Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 32 266
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Моите сънища са си цветни, ярки и детайлно-сюжетни и без да пия Б 12 😆 🤣
Зад блока ни има няколко къщи...и напоследък ме тормози един луд петел😅 и ми пречи да спя, разсейва ме, ако съм будна 😷 По всяко време на денонощието кукурига този екземпляр, сутрин като почне от 4:30 и през половин-един час така докъм 8-9 часа...но и в 16-17 ч "пее" този ентусиаст, но явно градските петли са с друго работно време. 😝

# 196
Сготви го тоя петел  rotfImbo

# 197
Здравейте, моля за съвет......лепнала съм някой баЦил....от тази сутрин се чувствам зле......поддържам Т 37.2- сега започнах да вдигам, но все още е под 38, втриса ме и цял ден лежа, сутринта ме наболяваше гърлото...сега не....какво бих могла да пия......гледам на ИНфлуцид пише че съдържа пшенично нишесте/колко може да ме събори това нишесте/?, а на Фервекса си има захар .......пих един Панадол/парацетамол/ че ме наболява и главата......леки болки в гърба и врата Sad

# 198
Аз нямам проблеми със заспиването принципно, но този просто ме разсейва...😅
Азара, аз винаги имам клеева тинктура (капки прополис- стига да нямаш алергия) и съм страшно доволна. Сипвам си и в гърлото на час-два при симптоми, профилактично в хладните сезони по веднъж дневно. На детето давам по около 20 капки в 10-15 мл прясно мляко разтворени, аз си сипвам направо в устата горе-долу двойно (но може разтворени и в течна сметана- лидълската каничка примерно, или в друга замаскираща течност, тогава не се усещат). Ако имам хрема, слагам капки прополис, обтривам с клечка за уши или сок от лук (за по-лесно обтривам направо с парче лук). И двете са много ефикасни. Според мен, по-добре пий нещо, отколкото чак толкова да му гледаш състава! Аз обикновено минавам с Парацетамол, капки прополис/сок от лук и чай с джинджифил, евентуално с малко лимон. Нещото, което ми помага, ако ме втриса и ми е много студено е да пия един Парацетамол.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 19:42 от dolce miele

# 199
Купи си сребърна вода. Гледай поне 1 след хранене и после след сребърната вода поне час да не ядеш.
2 лъжици разтваряш в малко вода. Може и с клеева тинктура.
Пийни и витамин С.

# 200
Здравейте, моля за съвет......лепнала съм някой баЦил....от тази сутрин се чувствам зле......поддържам Т 37.2- сега започнах да вдигам, но все още е под 38, втриса ме и цял ден лежа, сутринта ме наболяваше гърлото...сега не....какво бих могла да пия......гледам на ИНфлуцид пише че съдържа пшенично нишесте/колко може да ме събори това нишесте/?, а на Фервекса си има захар .......пих един Панадол/парацетамол/ че ме наболява и главата......леки болки в гърба и врата Sad
Фервекс и всичките подобни са подсладени, те иначе нямат изпиване...
Ако държиш да е нещо в такава форма или се примиряваш със захарта в него, или искаш да ти дадат за диабетици. С уговорката че в тях пък слагат гадни подсладители, ама от най-гадните. Питай и за таблетна форма ако решиш, някои имат. Колдрекс, Грипекс май имаха, абе много са и честно казано ми се сливат всичките ама има какво. Не са някакви чак огромни количества захар в прахчетата, а и имай предвид че ти и естествено си я вдигаш малко щом си болна - това го казвам за да не се шашкаш ако се хванеш пак за глюкомера. С тях и без тях все ще ти е повишена в някаква степен.
Те са парацетамол с малко витамин Ц и още нещо там да ти отпуши носа. Ако не ти е запушен, обикновен парацетамол ще ти свърши същата работа. Ако не си с кой знае каква температура, не вземай тези дето пише макс на тях че са с конска доза парацетамол, по цял грам им слагат и смятай ако вземеш няколко за деня колко е.
Нишестето в някакви си хапченца колко пък да е, няма да те сбърка особено според мен. Пишат го заради хора с алергии и непоносимости, че на тях и малко количество може да им създаде проблеми.
Гледай да се оправиш сега, пък после ще си влезеш в крачка, вече знаеш как става. Дано да минава по-бързо

# 201
Пропоминт спрей , не зная как да го кача от телефона , пфу. От началото на пандемияга ми е за ежедневна профилактика.
И паракофдал. Много го ползвам вместо парацетамол, оправя ми главоболието и има май кофеин в него за сила.
Преди месец бях  3 дни с температура 38 и болки в главата, писках в темата.
На третия ден нищо не пих, поддържах я цял ден и накрая спадна.
Направи си тест за ковид за всеки случай. При мен не беше, 2 отр.  имах.
Пилешка супа и много чай , хайде и бързо на крака ❤

# 202
От години се лекувам с парацетамол през няколко часа по два, това е в началните фази, не знам дали при теб не е минал този период. Фервекс само ако съм много зле. Но аз по принцип не съм по лекарствата Wink с особено мнения съм за тях. /В някаква степен е очевидно, при положение, че съм в тази тема Wink/
Не веднъж съм стопирала, ако на първи ден пия 4 пъти да речем по 2 хапчета от стандартните. Сутрин, обед, следобед и вечер. Може и по-малко, ако ти се вижда много и те е страх.

Иначе и останалото, което другите са ти казали - бабешките и природните методи! Вит. Ц, среб. вода, прополиси, лук ползвах като бременна веднъж за хремата, в някаква степен помага, чайчета, пилешка супа.

# 203
Благодаря ви Simple Smile
За сега съм на 2 парацетамола...определено след тях доста ми светна...чудех се през колко време мога да го приемам..Разтворимите ги мразя ужасно много...просто си спомних, че някой беше писал преди време/Минерва/ за подлсладени продукти....Да Нати подготвена съм, че ще има повишаване на КЗ....от любопитство се боднах след обяд...когато по принцип е около 4.8-5...днес беше 5.5...ще го преживея , определено ми е по-важно да се излекувам....тестове за ковид не ми се правят....не мога да си представя да вися в някоя лаборатория точно сега.....барикадирала съм се в нас.....

# 204
Дано да е обикновена настинка, все пак Ковид не е единственият вирус дето циркулира, нищо че само за него слушаме. Може и домашен тест да направиш ако има кой да ти купи от аптеката, за да си по-спокойна и ти дали си опасна за останалите.
Тия прахчета и аз ги мразя, гледам да мина с повечко топли течности като съм с настинка. Чай, супа, каквото имам под ръка. Или гледам да взема нещо с възможно най-малко парацетамол, обикновено Сотапирин че е само с 300мг а пак ми отпушва носа (откак се помня си имам проблеми със синусите, вече са хронични и винаги ми удължават неудобствата дори и от проста настинка). Не че и той не е с аспартам, ама за някой и друг ден се прежалвам когато се наложи. Особено като иначе няма да мога да спя нормално, то пък кое от двете да е по-вредно - малко подсладител или почти пълна липса на сън?
Ще се оправиш, ти си и подобри много показателите и си в доста по-добра изходна позиция, това си има значение.

# 205
Благодаря ви Simple Smile
За сега съм на 2 парацетамола...определено след тях доста ми светна...чудех се през колко време мога да го приемам..Разтворимите ги мразя ужасно много...просто си спомних, че някой беше писал преди време/Минерва/ за подлсладени продукти....Да Нати подготвена съм, че ще има повишаване на КЗ....от любопитство се боднах след обяд...когато по принцип е около 4.8-5...днес беше 5.5...ще го преживея , определено ми е по-важно да се излекувам....тестове за ковид не ми се правят....не мога да си представя да вися в някоя лаборатория точно сега.....барикадирала съм се в нас.....

Писала съм. Сребърната вода унищожава над 600 бацила.
Пия я от почти 4 години. Преди се разболявах по 5 пъти най-малко зимата, а често и до антибиотици опирах и имах белодробни драми.
От 4 години съм забравила какво е грип. Да чукна на дърво Grinning
Имам чат пат само леки неразположения.
Пия я профилактично. Зимата по-често, лятото по-рядко.
Някакъв лекар наскоро четох, че каза следното. Настинки не съществуват. Има просто отслабен имунитет и тогава вирусите атакуват.
Давам пример. Отиваме миналата пролет на разходка с брат ми и майка ми. Две пещери посетихме, там хладно и влажно. Като се прибирахме и на двама ни с брат ми леко ни тресеше, гърло дращеше, подсмърчахме с носовете.
Прибрах се и гаврътнах сребърната вода. Предложих на брат ми, не ще гадината.
На другия ден все едно нищо ми нямаше. Свежа краставичка.
А той горкия много зле.
Ако ще пиеш да знаеш. Разтояние от лекарства трябва да има, защото може да намали, но може и да усили действието.
Храната намаля ефекта от водата.
Влияе на добавки и билки.
Увеличава действието на чесъна примерно и на клеевата тинктура.

# 206
Някакъв лекар наскоро четох, че каза следното. Настинки не съществуват. Има просто отслабен имунитет и тогава вирусите атакуват.
Настинките са си една огромна група вируси най-различни. Риновируси, коронавируси и още какви ли не, стотици са. То точно това става при престой на много студено или там на когото каквото не му понася добре - тялото ни е с по-отслабени защити и по-възприемчиво към тях. А иначе ние реално навсякъде сме в контакт с такива, ама въпреки това не сме нонстоп болни.

# 207
Elora, как я приемаш профилактично. Аз като съм болна пия по 2 лъжици в чаша вода по веднъж на ден, но за профилактика колко пъти в седмицата я взимаш.
Да сподея и още нещо- не е ммного по темата но е свързано с вит Д. вчера прочетох , че инфраред лампите повишавали Вит Д в организма. Колко е вярно тепърва ще разбера.

# 208
Elora, как я приемаш профилактично. Аз като съм болна пия по 2 лъжици в чаша вода по веднъж на ден, но за профилактика колко пъти в седмицата я взимаш.
Да сподея и още нещо- не е ммного по темата но е свързано с вит Д. вчера прочетох , че инфраред лампите повишавали Вит Д в организма. Колко е вярно тепърва ще разбера.

Обикновено вечерта преди лягане. Защото е минало достатъчно от вечерята, от всякакви добавки и тям подобни.
Днес ще джурна с клеева тинктура. Аз на око си сипвам отдавна. Може и 3 лъжици ако искаш. Казват, че е хубаво да преседи минутка в чашата преди изпиване.
Понякога и следобеда съм я взимала.
Профилактично веднъж в седмицата като се сетя, но съм редовна.
Може да си определиш ден. Неделя примерно. Или аларма да навиеш. Аз съм свикнала като почивам обикновено.
Но като усетя, че съм нещо кекава, ми е обикновено три поредни дни пиенето.
Имах само едно по-сериозно разболяване преди 2-3 години. Но усетих малко късно, вече носа тръгна, гърлото дращи. Бях на път да загубя вкус и мирис пак. Вечерта вече почти не усещах миризми и вкусът беше притъпен.Това най го мразя. Лаком дол като мен да не усеща вкуса на храната е живо мъчение.
И все пак пийнах. Тъй като изпуснах малко нещата, пиех по два пъти на ден. Максимално на гладно, максимално далеч от хапове.
На другата сутрин не се чувствах така зле като предишни заболявания. По-бодра. Носа си ми е слабост, течеше, но не така обилно. Гърлото не ме дращеше и имах вкус и мирис. Беше ми само леко отпаднало. Абе за 2 дни отмина. На третия почти нищо ми нямаше, но за всеки случай пих 4 дни по два пъти. Иначе май 1 упсарин джурнах първия ден.
Хубаво е профилактично, защото не можеш да знаеш дали си на път да се разболееш, то може 2-3 дни да си заразена и нищо да ти няма. А така стопираш нещата.
Зимата ми е често, защото си има вируси. Лятото веднъж в месеца ми стига. Да трепе там нещо ако има за всеки случай.
Може да прочетеш из нета за сребърната вода. Има много инфо.
Примерно в един форум пишеше, че може и с малко алкохол или с клеева тинктура. Усилва действието на тинктурата. А съчетанието на алкохола беше обяснено по следния начин. Алкохола унищожавал уж външната обвивка на вирусите, а сребърната вода ги довършва.
Веднъж пийнах и с няколко капки ракийка Joy
Имаме и тинктура от чесън. И нея я ползвам ако усетя нещо. Но тя и за много други неща си е полезна. И обикновен чесън си хапвам стабилно чат пат. За всеки случай.
Преди месец 2 от колежките ми бяха болни. А работим в малка стая и са до мен. На мен нищо ми нямаше. Като ги видях, нищо не казах. Дреме ми, аз съм безсмъртна Joy Като се прибрах, джурнах вечерта преди лягане.
На следващия ден усещам аз една много лека отпадналост и леко дращане в гърлото. Ама придвидливо тоя път си взех шишенцето и следобеда 2 часа след обяда джурнах. На сутринта нищо ми нямаше.
А те горките изпиха един тон лекарства и изсмучиха един тон лукчета.
Едно време и аз с лукчета се лекувах. Честно казано махането на голиа актив и лукчета ми беше голям зор. Ама успях. Иначе старото ми аз освен другите В ядеше и по 2 лукчета на ден или голиа актив. Срамота.

# 209
Благодаря за информацията. Аз за чесъна днес прочетох нещо много интересно. Сутрин на гладно пиеш с вода по 2-3 цели скилидки, без да се дъвчат. Пиеш ги като хапове и така по-малко мирише. От утре ще го пробвам този метод

Общи условия

Активация на акаунт