Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 31 449
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Скиорче, веднъж пипнах таблетката магнезиев цитрат с все още влажна ръка и започна да ми се залепя в устата и не можах да я погълна. Натроших я с 2 лъжици (малко трудничко), смесих с 1 с. л. кисело мляко и така си го приех. Ефект си имаше и така. Според мен, можеш да чупиш таблетките на две, щом имат делителна черта. На мен 200 мг ми стигат...
Мiimssy, Елора така си приказва, по-цапната е😉 А другите не видях да са вложили какъвто и да е обиден или странен тон и после да са го  сменили, защото са усетили, че не е ок...🙂 Аз също не съм правила натоварване никога (честно казано, призлява ми само от мисълта за подсладена вода на гладно!🤪), но щом ти прилошава, вариантите са 2. Или го правиш (въпреки прилошаването), или действаш без него. По-назад в темите именно Елора е писала, че е изследвала инсулин след ядене на различни храни- плодове, шоколад, май и баница- но просто, за да види доколко и' се вдига инсулинът след такива храни. Изобщо няма как ядене на нещо друго да е съпоставимо със 75 гр глюкоза, а още по-малко на тази база да се определя дозировката на лекарство. Това са просто един вид експерименти. 🙂 В смисъл, ако можеше да се замени глюкозата с нещо друго, лекарят щеше да го е предложил.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 22:44 от dolce miele

# 526
Азара, това не е ли огромна доза? За пръв. път виждам такава разфасовка. А аз си мислех, че 400 мг. е много.
Гледам, че препоръчителната дневна доза е 200 мг. Ендокринологът казва ли нещо по въпроса?
Това от линка на Азара не са 1200мг магнезий а 1200мг цитрат. Разликата е в пъти. Ето снимка от описанието на продукта, от същия линк. Чете се описанието винаги, че за добавки контролът го няма много-много как ще го изпишат на опаковката. Ако нямат описание дето да казва изрично колко магнезий доставя една таблетка/доза, мятам у лево и гледам следващото. Добавки бол,  а тия дето не си казват колко е, вероятно не е за казване.
Скрит текст:
Само се загледайте в листовката на Магнерот в някоя онлайн аптека, че да не спамя пак темата с нея. На опаковката се мъдри гордо 500 де, а тия дето вече са били бременни знаят как им предписват по шепа на ден, то в една е супер малко магнезий.
Долче, то като ще е така що направо не си вземеш цитрат на прах, ами караш с хапчета? Grinning

# 527
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте момичета,
Бих искала да попитам има ли вариант да се направи  трикратно изследване на инсулина без да се натоварва организма с глюкоза.Бях чела някъде из темите назад,за вариант с ядене на нещо много сладко,но не знам дава ли добър резултат...
С установена ИР съм преди няколко години.На 120 мин. беше 120,а на 180 мин. 75. Бях започнала лечение с Метфоргама,но забремях,родих,кърмих и лечението го занимарих.Стана ми доста лошо от това натоварване и се чудех има ли вариант за избягване?
Съжалявам,че не съм се ровила назад,да намеря отговор,но темите са много и дълги 😊
Обременяване се прави именно, защото е един стандарт и по него могат да се направят определени заключения (сега доколко и то е особено уместно е друга тема, защото пиенето на 75 гр, глюкоза, за човек, който не пие по 75 гр. глюкоза на ден е същото като на един човек, който никога не е скачал с бънджи, да го накараме да скочи и след това да му измерим пулса и кръвното и възоснова на него да заключим дали е хипертоник). И сама можеш да забележиш, че дори при резултати от обременяване има изключително разнопосочни мнения, а какво остава при храни при които няма определен стандарт (на няколко пъти съм поствал резултати от изследване на инсулинов отговор и заключението на изследователите, че могат да предположат вариациите във вдигането на инсулина посредством гликемичния индекс едва на 23% и възоснова на макронутриентите едва на 10% тоест общо едва на 33%). Проблема е че грешно се смята, че консумацията на захари е причината и съответно лечението обикновено е фокусирано върху понижаването на глюкозата в кръвта и стриктното следене на приетите въглехидрати, като се игнорира реалната причина: прогресивно влошаване функцията на панкреасните бета-клетки. Бета-клетките съдържат по-малко антиоксиданти и работата им е застрашена от свободните радикали и крайните гликирани продукти. Антиоксидантите в плодовете успешно се борят с тях и защитават бета-клетките. И така излиза, че въпреки, че в плодовете има захар, всъщност те предпазват. Докато ако приемаме храни, които вдигат инсулина, дори и да не вдигат глюкозата, те всъщност натоварват панкреаса и съответно влошават функцията му. За момента обаче има само глюкомери, ако се измислят инсулиномери имам подозрения, че сегашните хранителни течения много сериозно биха се променили.
Dolce, аз да използвам “промоцията”, че си се отдала на магнезий 😜, че в една друга тема пуснах въпрос и не ми отговориха:).
Та накратко - прекарах се и си купих маг. цитрат на Солгар от 400 мг., но таблетките са с големината на майски бръмбари😬 и нямат преглъщане, дори като ги разчупя на 1/2. Дали, ако ги сдъвча на парчета, това по някакъв начин ще попречи на доброто им усвояване? И дали да взимам 2х/1/2 или направо 1х1/2 ? Нямам конкретни оплаквания, които да изискват голяма доза.
Мне, не е добра идея, целта на целулозата в хапчетата е именно усвояването да започне в червата, магнезия реално винаги е в съединение именно за да се стабилизира и усвои и съответно технологиите на създаване са различни, дали можеш да пиеш по половинка единствено ако има делителна линия, ефекта по начина по който питаш дали да ги приемаш ще е по-малък, ако толкова искаш по-големи количества по-скоро си вземи течен или на прах.

# 528
Натка, като пипам таблетките със сухи ръце, проблем няма. Само веднъж ми се наложи да я натроша, че иначе трябваше да я хвърлям, нямаше поглъщане...

# 529
  • София
Ето какво пише на етикета на Солгар. Magnesium 400 mg. (As citrate) Колко е магнезия тук?

А ето и таблетката, сравнена с обикновена капсула вит К2. Наистина засяда на гърлото и аз поне усещам, че се задушавам. Този, който я е измислил, със сигурност не я е преглъщал.
Jerami, не съм искала голяма доза, просто недогледах. Иначе следвам инструктажа на Хаши-гурото;) Изабела У., за 200 мг. магнезиев цитрат.
Скрит текст:

# 530
Големи изглеждат.
Скиорче, поне Солгар знам, че са качествена марка.
И да, не на всички пишат чистия магнезий, но поне тази е доказана марка.
Ето моите проблемните pure nutrition и хапчето на хая лабс. Долче ги има, та ще схване разликата.

Скрит текст:

Дали пък да не ги разтваряш в малко вода?

# 531
Моят цитрат е този който Азара показа- 1200мг. Пише , че доставя 192мг магнезий.

# 532
Ето какво пише на етикета на Солгар. Magnesium 400 mg. (As citrate) Колко е магнезия тук?
Така описано, трябва да е 400мг. То и затова е такова голямо хапчето - за да има толкова магнезий това ще е над 2 грама цитрат.

# 533
  • София
Сега като се загледах в етикета, след 400 мг. пише 107 (as citrate). Да не би пък да е 107? 🙄
Освен това пише, че 2 таблетки съдържат изброеното. И това е препоръчителната дневна доза..Ужас. Ще се мъча:)

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 23:51 от Skiorche

# 534
Сега като се загледах в етикета, след 400 мг. пише 107 (as citrate). Да не би пък да е 107? 🙄
Освен това пише, че 2 таблетки съдържат изброеното.
107 не е ли процентът от препоръчван дневен прием или там каквото се води като препоръчана стойност за ден? Две отделни колонки са, просто някой го е домързяло да ги огради в таблица както е на някои други. И да, това количество е в доза, дето наистина пише че е 2 таблетки. Но пак 1 от тях е над 1 грам само цитрат, големички са си че то и друго има в тях.

# 535
  • Столичанин ама не в повече :D
За момента обаче има само глюкомери, ако се измислят инсулиномери имам подозрения, че сегашните хранителни течения много сериозно биха се променили.
Пак пишеш глупости. Велики този път.

А във връзка с антиоксидантите, нали знаеш, че захарта се конкурира за абсорбция с вит.Ц и редуцира транспортирането му до клетките?
Ако инсулина се вдига повече от месото отколкото от плодове, кое всъщност натоварва повече панкреаса? Blush

А ето и таблетката, сравнена с обикновена капсула вит К2. Наистина засяда на гърлото и аз поне усещам, че се задушавам. Този, който я е измислил, със сигурност не я е преглъщал.
Jerami, не съм искала голяма доза, просто недогледах. Иначе следвам инструктажа на Хаши-гурото;) Изабела У., за 200 мг. магнезиев цитрат.
Скрит текст:
Малеей скиорке това огромно хапче бре Astonished , тея дето ползвам аз са като десните (поне предполагам де, щото ми се струва стандартно), кво трябва да е гърлото за да поеме такова нещо!? Иначе на твоите не пише и не мога да намеря информация (виж от огромните таблетки всеки се оплаква), аз ползвам едни които са 150 мг цитрат, нарочно търсих най-малките дози и съответно малки таблетки, защото все пак натоварват бъбреците, а и предозирането не е ок (е веднъж , защото нямаше взех други, където е 750мг и 150 мг елементарен магнезий, но от тях не се чувствам добре, ама ги пия, щот няма да ги хвърлям).

# 536
На мен ми е идеален магнезиевия цитрат на Хая лабс, 200 мг. Не знам колко магнезий има в него, обаче е факт, че още от първата таблетка ми спряха крампите, чувствам си мускулите отпуснати като легна да спя, далеч по-спокойна съм, по-лесно заспивам и по-качествено спя. Явно е количеството, което ми трябва/липсва...А върхът е като взема и един подезичен мелатонин...🙂 Поносима големина са таблетките, по-големи от тези не искам да виждам...😆 Аз понякога имам трудност да гълтам и по-малки таблетки, особено ако се случи да хлъцна точно преди да глътна хапчето...😅 Дори с Л-тироксин (супер мини хапченца) съм имала проблеми и съм ги чувствала като залепени за гърлото за известно време...

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 17:58 от dolce miele

# 537
Ако инсулина се вдига повече от месото отколкото от плодове, кое всъщност натоварва повече панкреаса? Blush
Не е важно само дали се вдига, а колко и колко време стои висок. Инсулинът няма само функция да ти сваля КЗ, а и участва в изграждането на мускули и всякакви клетки. Проблемът е ако и кз и/или инсулин скачат прекалено високо и/или се задържат прекалено дълго повишени.
Много опростено си представяш процесите в организма, там ти е грешката.

# 538
Ох, записвам се в темата с мъка.
Преди 4-5 години бях отслабнала и стигнала заветните 67 кг., а сега съм почти 100 кг. Не смея да се кача на кантара.
Преди години много ми помогна Метфогамма, към този момент не пия нищо. Не мога да каже, че си хапвам, напротив дори има моменти, когато не ям. Сладкото ми е голям порок. Blush

# 539
Ох, вижте на какво попаднах в една фейсбук група за ИР....

Цитат
... просто не се доксвайте до омега 3 ..
  ... щото панкреаса реве на глас,когато щитовидната плаче от предозиране на PUFA ...
  ....включвам се на чужд пост и се извинявам, но имам въпрос…..тъй като и аз ползвам рибено масло от черен дроб треска на Росита, но съм чела доста как PUfa дезактивират рецепторите за ЩЖ, а пък съм и с хипофункция и само ми липсва да ги “доблокирам”, имате ли друго предложение от къде да си набавя достатъчно натурален ретинол в диетата си(витА ми е доста нисък), без да ползвам PUFA.
Поръчала съм си сушен говежди черен дроб, но сега ми излеЕ един полиформизъм, според който не ми се препоръчва комсумация на червено месо, и в същото време имам друг, според който не конвертирам бета каротина в ретинол…

и има насока към профил, където е описано защо, но аз не успях да го намеря....https://www.facebook.com/atom.bergstrom

Някой да е запознат?

Общи условия

Активация на акаунт