Бързи здравословни въпроси и отговори – 33

• 33 797
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Явно болката и подуването са от газовете. Ако имаш Спазмалгон може да пиеш. Чай от мента или джоджен също.

# 676
Явно болката и подуването са от газовете. Ако имаш Спазмалгон може да пиеш. Чай от мента или джоджен също.
Eспумизан също

# 677
  • София
Здравейте, нещо ефикасно против външни хемороиди да препоръчате?

# 678
Хеморел.

# 679
  • пустинята Гоби
Ваксина против варицела някой да е слагал, да знае какъв е реда? Понеже не се поема от здравната каса се чудя личния ли има грижата да я закупи? Ще го питам него естествено, но някакво инфо ще е от полза.

# 680

Седящи бани със смрадлика

# 681
Ваксина против варицела някой да е слагал, да знае какъв е реда? Понеже не се поема от здравната каса се чудя личния ли има грижата да я закупи? Ще го питам него естествено, но някакво инфо ще е от полза.
Аз щях да слагам на детето. Струва 80.00 лв. (за Пловдив, не знам дали има разлики в цените). Препоръча ми я личният лекар, защото е щадяща и не засяга имунитета. Но детето се разболял миналия месец и я изкара. Като финанси излезе същото - имунустимулатор, крем за пъпки, панадол за температура, спирт. На всичкото отгоре свален имунитет, от вчера е с вирус. Така че препоръчвам, но трябва да попиташ личен лекар за другото.

# 682

Никакъв ефект нямаше при мен. Само, че ми се влоши цистита. Sad

# 683

Никакъв ефект нямаше при мен. Само, че ми се влоши цистита. Sad

Така ли лошо Sad , това пък за цистита ми е чудно защо се е получило.
Иначе аз бях с огромни 3 хемороида след раждане, не можех да сядам чак. Казаха ми го акушерките това и след 2 бани се свиха и спряха да болят. И на други мои познати са помагали.

# 684
  • София

Две дози са през определен интервал. Говорете с личната, но вероятно ще трябва да си я купите и занесете в кабинета (в хладилна чанта). Успех.

# 685
Здравейте, в носен секрет имам малко количество бактерии (мораксела и стафилокок ауреус). Чудя се дали да пия Аб или да пробвам само с капки? Още чакам отговор от личния, но ми се иска да получа още мнения, дали има възможност да мина без Аб. Ще съм благодарна за насоки и съвети.

# 686
  • Пловдив
Казвам мен какво ме спасява.
Баня с калиев перманганат. Веднага облекчава. Прави се БЛЕДО розов разтвор, защото е силно.
След това намазване с крем Проктогливенол.
Вътрешно се приема Флебодия (дори на бременни се изписва), поне месец.
Тежката артилерия е Детралекс, но не бива без консултация с лекар.
Зареди се с търпение. Ако много си ги възпалила, поне 3-4 дена ще боли доста. Калиевият перманганат ще те облекчава моментално, но не за дълго.
И другите неща сигурно си знаеш - не допускаш запек, не стоиш дълго във wc, не ядеш черен пипер, лютиво, кисело и колбаси.
Съчувствам ти и стискам палци бързо да те облекчи Hug

Смрадликата не я отричам, но тя е по-скоро превантивно и профилактично. Или в момент, когато усетиш, че почва възпаление. Изпуснала ли си го, не вярвам тя да те спаси.

# 687
Здравейте, в носен секрет имам малко количество бактерии (мораксела и стафилокок ауреус). Чудя се дали да пия Аб или да пробвам само с капки? Още чакам отговор от личния, но ми се иска да получа още мнения, дали има възможност да мина без Аб. Ще съм благодарна за насоки и съвети.

Антибиограма няма ли? При сина ми на стафилокок излезе Мупироцин, който е локален АБ- крем Бактробан или Мупироназал и се е оправял така без да пие вътрешно.

# 688

Антибиограма няма ли? При сина ми на стафилокок излезе Мупироцин, който е локален АБ- крем Бактробан или Мупироназал и се е оправял така без да пие вътрешно.

Имам антибиограма, ама най-вероятно трябва лекаря да се произнесе.. благодаря за коментара.

# 689
Здравейте! Имате ли представа какво ще рече Tu uteri? Изписано ми е в епикризата, свързана с престой в болница във връзка с киста на яйчника. Благодаря на отзовалите се

Общи условия

Активация на акаунт