Бързи здравословни въпроси и отговори – 33

• 33 785
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте! Имате ли представа какво ще рече Tu uteri? Изписано ми е в епикризата, свързана с престой в болница във връзка с киста на яйчника. Благодаря на отзовалите се

В Гугъл излиза матка. Ама дали е такова или не… не знам.

# 691
  • гр. Пловдив
Здравейте, в носен секрет имам малко количество бактерии (мораксела и стафилокок ауреус). Чудя се дали да пия Аб или да пробвам само с капки? Още чакам отговор от личния, но ми се иска да получа още мнения, дали има възможност да мина без Аб. Ще съм благодарна за насоки и съвети.
Бактерии ли са ще трябва АБ. Ако бяха вируси, нямаше да се налага АБ, но все пак това са бактерии, особено при стафилококи.

# 692
Здравейте, в носен секрет имам малко количество бактерии (мораксела и стафилокок ауреус). Чудя се дали да пия Аб или да пробвам само с капки? Още чакам отговор от личния, но ми се иска да получа още мнения, дали има възможност да мина без Аб. Ще съм благодарна за насоки и съвети.
Бактерии ли са ще трябва АБ. Ако бяха вируси, нямаше да се налага АБ, но все пак това са бактерии, особено при стафилококи.
Благодаря за отговора, чух се и с личния. Назначи ми Аб, няма как да се размине без. Ще мине и това.  🙏

# 693
Този златист стафилокок е много упорит, да знаеш. Почвай АБ.

# 694
При Staphyloccoccus Aureus трябва да се лекува цялото семейство, иначе става отново заразяване. Трябва да бъдете много търпеливи с тази бактерия, защото много трудно се лекува.

# 695
Здравейте,

Нормално ли е при слаб и висок човек, при силно изпъване на врата да се види / напипа лимфен възел, който в нормално положение на тялото не се забелязва? Не е имало боледуване скоро, но преди около 15 дни имаше инцидент на пътя, удар от задна кола и съответно камшичен удар с последващи болки във врата, които вече отминаха - не знам дали има значение това. Възелът е малък, мек, неболезнен и се движи. Дали е притеснително?

Правена е ПКК през Декември - без никакви отклонения.

Благодаря предварително! Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 21:27 от nat92

# 696
# 697
Съжалявам, но не разбрах отговора Ви - да, нормално е или да, притеснително е, тъй като в бързината съм задала и двата такива въпроса? Благодаря Ви отново!

# 698
  • пустинята Гоби
Този пълен със смисъл отговор бих го тълкувала като липса на отговор. Питайте си лекаря, не са шега подобни инциденти.

# 699
След инцидентът на пътя е посетен лекар, но е прегледана задната част на врата, главата и гърба - реално зоните, засегнати от удара, не е установено нищо притеснително. Но въпросният възел не е видян тогава, а около 10 дни след това вкъщи по случайност - както написах при силно изпъване на врата.

# 700
  • пустинята Гоби
Разбирам Ви напълно, мен също ме е блъскала кола, мисълта ми е че трябва да се проследят нещата и най-добре човека да иде пак на лекар щом има притеснения.

# 701
Възел става по-скоро от инфекция. Стафилококи са основните заподозрени. С подходящия АБ всичко се оправя. Направете консултация с ЛЛ.

# 702
Казвам, че е нормално да има така изкачане на възел. Ако много се притеснявате пуснете пкк+дкк. Възможна е някаква лека инфекция да е преминала.

Какво бихте казали за нервен стомах - от две седмици имам болки в стомаха, съвпада с местене на нова работа. Не се влияе от храна.

# 703
  • Г. О.
Здравейте.
Как се установява дали човек има вирусна или бактериална инфекция? Ако се пусне ЦРП, какви стойности отговарят за едното и за другото?

# 704
Цикатридина спреят трябва ли да оставя бял филм?

Общи условия

Активация на акаунт