Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 31 427
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Като говорите за големи хапчета, вижте това.

# 541
  • София
И това не е млако…Но поне е гладко и меко и можеш да го посмачкаш, а моето си е парче “тебешир”.🤢

# 542
И това не е млако…Но поне е гладко и меко и можеш да го посмачкаш, а моето си е парче “тебешир”.🤢
Съгласна съм. На мен не ми е трудно пиенето им точно защото са гладки.

# 543
За магнезиев цитрат мога да препоръчам тези "нормални' капсули и в добра дозировка.

# 544
Ох, записвам се в темата с мъка.
Преди 4-5 години бях отслабнала и стигнала заветните 67 кг., а сега съм почти 100 кг. Не смея да се кача на кантара.
Преди години много ми помогна Метфогамма, към този момент не пия нищо. Не мога да каже, че си хапвам, напротив дори има моменти, когато не ям. Сладкото ми е голям порок. Blush

Почваш нввмх и мъката ще ти изчезне. 110-115 бях преди няколко години. Сега съм вече 67 и си ги държа стабилни. В началото поне 8 месеца ти трябва голяма стриктност, дори и с плодовете. После може да си по-либерална.
Метфогамата не се приема продължително. Първо се губи действието след време, второ унищожава важни витамини като магнезий и в 12. Важно е да се лекуваш с храна,а не с хапове. Била съм на глюкофаж 3 години, като бях премахнала на 95% сладкото, но оставих варени картофи, пълнозърнест ориз, черен хляб. Ефект - минимален. Промяна в стойностите - слаба ракия.
Сладкото ти е порок заради ир, като минеш на режима, няма да ти се яде вече сладко.
Отивай да четеш.

fillme, пила съм такива, но това са гел капсули. Влизат хубаво. А онова е ужасно.

Азара, нямам наблюдения за омега 3 в/у щж. Но като цяло не чета много постовете във фейса, че срещам големи глупости там.
Рибено масло имам някакви остатъци и го пия чат пат. Риба ям, зехтин, та не мисля, че ми е нужна добавка.

# 545
Хвърлих едно око набързо на този профил, съвсем по диагонал. Ми те пишат там за аури и за незнамсикакво, позагубих се. Ама баш от всички мазнини точно тези да набеждават за лоши, викам няма нужда, определено ми е съмнително.

# 546
Ох, да питам, че не съм готвила кисело зеле от години.
Лук слага ли се на киселото зеле?

# 547
Въпрос на вкус. Аз слагам лук и джоджен, домати -  не. Бахар, дафинов лист и черен пипер на зърна. Свинска мас, червен пипер. И яка тлъста мръвка .

За витамините. Като почнах Б 12, спрях Омегата 3 , сега заради К2 и Вигантола, спрях В 12.
А през лятото спрях и Примойла.
Гледам по едно нещо да гългам, но аз не забелязах някакви зверски дефицити. Ще видя при новата контрола какви ги върша.

# 548
  • Бургас
Аз кисело зеле правя само с много червен пипер и малко черен пипер

# 549
С месо го готвя обикновено, та покрай месото ми се намъкват неща като дафинов лист, бахар, черният пипер си е по подразбиране. За самото зеле освен доста червен пипер и аз слагам и чесън, друго не търся. Друсвам му капака, като вземе да къкри намалям до много слабо и забравям за него с часове. Ако не беше миризмата да го прави неподходящо за обяд на работа, щях да си го готвя това нещо по-често и в по-голям съд.
Лук някои слагат запържен, даже и моркови съм виждала ама хич не се занимавам, иначе с тях би трябвало малко по-сладникаво да стане евентуално.

# 550
Благодаря.
Четох и из нета, няма да сложа лук, може би другия път.

# 551
Здравейте, не съм ви чела много от няколко дни.
Лук не слагам на зеле, нито кисело, нито прясно. Но ето, Тайс пише, че и лук можело.
За магнезия само да вметна, моята ендо ми каза, че кръвното изследване /... хм, да не ви излъжа точно всъщност/ нищо не показва, трябвало да се направи друго /което явно в бг не се прави/. Аз си бях пуснала на своя глава магнезий, не знам, в серум ли е, в какво, не ги разбирам толкова. Явно и това трябва да се проучва подробно - как да се изследва магнезия.

# 552
Може да сложиш праз,вкуса е по мек.Аз съм слагала червен пипер,урфа и пул бибер,пушен,черен пипер,кимион,черен пипер,моркови,чесън,дафинов лист в различни комбинации според вкуса и  настроението.

# 553
Да, то всякак може. Сега стандартно го направих. Ако ми се прияде тази зима пак, може и с лук да опитам, но едва ли. Трябваше да тичам до магазина за бахар, че четох, че се слага. Червен пипер, черен и млян и на зърна, много чесън, кимион, 3 дафинови листа.
На прясно обичам да има лук. Харесва ми.
Само че чубрица не сложих. Някои казват, че може, ама в много рецепти няма чубрица.
Абе все ще се яде. Пилешките бутчета не ги варих. Само зелето малко варих. Не знам какво ще стане, дано се яде Joy

И да се похваля. Да живеят лицевите опори. 3 години се мъча със сто вида упражнения с гири. Долната част на ръцете все си висеше. Стягането и прибирането беше бавно.
С лицевите се прибра много само след седмица. Равнява се на година и половина почти ежедневни гири.
Поклон пред лицевите, голям поклон.
На всичкото отгоре станах по-яка и издържам на планк повечко.

# 554
Полезна информация, мерси!

За новите - някои от списващите тук наистина са доста резки. Нека това не ви кара да се отказвате, с ръка на сърцето мога да кажа, че тази тема предоставя най-много изчерпателна и достоверна информация по темата за ИР на български език на едно място. Има и хора, които 'изповядват' противоречащи убеждения. Постоянно, сиреч, ежедневно, някой идва и споделя нещо, което е разбрал отнякъде и темата се превръща в сборен пункт на информация за ИР, диабет и метаболитен синдром.
Не се отказвайте, жените тук са добронамерени, въпреки, че на някои им липсва подход Wink Пиша го изрично, понеже ми е ясно, че много потребители биват отблъснати от това отношение.
Както като отидеш на доктор - това, че отношението на някои лекар е лошо изобщо не означава, че е лош професионалист. Не всички в тази тема са резки и груби.
С други думи, не се отказвайте, тук е мястото, където ще получите информация как да се справяте/лекувате/контролирате състоянието си без лекарства или с много малка помощ от лекарства.
Когато започнах да пиша в бг-мама преди 17 години и аз бях доста рязка на моменти, с течение на времето установих, че с начина си на изразяване създавам грешно впечатление, т.е. впечатление, което не искам да създам, и вече много внимавам какво и как ще напиша /освен когато изобщо не ми пука какво ще си помисли отсрещния разбира се/.

Извинявам се за логореята, беше само скоба.

По темата - от 2 седмици правим опити с кето хлебчета, т.е. ММ прави опити, като цяло доста успешни. Аз днес опитах за първи път, стана ми на подметка. Мен не ме бива с тестото. Ще предоставя този въпрос на него.

Правим ги с кокосово брашно. Около 2, най-много 3 пъти седмично по неголеми количества. Моето ендо каза да не се поддавам на търговските хватки, свързани с бадемовото брашно, и аз слушам и изпълнявам, даже не съм си го купила. Тя каза 'Бадемово и тем подобни', сега остава да я питам кокосовото част от 'тем подобните' ли е... сиреч одобрява ли го. Като не е казала изрично 'против' аз използвам вратичката и хапвам Wink докато може ...

Толкова много забрани ми идват свръх. Водя се от правилото - 'В дозата е отровата' и когато ям нещо 'забранено' или такова, което е на ръба /сиреч противоречиви мнения/, внимавам с количествата и просто ям малко. Да не говорим, че никога не съм била по месата и яйцата /особено по яйцата хич не съм/, начинът ми на хранене е бил по-скоро към вегетариански, та настоящето за мен си е супер голям идеологически шок. Но е факт, че старият ми начин на хранене ми докара тези проблеми, така че той вече категорично се е доказал като неподходящ за мен /ако изобщо за някой/. Опитавам се да култивирам нови вкусови възприятия и така, къде успешно, къде не толкова.

Общи условия

Активация на акаунт