Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 31 412
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Абе каквото и да кажем, все ще сме лоши Joy
Ако не кажеш нищо, ама те не ми помагат.
Като им кажеш как седят нещата - фръц, пръц, зли жени, насилници.
Ако влязат при Узунов тогава ще видят какво е фанатизъм от "класа"

При планка се опитвам да разпределя тежеста по цялата ръка, а не на лъкят примерно да ми пада. По-добре ми е.
Е що кълнеш сега хората, какво са ти направили че ги пращаш при Узунов? Joy

Опитвам се да не забравям че човек с поставена диагноза често е объркан и уплашен, при което естествено се стреми към по-малко промени че и те са си стрес. Не винаги ми се получава обаче, факт. Хем помня че и аз като здравословно не бях особено добре, на мен също ми беше още по-къс фитилът.
В това дето се разигра последните дни, няма виновен и невинен, нито пък някой на някого нещо е позволил или забранил. Често се шегувам че тук не е римокатолическата църква че да раздаваме индулгенции, всеки си решава доколко да е "праведен".
Нормално е да влязат поне двама-трима с леко по-остър тон, при положение че драмата започна с питане от сорта на Абе аз не ща така ами искам иначе да си направя изследването, вие със сигурност сте писали ама на мен не ми се търси, та да ми кажете.
Мързи ме да изровя точния цитат че много се изписа, но баш така си звучеше. Плюс безброй удивителни дето поне мен винаги ме напрягат, хем знам че в повечето случаи не носят такъв смисъл. ами хората така си пишат явно доста често.
И от там нататък почнаха всеки на другия да се засяга от думите.
Интересно ми е и на мен като видя/чуя някой как казва че само с такъв режим влиза във форма, особено ако после добави нещо започващо с "обаче ..." и следват обяснения защо не можело то така, та съответно и формата не е желаната. Ами техен си е изборът, не са малки.

# 601
Китайското столче натоварва крака, корем и дупе. Аз го изпълнявам и без стена Grin
Лицеви опори могат да се правят на стена, като там натоварването идва от широчината на ръцете и отстоянието от стената.
При всички (китайско столче, лицеви опори, планкове) стягаме корема и не отпускаме (все едно ни се пишка), за да не натоварваме излишно опорните крайници.

# 602
Китайско столче ли му викат? Нищо чудно, че все китайки гледах в тубата, че го правят.
Включвам го.
Ама виж какво си намерих преди малко за лицеви опори

https://plato.bg/product/ured-za-litsevi-opori-push-up-board-45442/

Ох, някой ползвал такава чудесия? Много ме засърбя да го взема. В зависимост къде го слагаш - различни мускули натоварваш.

Редактирах първия пост - ядки, книги, там за Милко и разликите и  каквото бях запазила от постовете ви.
На някой места видях, че съм оставила някаква глупост за копривата. Изтрито Joy

Минерва, ти ми каза да добавя за ядките.
Като търсех инфо забравих, че всъщност суровите ядки е хубаво да се киснат заради фитиновата киселина.
Иначе аз бразилския орех така си го ям.
На края на втора точка съм ги сложила писанията и 3 сайта. Като пусна нова тема ще си четеш.

# 603
Дъските за лицеви опори и аз ги гледах, но детето ме разубеди - твърди, че са пълна глупост и да си запазя парите Joy
Но аз предпочитам тренировките във фитнес и може би от тази гледна точка ме съветва ей този 16 годишен младеж:
Скрит текст:
Heart Eyes

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 09:27 от beki8

# 604
Елора, за магнезия добави ли? 😜 Хем трудът е на наш сънародник 😃
Беки, това китайско столче ми прилича на упражнение за инквизиция...😅 Представям си го доста трудно...🤔🤔

# 605
Баш токова си е, Долче Joy

# 606
Ох, браво на младежа.
Може би само дръжки да си взема, ще видим.

Забравих Долче, ще се разровя в профила ти да видя къде беше линка.

Столчето го пробвах веднъж. Бива. Ще видим сега като стана редовна колко ще издържам. Аз планк и това столче с телефона ще си засичам.

# 607
# 608
Аз съм страшно благодарна за съветите, които получих тук.....ако не бях попаднала на тази тема..още щях да си кретам с КЗ 20........и да муам кисело мляко за закуска....и да си споделям с диабетната група с колко усложнения съм от диабета и кога да мина ТЕЛК.......ужас.....
А всеки си има разум и не е казано, че трябва да изпълнява всичко което му се казва........претеглят се нещата...и се напасват....след като вече има информация, всеки може да си създаде собствен режим, освен това наистина е индивидуално.....дааааа...има много за четене......аз поглъщах темите една след друга с огромно нетърпение......но няма как човек да си създаде ясна представа в каква ситуация е попаднал в действителност....да, при мен уплахата  най-много помогна да се дистанцирам от "лошите" храни.......затова продължавам да пиша, за да покажа как съм се справила аз с проблема......би било надъхващо за други в подобна ситуация Simple Smile))
Мненията на Джеръми за мен са много интересни , нищо че са в разрез с останалата част от групичката...Радвам се, че не се фръцна и не ни заряза Simple Smile)))))
Благодаря ви, че отделяте от времето си да помагате на такива като мен Simple Smile)))))))

# 609
Азарче, по-важното е такива като теб да искат наистина промяна. Другото си идва само.
Затова е темата.
Срещала съм хора диабетици. Някои се променят, но само когато го искат. Други като им кажа какво представлява режима писват.
И тука някой беше споделил за родител диабетик. Съгласила са на няколко дни да махне хляба и да кара на нввмх. Казала, че глада изчезнал, кз се смъкнала много, но не издържала и си почнала хляба. Насила не става.
Има хора сякаш не искат да се разделят с болестта си.

Преди години и на мен ми предлагаха да ходя на Телк за кръста и ако мога пенсия да взимам. Защото имах период толкова зле бях, че не можех да работя.
Но аз отговорих, че телка няма да ми премахне болката, нито евентуалните мижави пари ще ми помогнат.

Освен малкото останали мазнини си имам и друга причина да смъкна максимално. Не само външния вид ме касае. Просто съм си човек на крайностите малко.
Преди няколко дни достигнах 67. Веднага почувствах облекчение в кръста.
Преди време бях 65, дори и 63. Летях направо.
Затова искам максимално. Нищо че като бях 63 ми викаха, че съм била погрозняла. Важното е да се чувствам добре.
Сега заради вчерашното зеле не искам и да се качвам на кантара. Що вода изпих не е истина.
Кръста ме боли, но защото като правих вчера гимнастика и си тупнах на опашката от невнимание и нещо пак разместих. Преди малко си довърших зелето, пак ще лоча, но до два дни ще съм тип топ. И в мц съм, мани мани.
Другата неделя съм на фаст.

# 610
Азара, в повечето случаи глюкомерът помага да се създаде доста добра представа за реалната ситуация...😃 Поне в случаите, в които има покачване на КЗ поне след хранене (по мои наблюдения, така май е при повечето хора, които пишат в темата). Има една част, на които КЗ дори след хранене изглежда с добри нива, но са много малка част от записващите се в тази тема. 😉 Естествено, човек като си съставя режим, добре е да има едно на ум, че независимо дали се покачва КЗ, инсулинът също може да се покачва.

# 611
Азара, в повечето случаи глюкомерът помага да се създаде доста добра представа за реалната ситуация...😃 Поне в случаите, в които има покачване на КЗ поне след хранене (по мои наблюдения, така май е при повечето хора, които пишат в темата). Има една част, на които КЗ дори след хранене изглежда с добри нива, но са много малка част от записващите се в тази тема. 😉 Естествено, човек като си съставя режим, добре е да има едно на ум, че независимо дали се покачва КЗ, инсулинът също може да се покачва.
О дааааа, аз имам страхопочитание към моя глюкомер хахахахах.......това също ме държи на линия Simple Smile
Около мен близките смятат , че прекалявам с меренето, но аз обичам да си следя нивата на КЗ......особено ако ям нещо "съмнително" ......напоследък започнах леки забежки да правя, но не се отпускам .......знам си правия път Simple Smile

Елора, аз съм на 65 кг.....мнооого ми е добре така.....честно казано не искам да свалям повече кг.....имам още малко да прибера кожа....на корема....но изобщо не виси така, както в началото...затова разчитам на спорта.....не знам гърдите ми дали ще се повлияят изобщо от упражненията, че са трагедия.....дори не знам на кой номер сутиен отговарям сега......нося безшевни къси потници,,,,,,старите сутиени не ми стават......чашка Д беше последния....но гърдите ми направо плуват в чашките хахахахха.....все се каня да отида да пробвам..да си взема някой, но така се пристрастих към мекичките материи...преди ми беше кошмар с тея банели....това стягане......

Пгффффф хора още ми го няма МЦ.... нямам и никакви симптоми да идва...не знам какво да правя.....може ли да е заради отслабването ми? МНого мие добре така, но не знам до колко е ок.......хич не ми се занимава с това, но поне един тест ще взема тези дни да отхърля една от причините..... може ли да е менопауза? на 43 съм......не съм чела по тези въпроси.....

# 612
  • Sofia
Приемате ли алфа липоева киселина ?
...и ако да,каква?

# 613
Aзара, за МЦ не знам какво да ти кажа...Моят е редовен и точен като часовник, понякога даже и по едно и също време на деня...На 43 г по-скоро може да е пременопауза, но не съм експерт по темата. По принцип редовен ли ти е МЦ?
Доли, аз не.
Поръчах си обаче хром пиколинат, за първи път ще пия такова нещо. Преди години пиех хром, но беше мноооого отдавна и не помня да е бил пиколинат...Още се чудя по кое време на деня да го вместя. 😆😁 И фолиева киселина, и Б 12 подезичен (метилфолат) поръчах...и тях ще ги мисля. 😅 Надявам се да не съм от хората с мутации, не съм се изследвала, но преди бременността пиех фолиева киселина и не ми се отразяваше зле. Б 12 обаче като видя, че не е метилирана форма и не го поглеждам дори... 🙂
Джерами, имам въпрос към теб. 🙂 Тази седмица за трети път пропускам да пия Л-тироксина...🤪 Първите 2 пъти (около средата на седмицата) така се случи, че нямаше как да изчакам достатъчно време след това или пък вече бях яла. Днес обаче направо забравих за хормона, пих си кафе и чак вечерта се сетих за пропуснатото хапче! Какви ефекти да очаквам или за няколко дни няма да даде голямо отражение? В деня след пропуснатите 2 (последователни) хапчета цял ден ми беше студено и не можех да се стопля- дали е било заради това? При същата температура в стаята. Тази вечер чак като видях леко подпухналите (изведнъж, не бяха така през деня) горни клепачи и се сетих за забравеното хапче от днес...🤔🤔

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 22:03 от dolce miele

# 614
Ми по принцип съм с къс цикъл.....20-24 дена...никога не ми е бил на точни дни..последните 3 месеца доста на често ми идваше.....даже единия път май не успях и до 20тия ден да стигна.....имам близка гинеколожка, тя все ми казва че е нормално след 38.....как хормоните намаляли/май простогерон беше/ не ги помня.....така и не се научих да си записвам датите.......до Нова година като си записвах стойностите на КЗ си отбелязвах ...но после спрях и съответно пак съм в неведение Simple Smile Преди си знаех.....около 10-14/след МЦ/ ден ме хващаше болезнена овулация и си знаех че след 10 дена ще ми дойде.....И двете ми бременности бяха + - няколко дни за изчисляване на термина.....с първата родих 1 ден преди предполагаемия термин...с втората преносих 10 дена.....
Нямам никакви оплаквания.....иначе

Доли, аз пих първия месец когато ми откриха диабета една добавка с АЛК, хром и канела....купих си я на своя глава, но не знам дали ми е помогнала/навредила......

Общи условия

Активация на акаунт