Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 31 394
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Затова подчертах, че моите кантари мерят точно кг и това  и е най-важният показател. Останалите измервания са ми просто за отиентир- и да, до голяма степен ми се струва достоверно измереното. Примерно, ден в който съм на фаст, пила съм много течности- на другия ден, дори да съм на същите кг, отчита ми по-малко мазнини, повече вода/друго. Покрай МЦ също съм забелязала тенденция да отчита повечето вода (тогава си знам и без кантар откъде е задържането на кг или дори увеличаването, кантарът просто потвърждава). Но моите кантари мерят стабилно показателите, за теглото също. Не е да се кача 10 пъти и 9-10 пъти да ми покаже различно тегло. Разпознават даже, ако се меря на друг номер/потребител (могат да се избират определен брой потребители, да им се въвеждат ръст, години, пол)- мазнини, вода и прочие отказва да мери, ако съм задала друг ръст. Някак разбира, че съм аз, с  моя си ръст... 😁
А иначе- естествено, че няма да чия 2 чаши вода и да се тегля после и да очаквам да ми покаже достоверност. Тегленето винаги при еднакви условия- сутрин, след ВЦ, без много тежки дрехи, преди да пия вода или да ям. Теглото ми вечер винаги е с около 1 кг повече спрямо следващата сутрин- това е нормално, храна, течности....няма как иначе.

# 646
Аз си имам такъв кантар и си се меря от време на време, ама нищо не се променя, та все по-рядко се качвам.
За мен е важно да знам не колко кг съм, а колко мазнини и протеини. Не че има гаранция, че кантара показва вярно, даже съм сигурна, че вероятността е малка, но като за ориентир.

# 647
Миоки, а ти да не би да очакваш нещо да се променя? 😃 На едни и същи кг си, едно и също ядеш и (предполагам) правиш...🙂 Сега...ако си започнала да ходиш на фитнес е друго. 😉

# 648
Joy така си е
На фитнес не съм започнала да ходя и вярно, едно и също правя и ям, ама знам ли. Много хора се оплакват, че не са променили нищо пък качват Wink

# 649
То нека мери, аз не съм казвала че нищо не измерва. Просто аз не му вярвам че ги смята точно тия съотношения на тъканите. Може пък и да бъркам, знам ли ги. Лично мнение е, не е базирано на нищо друго. Популярни са такива кантари та явно и други им се радват.
Скрит текст:
Нямам край мен някой който се занимава точно с такива измервания, да го разпитам как работи и евентуално да ме убеди че може да показва що-годе вярно, то при мен това най-добре действа за убеждаване. Или да намеря къде аз да си прочета с подробности, пусто любопитство...
Да се оплача че си нямам идея какво ми се яде и цял ден само се поврътвам из къщи и се чудя какво да си направя... заредих си хладилника с продукти, та не е и избор да нямам обаче поглеждам нещо - не е това дето искам, поглеждам друго - и то така, абе не знам и аз какво искам Grinning
Нати, и аз съм така......и яйца не съм яла тая седмица.....все се ослушвам....онзи ден ядох друсан кебап...вчера сьомга..днес супа топчета....преди това пилешки сърца/давам ти идеи ако си харесаш нещо:)/....абе май не съм постила тези дни....тази вечер не бях гладна и хапнах ягоди със заквасена сметана.....да видим какъв ще е резултата.....абе много си страдам аз за краставици.....направо не знам с какво ще се храня докато излязат....единствено турските чери доматчета ме поддържат главно към зеленчуците....хубави са....обичам ги

Долче, аз имам дигитален кантар, който си купих от Лидъл в началото на режима, доволна съм от него и ми върши работа. Споделих този, ако някой има желание да се сдобие с такъв.....за мен определено 50 кинта са много ...за кантар.....нищо, че вече сме приятели с този уред Simple Smile

# 650
Aзара, ами...по-добре, който има нужда от кантар, да си го купи за 16 лева...вместо за 50 лева. Затова споделих и аз. 😉
Аз мога почти ежедневно да ям сьомга...ако не беше "красивата" и' цена...😅
По отношение на храненето, тази седмица съм си харесала един китайски микс зеленчуци от Лидъл 😅 и алабаш (сготвих си и стъблата, и листата, главата изядох сурова).
Бъркани яйца с китайския микс+ няколко гъби:

Пилешки воденички 500 гр, с листата от алабаш, китайски микс и гъби (2 дни ядох това, остана и още една малка кутийка), първият път комбинирах със заквасена сметана 12% (жив йогурт си е за мен):

Днес, яйца на очи с рохки жълтъци, китайски микс+ гъби, добавих малко маслини и люти чушлета халапеньо /цветовете много избледняха от светкавицата, доста по-ярки бяха😉/:

И малко настроение, преди да се превърнат в бърканите яйца от една от снимките 😃

П. С. Тези порции са единствено основно хранене за деня, не съм снимала леките похапвания.

# 651
Мда, на турски доматчета и китайско зеле съм за салатите, много интернешънъл Grinning И местно зеле де, с моркови там, без моркови, тук-там туршии и по някоя кисела краставичка и каквото - такова. Някоя ряпа тук-там, цвекло сигурно ще си взема пак тия дни. Краставици на цената на месо отказвам да купувам, те и за нищо не стават и без това. Колкото пъти се излъжа, толкова пъти се заричам че няма вече.
Винен кебап направих в крайна сметка, много вкусен стана, че и за утре за обяд си сипах в една кутия. Без ориза, естествено, ама аз съм перде и не ми пука да го ям с лъжицата като супа, не съм го направила и с много сос да е. Проста и вкусна храна, че и идеална за сезона. Нахапах и чесън с него, добре че ще спя сама Joy
При мен с моята ненавист към всякакви водни животни, никакъв шанс да ми се прияде сьомга или подобни Grinning
Ужасни са, не знам как ги ядете ама на мен са ми отвратителни - всичко от риба до рак, мида, жаба и каквото още има из водата дето се лови и яде. Едно не можах да си харесам, а не е като да не съм пробвала, белким проям поне някое. Мне. В Била спечелих някакво филе от риба тон, много се замислях дали да не го взема и да се пробвам пак ама хич не съм убедена още. Сигурно и да го взема, ще го дам на сестра ми, преди като съм пробвала не ми хареса и такова.

# 652
Натка, сьомгата е доста неутрална рибка. Хекът също. Не те навивам да започнеш да ги харесваш де, просто казвам, че не са примерно като скумрията или други по-миризливи риби. 😀 Познавам хора, които не харесват свинско или пилешко- всеки е различен. Нека има и за другите...😅 Аз пък не харесвам езици, мозъци, шкембета и др.
Китайското зеле ми е топ и на мен в този сезон. А краставици вкусни купувам понякога единствено едни турски корнишони (надявам се да не са наторявани с нерегламентирани торове, но реално няма и как да съм сигурна)- сочни, свежи и хрупкави са. Около 3-4 лева цена за килограм, взимам по няколко краставички. Обаче са и доста бодливи...😂

# 653
Обичам аз и риба и рибни, и дреболии - особено сърца мммм. Само шкембе не харесвам.

# 654
На шкембе чорба и аз не можах да го харесам, обаче на тиган с масълце и чесън... супер си е. И гъбки носи също.
Долче, пробвала съм каква ли не водна сволоч, хич не ми минават тия че еди коя си нямала силен вкус на риба. Все не са моето, оставям ги за другите. Гладна не съм останала, има какво друго да ям. Хубаво щеше да е ако ги бях прояла, ама не става.
Вземам някакви капсули рибено масло (ако се сетя) и това е.

# 655
Ами, и аз не мога да се пречупя да готвя и да ям езици- но пък за други са деликатес. 😃

# 656
Долче, какво има в тоя китайски микс? Simple Smile
Аз съм малко резервирана към замразени продукти, но ми стана любопитно да пробвам....на тиган с патешка маз/краве масло дали ще станат? Не съм правила.....
Морски работи и аз не обичам.....никак....а ММ много си пада, и чат пат го глезя с някоя скаридка....салата от миди много обича....със зор се научих да ги готвя, че като не ги ям......
Рибите също не са ми любима храна...а баща ми е див фен на риболова...едно време фризера в нас беше пълен с риба и аз раздавах на комшиите Simple Smile))
Малко се понаучих да ям/но в 90 % от случаите оставам гладна, и не я ям с удоволствие/.......лаврака ми хареса, сьомгата също/защото няма кости/ и риба тон обичам.......скумрия преди време обичах...сега не знам защо, но много ми смърди, освен това е фрашкана с кости, които ме ужасяват......Хек никога не съм опитвала.....
Нати, и аз правих винен кебап миналата седмица и много ми хареса....слагаш ли вино? Аз много се колебаех...но предвид, че няма как леко да сгъстя соса....реших да сложа....

# 657
  • Столичанин ама не в повече :D
Е поне за рибите с някои хора сме на едно мнение, просто не мога да ги ям и това е, винаги е мноого досадно това бъркане за костички то да ти се отще да ядеш, зарад това отвреме навреме консерва риба тон и дотам (макар, че с нея превръщането в оловен войник е проблем). Вече миди Fearful бляк...

# 658
Е, хубава работа Grinning Че какъв винен кебап ще е ако не сложа вино?
Слагам си лъжица брашно, не вярвам че ще ми обърне колата това количество на тенджера храна, аз и не гоня стриктно кето и не подскачам като видя на въглехидрат сянката само. Но и не го готвя с много сос де, с доста мръвка си е.

Джеръми, при мен не е и заради костите, филета от риба също не мога. Всичко що е расло във водата ми има една много специфична миризма дето е там и за морски, и за сладководни, и за всякакви такива, не мога да избягам от нея а пък хич не ми харесва. И на филе от тон не кълва, пробвала съм де що съм могла да докопам, с надеждата че все някоя гад ще харесам. Ами не, не харесах ни една.

# 659
Има риби се ядат трудно заради костите. Май шарана беше доста труден в това отношение.
Много уважавам скумрията. Лесно се махат. Вкусна и мазна. Идеална.
Миди обожавам. Рядко ям, ама ги обожавам.
Това лято ядох страхотни миди с масло на морето.
То и си е важно откъде се взимат. Че втория път не улучих читав готвач.

Иначе пет консерви риба тон имам. Бяха на промоция. В собствен сос, а не в олио, иначе нямаше да взема.
Чудя се как да ги ям сега. С какво?
Дайте идеи.
Консерви не уважавам, ама викам чакай да си взема.

Общи условия

Активация на акаунт