Бързи здравословни въпроси и отговори – 33

• 34 932
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
А дали се продават още в аптеките едни пластмасови ампули с физиологичен разтвор за тази цел, от 1 или 2 мл бяха, но от години не ми се е налагало да търся.
5мл са
Аз от раждането на сина ми ползвам само ето тези.

# 661
  • пустинята Гоби
Има и по 2 мл. физиологичен, а има и по 10 мл. Аз също купувам винаги да има за децата - очи, нос промивам постоянно и много често това ми е единственото лечение при вирусни инфекции. Тях ползвам и при инхалации, ако сополите не минат за 2-3 дни или се появи кашлица. Продават се на бройки, кутийки, показаните са ми малко на мен, предпочитам по-големи разфасовки - да има.

# 662
Здравейте, на мен ли ми се струва, или нещо много са кът УНГ специалистите в моя район, при все че имам допълнително осигуряване, първите свободни часове са поне след седмица. Или са в дълъг болничен без заместник, или по операции. Мога ли да отида при личния за запушено ухо, той може ли да промие? Никога не ми се е случвало досега. Опитах с домашни средства, не се получи. Започва много да ме дразни вече цяла седмица това заглъхнало ухо…

# 663
При травма на пръста имам проблем с нокътя на ръката. Към какъв специалист трябва да се обърна?

# 664
При травма на пръста имам проблем с нокътя на ръката. Към какъв специалист трябва да се обърна?

Майка ми за нокът на крака, ходи на хирург.

# 665
Здравейте!Пия конкор, глюкофаж ХР 750 и Примолут нор.За да направя изследвания на щитовидната жлеза, евентуално кръвна захар и инсулин,колко дни да не ги пия и въобще да ги спирам ли?Отразява ли се на показателите? Благодаря!

# 666
  • гр. Пловдив
Здравейте, на мен ли ми се струва, или нещо много са кът УНГ специалистите в моя район, при все че имам допълнително осигуряване, първите свободни часове са поне след седмица. Или са в дълъг болничен без заместник, или по операции. Мога ли да отида при личния за запушено ухо, той може ли да промие? Никога не ми се е случвало досега. Опитах с домашни средства, не се получи. Започва много да ме дразни вече цяла седмица това заглъхнало ухо…
Да не Ви излъжа, но мисля, че ЛЛ не промиват уши. Аз съм ползвала клечки за уши със спирт и съм си промивала сама ухото по този начин. Даже на щерката ѝ се беше запушило ухото и ѝ го промих със спирт и клечка за уши.

# 667
Момичета, болна съм от грип тип А. Пия антибиотик ксимебак от вторник. Днес откакто съм станала ми е много топло, меря си температурата - 34.4-34.6. Притесних се много. На какво може да се дължи?

# 668
При Ковид е характерна ниска температура.

# 669
Да не Ви излъжа, но мисля, че ЛЛ не промиват уши. Аз съм ползвала клечки за уши със спирт и съм си промивала сама ухото по този начин. Даже на щерката ѝ се беше запушило ухото и ѝ го промих със спирт и клечка за уши.

Това няма да може да отпуши ухото, ако има натрупана ушна кал или т.н. церумен. Трябва да се промие при УНГ. Авторката се оплака, че трябва да чака много време за свободен час при УНГ. Аз съм чакала 2 седмици, докато дойде запазения от мене час при УНГ. Много некомфортно и дразнещо беше за мене тогава.

За физиологичен разтвор от банка - не бих теглила със спринцовка от нея. Мога да си вкарам някои бактерии или замърсявания в очите.

# 670
  • пустинята Гоби
Преди дни личният лекар на детето (не е педиатър) му проми ушите, така че има лекари, които го правят. Точно заради забелязана ушна кал го направи, докато го преглеждаше.

# 671
Боожее, много ви благодаря за информацията! Личната лекарка ми проми ухото, родих се направо!

# 672
Моля помогнете ... днес за 2ри път усещам силна остра болка в корема ,има и подуване .. минава за около 5,10 мин ,но много боли.
Уплашена съм да не е преплитане на червата ,винаги ме е било страх от това.Такава болка до сега не съм имала

# 673
Преплитане не се получава току така.
Освен болка, какво друго имаш? Повръщане? Ходене по голяма нужда и отделяне на газове има ли? Температура? Твърд корем? Може да е нещо безобидно, не се паникьосвай!

# 674
Преплитане не се получава току така.
Освен болка, какво друго имаш? Повръщане? Ходене по голяма нужда и отделяне на газове има ли? Температура? Твърд корем? Може да е нещо безобидно, не се паникьосвай!

Няма повръщане .. подуване и газове имам ,а само сутрин ходя по голяма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт