 24
 • Мнения: 2 913
Първата ми двойка беше в пети клас по математика, но честно казано даже не помня каква беше точно задачата. Амбицирах се и си я оправих, после завърших математическа гимназия с 6, а висшето успях да се освободя по математика пак с шестици.
В университета имах една двойка по статистика на едно устно изпитване, но аз по принцип съм доста притеснителна, когато трябва да говоря и не беше от незнание, помолих преподавателката да ме изпита още веднъж и ми писа 6, с толкова си взех след това и изпита.

# 25
 • София
 • Мнения: 6 371
В близкото ни обкръжение преди години имаше едно дете, което по принцип беше слаб ученик. Все 2, 3, рядко 4 изкарваше. Веднъж се прибрал вкъщи ,ухилен до ушите, защото получил 1-ца за подсказване, той, двойкаря, дето все на него се налага да подсказват. Ами не му издържали ангелите на момчето. Един път да зададе учителката въпрос, на който той знае отговора и то да се случи да не изпитват него, а друг слаб ученик, който нищичко не знае по въпроса. Естествено, че ще подскаже, пък после ще мисли как да поправя тази 1-ца.

# 26
 • Мнения: 1 510
В девети клас имах двойка за срока по математика. Как да го приемам, аз не я разбирам. Тръгнах на уроци и накрая в дипломата имам 3.67. По мое време не се пишеше 3 по милост. Сега дори в елитни училища, ако ученикът е старателен, пише домашни и се мъчи, получава 3. При нас това не стигаше, в резултат на това обаче аз сега си смятам проценти, плочки и други нужни за живота неща.
В университета по българска литература След освобождението исках по-висока оценка и помолих да не ми пишат тройката, но на поправката ме скъсаха и после го взех с 4.
Не съм приемала драматично неуспехите, те са част от живота.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 13:14 от amonqk

# 27
 • Вестерос
 • Мнения: 32 945
В четвърти клас имах за пръв път слаба оценка- 4 на подробен разказ с рецензия от учителката, че е много подробен разказът ми Grinning

Иначе двойки имах за пръв път в осми клас, три една след друга, в рамките на два дни по немски език в подгответо. Бяха на някакви диктовки и на едно домашно. На диктовките от 26 човека клас имаше само две тройки. Едната се сещам, че беше за някакви каравани. Обадих се на майка ми да ѝ съобщя "радостните" новини. Спомням си, че след третата ми беше смешно. В крайна сметка имах 5 за срока, тъй като редовно ни изпитваха, имахме по 20,30 оценки на срок.

В университета ме скъсаха три пъти общо по два предмета. Не се развълнувах особено и двамата преподаватели бяха странни птици и незнайно как пишеха оценките. Беше ме яд единствено за една 4-ка, защото се бях скъсала от учене, но не се сетих да дам подходящия пример след като развих въпроса устно.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 15:30 от Tiffany А

# 28
 • Мнения: 2 601
Двойка не съм имала в училище никога, бях брутален зубър, но съм имала официално "Лош 1" в дневника заради подсказване на контролно. Grinning Няколко тройки съм имала и това е било, тежко ги приех, но се напънах и едната тройка по природознание я поправих с 10 шестици. Grinning
В университета по изпити също не съм била късана никога, направо беше въпрос на живот и смърт за мен да си взема изпитите. Joy В крайна сметка от 60+ изпита имам само три 4-ки, останалото са 5-ци и най-много 6-ци.
Поправката наистина е загуба на време. Да учиш цяло лято вместо да се напънеш, докато е време и после да си пей сърце. Simple Smile Естествено, ако се случи въпреки усилията, не е краят на света, ще го вземеш, но е хубаво да се избягва такъв развой на събитията според мен. Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 18:34 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 29
 • Мнения: 993
Сградостроителство в първи курс. Около 60% имахме 2-ки, другите - 3-ки, общо взето не зависеше от нищо, просто купчинки. Някакво тъпо "отмъщение" на архитекта към Строителния факултет.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 18:40 от Enter Sandman

Общи условия

Активация на акаунт