Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 31 433
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
Много е широк този ластик.
Ще разгледам различни упражнения с ластици и ще видя стария дали мога да го вкарам.

Доли, лягаш, вдигаш краката и караш колело в легнало положение.

Лягаш така, свиваш и почваш да караш колело. Полезно е. Напряга коремните мускули, но е много полезно и за коленете.

Елица, аз им се мръщих години. Защото съм кекава в ръцете. А то се оказа най-доброто упражнения със собствено тегло. Невена колко пъти е казвала да правим и такива.
Започни с малко. Не се напрягай. Гледай клипчета за правилна поза на гръб и на самите ръце. Отчасти правилната поза е като планка.
Ако можеш прави стандартни. Ако не, опри си коленете на пода, може и на възглавничка. Не се натоварвай от първия път. Ако трябва направи 2 серии, бавно по 12 пъти. Единия ден попресилих нещата и имах леки болки в раменете.
Аз обичам по-плавни упражнения, не обичам да бързам. Така се чувствам после по-добре и пълна с енергия. А ако бързам и правя много упражнения, постигам обратен ефект.
Само кростренажора си го карам бързо.

# 571
И колелото за корем понякога ползвам.
Как?
По предназначение. 😃 Такова колело имам предвид аз (моето е от Лидъл, единично, но има и двойни и с тях вероятно е по-лесно):
https://www.google.com/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BB%D … =718&dpr=2.63

# 572
Ахаа, такова ли. Да и това е за корем.
Но да предупредя. За хора с болен кръст - не става.

# 573
Става, но си има начин. Като с планка. 😉 Иначе...и здрав кръст можеш да си прецакаш при неправилно изпълнение...😜

# 574
Елора, както си показала легналата поза, без маратонки, запъваш ластика на пръсите на единия крак и дърпаш с две ръце, после настрани докрай крака, после обратно. Такъв прост ластик си го регулираш, на китките и на крака. Или застъпваш с единия крак, навиваш на ръката и сгъваш. Широк е, но се управлява лесно. То имам и едни пружини, с ръкохватки, ама много на батка приличам с тях, като го разтягам, като акордеон 😅

# 575
И аз си взех такова колело преди 2 -3 седмици от Лидл. След първата тренировка открих, че имам мускули, за който не съм подозирала, че съществуват. Такава мускулна треска имах, че цяла седмица не можех да се смея и кашлям

# 576
Има го и този ефект 😆

# 577
Долче, ще опитам.
Но си спомням,че като се изтеглях докрай и кръст ми пропадна, тоест корема надолу и за малко ме прецака.
Може би да не го изтеглям колелото докрая.

Таис, единия ластик е много къс и нищо не става от него.
Но с другия ще стане естествено.

А с колелото колко повторения правите?

# 578
Елора, в началото е добре да са малко по-малко от това, което си мислиш, че можеш като повторения.😃 Че иначе се "обаждат" знайни и незнайни мускулчета... 😆 Не е нужно да изпъваш докрай, пак си е ефективно.  Все пак, няма да ставаме бодибилдъри...😄

# 579
Добре де, ти колко правиш?
Да започна може би с две серии по 10-12 си мисля.

# 580
Аз първия път почнах с по-малко. 🙂 Сега, ако не съм го използвала от известно време, пак в началото гледам да са под 10 повторения. Иначе не правя по много- 2х10 повторения може би най-често. Решавам на момента, нямам фиксирана бройка.

# 581
Тогава предвид, че ти толкова правиш, по-добре да започна само с 10. Бавно и спокойно. Дано му хвана цаката.

# 582
Aз щях да пиша по-рано...ама се отплеснах.....Когато правя ръце в залата, винаги включвам лицеви упори..на колена....аз правя по 5 серии от всички ...лицевите специално 5 серии по 10броя.....винаги имам мускулна после.....велики са Simple Smile))
В залата има уред имитиращ стъпала/ескалатор/ той е много добър Simple Smile в къщи не мога да се активирам с упражнения....а така ми се иска, но все си намирам друго занимание.....

# 583
Аз обичам вкъщи.
Фитнес залите не ги харесвам.
Пускам си филмче и почвам. И със силови и с кроса.
Имам си създаден режим. След работа си почвам упражнения. Освен ако не съм се забавила от пазаруване.
Почвам ги към 18,30, приключвам към 19,20 и си приготвям вечерята.
Ако съм втора смяна нищо не правя, но не ми пречи. Организма има нужда и от почивка.
Браво Азара, ти си нашата гордост. Казвала съм го де Grinning
Много успехи за кратко време.
А аз колко време се мотаех с тия лицеви.

# 584
Ето тренировка и обяснения как се ползва малкия ластик:
https://stanimirmihov.com/mini-lastici-korem/
Има и за другите видове ластици, например:

Както и използване на ластици за различните групи мускули.
Колелото за коремни преси е жестоко и в преносен, и в буквален смисъл. Освен него си ползвам и лежанката, но там съм на изометрия.
Имам и още благинки за упражнения в домашни условия, но да не досаждам много Grinning

Общи условия

Активация на акаунт