Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разкажете за първата си слаба оценка...

 • 4 175
 • 101
 •   1
Отговори
# 90
 • София
 • Мнения: 22 052
Е, да, има и такива.... При нас хубавото беше, че основно изпитите ни бяха писмени, т.е. избягваш директния контакт и субективната преценка.
Сега се сещам за един преподавател от първи курс по информатика. Преподаваше ни някакви стари неща за DOS и малко от офис пакета - създаване на файлове, копиране и подобни. Аз обаче научих така, както ги беше дал на лекциите и той беше изненадан, че аз (жена) съм си решила теста. Ако бяхме на устен изпит, вероятно нямаше да изкарам или поне не с висока оценка.

Реклама
# 91
 • Мнения: 8 604
А, ето ключа от палатката. Нашите бяха предимно устни. Получаваш/теглиш 1-3 въпроса, които имаш 20 мин да нахвърляш на лист, после ги изпяваш и те препитват допълнително за дреболии по конспекта.
Установих за два семестъра, че не е добре да нахвърлям точки, по които да говоря, и почнах направо да пиша текст, който после питах дали може да прочета, защото иначе зациклям. Не е имало проблем. Никой не е мислил, че преписвам, защото обикновено се оказвах точно пред/от някоя страна на преподавателя и то се вижда дали мятам погледи в странни посоки. Пак да дам за пример Фонемата, тя ме беше прекъснала, докато си пеех написаното, с реплика в духа оф, колежке, нищо не сте разбрала.

# 92
 • Мнения: 27 572
Не съм на същото мнение. Може да имат по-високи изисквания, но чак пък за кеф.....
Единият от въпросните преподаватели ми писа 4, въпреки многото учене от моя страна, но не ме скъса. На някой, който е прехвърлил пет страници от учебника, няма как да му пише положителна оценка.
Имах колеги, които просто идваха на изпит да се пробват, дори без да са отворили да четат. И после - ама той е гадняр, скъса ме...... Що не кажат - не бях учил/а, скъса ме.?!?

Има го и моментът, че ако оставим настрана филологиите и правото, където се четат стотици страници, учене с четене за мен е половин учене. Темата е научена не тогава, когато я четеш и всичко ти е ясно, а когато успееш след това да я развиеш сам на празен лист без да гледаш. Поне при мен беше така - мине ли ми веднъж през ръката без грешки, си остава в главата. Иначе се получава като в онзи виц:
- Като чета учебника, все едно аз съм го писала, а като изтегля въпрос на изпита, все едно друг е чел...

П.П.
Това, че шестицата от НЕГ нямало да стигне за тройка в някой си техникум, е смешно и абсурдно. Имам поглед над знанията на колеги от всякакви елитни техникуми и последните изобщо не се класират до нивото на НЕГ. А че НЕГ не е МГ е ясно, но те са в друга лига и учат друга математика. Чак когато собственото ми дете изкласи в СМГ разбрах колко тотално нищо общо няма между моето високо ниво по математика и това на децата от СМГ...
Вече за практически умения и усет към техниката техникумът си дава здрава основа, каквато от ЕГ нямат, но нали за математика говорим.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 14:00 от Черна станция

# 93
 • до морето
 • Мнения: 2 152
Хехе, първата не я помня, но преди няколко дена ме скъсаха (всъщност скъса целият курс) по комп мрежи. Тежко го приемам, обявила съм бойкот и не мисля да се явявам на поправка, на лятоска евентуално. Иначе съм отличничка, взимам стипендия и ме удари по егото тази двойка..
Мразя неправдите без значение дали съм аз жертвата или някой друг, и затова едвам замълчах да не му кажа някои неща. Не ни беше даден шанс да го вземем този изпит, както и да е.. не ми се влиза в подробности.

# 94
 • Мнения: 422
Има си преподаватели със странни методи на оценяване. Като бях първи курс в университета, имах изпит по клетъчна биология и ме питат разни неща, аз отговарям вярно (учила съм като луда целия семестър, имах комплекс, че не съм от природоматематическа гимназия и няма да се справя за разлика от повечето ми колеги). И по едно време ме пита професорката "вие какво смятате да работите като завършите?" и аз казах, че искам да съм учител по биология и химия. И тя каза "е, значи 4 ви стига, дайте студентската книжка". Аз си отворих устата да кажа, че съм учила много и искам да се пробвам за 6, но тя ме погледна над очилата и каза "дайте книжката докато не съм размислила". От 300 души поток изпита го взехме двама човека. Бъдещи учителки, с четворки, на другото момиче бяха казали същото.

# 95
 • Мнения: 5 095
Най- голямата ми радост в студентската ми книжка е 3 по математични методи на физиката. Първите бяхме изучаващи наравно с основните математики още в първи курс. От 40 студенти само трима взехме на първа сесия изпита, как да не ми е радост.

# 96
 • Мнения: 177
Здравейте. Аз да ви кажа първите два изпита го взех с 5,до тук никакъв проблем. Обаче се разолях от Ковид днес ми беше другия изпит, не се чувствам добре и изкарах тройка, много съм ядосана. Следващия най-сложния ми е на 27-ми, страшно много терминология. Изобщо не знам как ще се справя, уча, чета, обаче и не се чувствам добре и не знам. Направи ми идва да се откажа.

# 97
 • Мнения: 8 604
Направи си пищови или преподавай на котката.
Не се майтапя, аз едно време учех, като правех пищови, които не ползвах. Това по същество е повтаряне и систематизиране на информацията. Докато правиш пищова, ти се набива в главата.
За преподаването на котката - вторият най-лесен начин да научиш нещо е да пробваш да го преподадеш на другиго. Хем ти го разбираш, хем го запомняш.

# 98
 • Мнения: 5 385
Нарцùса, твой ли е известният котарак, който има профил във фейсбук и поства компетентно по всякакви въпроси?  Laughing

# 99
 • Мнения: 8 604
Какво? Не! Моят е рижав кардинал, дебелее и управлява скришно Grinning
Как се казва този котарак? Познавах един с мнение, да не е същият.

# 100
 • Мнения: 5 385
Как се казва този котарак? Познавах един с мнение, да не е същият.
На този са му преподавали няколко висши.
https://www.facebook.com/kotarakutrumen/posts/508736267277511

# 101
 • Мнения: 8 604
Ахааа, аз за един друг мислех. И Румен съм го засичала, бях го забравила - нечетим ми е Grinning

Общи условия

Активация на акаунт