Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 31 416
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Мерси Беки. Някои не ми харесват. Особено тези, които са като страничен планк.
Той ми е голяма мъка. Имам чувството, че ръката ще ми се счупи.
Ще поправя още малко лицеви и ще го опитам.
Но ластика ще го открия. Дано пасне за някои. Той е с два края, не е свързан.
Май и моя е широк, но къс.

Ама щом правиш и други неща, споделяй. Може да ни хареса нещо.
Аз често разглеждам за някакви други упражнения да включа, да разнообразя.

# 586
Ужасни сте значи, ще ме накарате и аз да пробвам пак с лицеви опори и си знам че ще съжалявам после Grinning
Проблемни са ми китките още от ученичка, много. И не бива да ги натоварвам, та не знам как да го измисля. Нито бива да се подпирам с пълната си тежест на тях, нито да се държа с ръце и така да карам, иначе знам че има и такъв вариант с някакви дръжки дето не им знам заглавието. Ако някой се сеща за друга опция, да казва, може пък да пробвам.
Скрит текст:
Дам ли им зор малко, после съжалявам доста време. Преди години прекарах цял месец в лонгета на дясната, плюс гадни лекарства през част от него, докато ми уври главата че трябва да си щадя ръцете. Дори на студ ако ги изложа, после ме наболяват с дни.

За магнезия и на мен ми се върти в главата нещо че серумните нива не можеха да варират много, но ако паднат се издърпва от кости и други тъкани за да стане там пак колкото трябва. Та затова изследването май не е много релевантно.
Другото е че ако човек предозира сериозно, ще има изразен лаксативен ефект, така че и аз бих играла "на сигурно" и по-добре малко повече отколкото смятам за нужно, вместо недостатъчно. Сега, ако някой не се чувства добре с по-висока доза по какъвто и да е начин, явно му е много, но иначе не бих го мислила толкова.

# 587
Моята логика е щом 200 мг нагнезиев цитрат ми вършат такава форма работа, значи са горе-долу количеството, което ми трябва. Но сигурно има значение и какъв е магнезиевият цитрат- не знам какво са сложили в моя😆, но си пуснах още една поръчка...да си имам...
 😃
Четох, че има още поне 2 вида изследвания за установяване на магнезиев дефицит, но силно се съмнявам да се правят в България или поне не съм ги виждала в ценоразписа на лабораториите...🙂
И да, не значи, че като са уж в норма нивата на магнезия, не може пак да има дефицит. Пък е важно и нивото му в клетките, доколкото схванах от всичкото четене, а не само в кръвта...

# 588
Натка, стандартни лицеви въобще не са за теб тогава.
Опитай с подпрени колене. Може и възглавничка да сложиш ако искаш.
Може да ги прави на маса или плот. Натоварването е доста по-малко, но го има.

# 589
Знам аз че не са за мен, ама това не ми пречи да ме прихващат карастанчовите от време на време Grinning
Не че съм толкоз спортна натура де, бързо ми доскучава, но пък то това не отнема и много време а пък върши хубава работа.
Иначе по същата причина и от планк бързо се отказах, не ми е добре да се подпирам на ръцете и това си е.

# 590
За лицевите опори имам от най-простите дръжки (ръкохватки, стойки) и са удобни, най-малкото не се пързалят

За упражненията ползвам клипчета в тубата, програма от ТВ или нещо от този тип:

За планк/страничен планк ръцете не трябва да се натоварват и служат само за опора. Тук тежестта отнася корема, затова заемайки позиция стягаме корема и не го отпускаме докато не приключим. Тогава ръцете и рамената не страдат.

Забележете на картинката правата линия на главата при страничния планк - ухото е далеко от рамото, таза е повдигнат и корема стегнат.

# 591
Нати, аз пък освен кекавите ръце, не правя дълго планк заради улнарния нерв.
Когато правя по-дълго не се чувствам добре после. Особено в пръстите.
Със сигурност с лицевите мога да достигна и минута планк, но мисля да си правя планк 3 по 40 секунди. Може и 4 серии.

Беки, това със стената все се каня да го вкарам. Той за краката и дупето ли е? Натоварва ли и корема?
Ще го правя.
За страничния планк. Четох, че тежеста трябва да се измести от ръката, но не успявам.
За тези ръкохватки са добра идея. Трябва да видя в декатлона има ли. Сигурно.
Планинския катерач също е добро, но там още не мога да му хвана цаката. И имам някакво натоварване в кръста. Впрочем за него видях един плъзгачи да се продават. Та се чудя дали няма да ми по-добре с тях.
Краката са на плъзгачите и ми изглежда много по-лесно и готино.
А за последния шот.
Номер 1 го правя.
Номер 2 опитах, съсипа ми кръста. То впрочем е и упражнение от йогата.
3 не ми е приятно.
4 - моста, обожавам го. Правя си го.

# 592
Знам за тия ръкохватки, но проблемът не е само с китките ами и ако трябва да се държа здраво за нещо пак не е ОК, затова писах че и те не са ми вариант. Ставите на кокалчетата и те болят ако ги натоваря. Вярно че тези проблеми са по-леки и по-редки откакто съм на режим, но си ги има пак и няма как да не се съобразя с тях.
Абе не ми е на живот и смърт да правя точно лицеви опори и планк, по-добре без тях отколкото после с дни наред да ми е трудно и носа да си обърша. Измрънках колкото да се оплача, иначе до сега решение не съм намерила.

# 593
Нати, опитай на здрава маса в право състояние или на кухненския плот.
Там китките ще са ти слабо натоварени. Пробвай да видиш как ще ги усетиш.
Иначе при правия планк има натоварване в китките, при свития не би трябвало, там лакътя се натоварва. Обаче при правия планк не усещам много натоварване в корема, слаба ракия ми е.
Ръкохватките са супер за лицеви, особено ако си пази човек карпалния канал. То и превенция си трябва.

# 594
  • Столичанин ама не в повече :D
Ох, вижте на какво попаднах в една фейсбук група за ИР....

Цитат
... просто не се доксвайте до омега 3 ..
  ... щото панкреаса реве на глас,когато щитовидната плаче от предозиране на PUFA ...
  ....включвам се на чужд пост и се извинявам, но имам въпрос…..тъй като и аз ползвам рибено масло от черен дроб треска на Росита, но съм чела доста как PUfa дезактивират рецепторите за ЩЖ, а пък съм и с хипофункция и само ми липсва да ги “доблокирам”, имате ли друго предложение от къде да си набавя достатъчно натурален ретинол в диетата си(витА ми е доста нисък), без да ползвам PUFA.
Поръчала съм си сушен говежди черен дроб, но сега ми излеЕ един полиформизъм, според който не ми се препоръчва комсумация на червено месо, и в същото време имам друг, според който не конвертирам бета каротина в ретинол…

и има насока към профил, където е описано защо, но аз не успях да го намеря....https://www.facebook.com/atom.bergstrom

Някой да е запознат?
PUFA (демек полиненаситените мазнини), наистина блокират рецепторите на щитовидната жлеза, а тя е пряко свързана с ир. Омега 3 е много спорна тема и ще ми е трудно да опиша всичко за и против. Най-сигурния за здравето начин е да си набавяме всичко, което можем от храната, и когато доказано не можем тогава да допълним с витамини и минерали на таблетки (проблема, е че хората обикновено правят обратното, защото е по-лесното, само че природата не може да се излъже).
И аз да отворя една скоба...🙂
Скрит текст:
Мисля си, че не би трябвало да има хора, които си мислят, че пишем в тази тема "от злоба", темата е за взаимопомощ. Но...явно има и такива хора. Жалко е да чета по други теми (при това без абсолютно да е предизвикано обсъждане на точно тази тема за ИР), че в "онази тема има само фанатички и злобни и заядливи лелки". Включително от хора на които аз съм отделила доста време за съвсем нормални и добронамерени съвети. Това, че има 1-2 човека, които се изразяват по-рязко не е причина да се заклеймява цялата тема. Също така, от време на време се появяват хора с въпроси от типа на "Мога ли да ям течен шоколад, кроасани и др.- четох, че имат нисък гликемичен индекс?" (не се шегувам😉, въпросът не е примерен, наистина са питали подобни неща). В повечето случаи тези хора "изчезват" от темата, някои преди това се "обиждат", защото някой "не им е позволил да ядат повече вгх" или, защото не го е "одобрил"... Общо взето, когато тук "не се даде позволение" да се ядат повече вгх, доста хора започват да се обиждат и да се чувстват едва ли не "отритнати"...Но тук никой на никого не дава позволение какво да яде, по колко и кога; никой на никого не забранява или позволява какво да прави, отговорността на всеки си е негова какво ще сложи в чинията си, по колко и кога да го изяде. Лично аз съм казвала много пъти- нямам нищо против тук да пишат и хора, които се хранят с повече въглехидрати, да споделят как си подобряват ИР, да показват изследвания с подобрени резултати. Обаче на практика това, което се случва, е...чета по други теми някои такива потребители (писали преди време тук) да пишат как "само нвх/вм-нвх действало при тях", обаче пък от друга страна "онези в темата за ИР са големи злобарки, заядливи лелки" (и прочие)...Да не бъда разбрана погрешно- доста съм толерантна и приемам, че има и хора при които основният режим обсъждан тук (с вариациите му) може и да не действа така, както при повечето пишещи тук. Но и не разбирам негативното отношение към цялата тема и слагането на всички потребители в нея под общ знаменател.
И не визирам потребителката от вчера, да уточня!😉
Когато ми се откри хашито изпаднал в самосъжаление започнах да бъде директен с всички около мен в продължение на година (за едно момиче въпреки, че я бях забравил наскоро посъжалих, след като разбрах, че явно друг е решил да не бъде така директен, но както и да е), тук всичко е на ниво обикновена психология, човек дава такова отношение каквото несъзнателно смята, че заслужава. Но излекуването за да се случи на физическо ниво е нужно да се случи и в главата, въпроса е че наживо освен самите думи възоснова на интонация, тон, изражение, стойка и т.н. човек евентуално може да усети дали срещу себе си има директност или грубост (а дори и тогава невинаги е така, ако не познава добре отсрещната личност), но във виртуално общуване има единствено думи и само възоснова на тях може да се правят изводи, а и има по-чувствителни хора от останалите, на които трябва по-внимателно да се казват нещата. Едно и също нещо може да бъде казано поначин, който да е груб и по начин който да учтив. Има и нещо друго, ако някой каже за друг, че е еди какъв си може и да греши, ама ако втори и трети кажат същото тогава може би е време за размисъл.
Мда, той Джереми не може да живее без мен, обича си ме  tooth   

Какъв ластик? Дай снимка.
Купих един от Декатлона. Ама някакъв къс се оказа, не ми върши работа.
Подариха ми и подобно на това
Скрит текст:
Само че и отдолу има дръжки, там мушкам краката. Ползвам го. Но то 1-2 упражнения има с него за ръце.
Какъв фитнес от тв си правила? Я дай линк.
"Jerami,след като си позволяваш да пишеш подобни глупости, които целят само да объркат хората"

"Jerami, много съжалявам, че изчетох почти целият ти пост. По-голяма глупост не бях чела. Лишен от всякаква логика."

"Jerami, честно, този път не можах да те изчета. Изгубих интерес още на първото изречение и за това нямам намерение да споря. Мразя хора, които говорят много, а всъщност не казват нищо."

"Изобщо не мога да коментирам този чаршаф, защото не разполагам с познанията нужни за това.
Само ще кажа че последната част ме уби"

"И такива хора да ми дават акъл, при положение, че грам не са запознати, е няма да стане."

Така бях посрещнат в темата и едно от тея мнения е твое (не знам кое точно, мисля че има и едно на телеца-хищник), ама както казва един голям авторитет наречен шрек, лука има слоеве (магарето искаше да го смени с торта, която също е на слоеве и всички я харесвали за разлика от лука, ама не му мина номера, а и в тона на тая тема също не е ок), така че със сигурност имаме прогрес. Wink Само че, не всеки има търпението да махне всички слоеве и по време на процеса да изразходи целия си воден ресурс.
И аз за него щях да пиша - скачаме му, ама той не се дава и не се фръцка като ощипана мома от нерадушно приемане на мненията му. Трябва да си перде понякога. Прекаленото впрягане във форум, не е здравословно Smile
Все пак съм работил 10 години основно с жени между 20 и 30 години, когато хормоните най-много бушуват и някои от тях биха схрускали всички тук за закуска. Sunglasses Е, всеки има моменти когато се впряга малко или много.
Ужасни сте значи, ще ме накарате и аз да пробвам пак с лицеви опори и си знам че ще съжалявам после Grinning
Проблемни са ми китките още от ученичка, много. И не бива да ги натоварвам, та не знам как да го измисля. Нито бива да се подпирам с пълната си тежест на тях, нито да се държа с ръце и така да карам, иначе знам че има и такъв вариант с някакви дръжки дето не им знам заглавието. Ако някой се сеща за друга опция, да казва, може пък да пробвам.
Скрит текст:
Дам ли им зор малко, после съжалявам доста време. Преди години прекарах цял месец в лонгета на дясната, плюс гадни лекарства през част от него, докато ми уври главата че трябва да си щадя ръцете. Дори на студ ако ги изложа, после ме наболяват с дни.

За магнезия и на мен ми се върти в главата нещо че серумните нива не можеха да варират много, но ако паднат се издърпва от кости и други тъкани за да стане там пак колкото трябва. Та затова изследването май не е много релевантно.
Другото е че ако човек предозира сериозно, ще има изразен лаксативен ефект, така че и аз бих играла "на сигурно" и по-добре малко повече отколкото смятам за нужно, вместо недостатъчно. Сега, ако някой не се чувства добре с по-висока доза по какъвто и да е начин, явно му е много, но иначе не бих го мислила толкова.
Това зависи от самото съединение, а дори и едно съединение не при всички действа по еднакъв начин, a не трябва да се забравя и натоварването на бъбреците. И да кръвните нива не са особено релевантни.

# 595
Джереми, на обикновени изречения като рипат някои хора, проблемът си е в техния телевизор.
А интонация, стойка, мимики, жестове - тия неща тука не минават. Ако нещо се възприема не както трябва, проблемът е във възприятията. Щото има хора и добро утро да им кажеш, ще кажат, че си груб.
Това първо.
Второ, да ровиш така, да копираш е доста показателно за емоционалното ти състояние. Да не би да ги събираш в някои файл? Grinning
Но говори и друго.
Вадиш нещата от контекста /което е супер некоректно/, защото дай да видим по какъв повод са написани тези неща.
Тогава истината ще лъсне.
Изкривяваш нещата,  а това не говори добре.
И като цитираш, цитирай както трябва, за да се кликне на цитата и да се види от хората защо е написано + цялата история от постове.
А излекуването и промяната при хората протича по-различен начин.
Има хора им е много трудно, само питат и като не им харесва започват да бълват огън и жупел. Неведнъж тука си пишем ние и коментираме, идва някаква и веднага с рогата запова да ни казва как ще умрем и колко сме прости да спазваме този режим. На такива басма съвсем не цепя. Понякога съм ги насолвала, пък ако не ми се занимава ги подминавам.
Други не бълват, но излизат и не влизат повече.
И аз тук в началото съм скачала. Не чак срещу самите хора, а срещу съветите за нввмх.
Някои могат от раз. Много зависи и от това колко са болни. Азара се стегна и от раз промени, но тя се е уплашила. Не е и глупава, видяла е стария начин до какво води.
Бледолилава също за един ден смени храната.

За магнезия си мисля, че зависи и от формата.
Има много хора приемат обикновени боклуци и не е ясно как се отразяват. Примерно магнезиев оксид за 5 лв., бъкан с куп консерванти.
Магнезиевия оксид може да е смотана форма, но да няма някакви странични ефекти в/у тялото. Просто предполагам.
Но в евтини добавки купищата консерванти и стабилизатори определено си оказват влияние. То и се събира.

# 596
Джерами, стоя зад думите си от скобата. Още повече, че аз нямам навик да се изразявам, както в цитираните от теб обръщения. 😉 И все пак, сигурно си забелязал, че само защото не съм съгласна с теб по някои въпроси, не слагам "Х" на всяко нещо, което пишеш. Напротив. Затова и ми е странно, когато други хора слагат всички потребители от тази тема под общ знаменател и публикуват по други теми какво ли не. 😉 Особено потребители, за които всичко привидно е уж ок, пишат тук дълго време, дават им се съвети, благодарят (въобще не изглеждат обидени)...а по-късно чета в друга тема (всъщност "други теми"- защото съм виждала подобни неща и в теми, които нямат нищо общо с ИР), че искали да си ядат въглехидратите и им омръзнало "някой да им ги забранява"... 🤔😉 В тази тема всички били "фанатички и злобарки"...А още по-късно пък се оказва, че само "гадният режим" с ограничаване на вгх действал при тях...🙂
Планк с опора на ръце и лакти правя аз, на мен ми се струва по-ефективен.

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 15:48 от dolce miele

# 597
Абе каквото и да кажем, все ще сме лоши Joy
Ако не кажеш нищо, ама те не ми помагат.
Като им кажеш как седят нещата - фръц, пръц, зли жени, насилници.
Ако влязат при Узунов тогава ще видят какво е фанатизъм от "класа"

При планка се опитвам да разпределя тежеста по цялата ръка, а не на лъкят примерно да ми пада. По-добре ми е.

# 598
Е, Елора, ти ще си по-лоша от други 😝
Имах предвид, че обикновено правя планк със сгънати ръце. Иначе тежестта я разпределям равномерно на цялата повърхност, която докосва пода.

# 599
Мда, аз съм многопластова личност.
Като глава лук - белиш и ревеш Joy

Общи условия

Активация на акаунт