Упорити проблеми със стомаха

• 2 577
  • 63
  •   1
Отговори
Здравейте, пиша ви със надежда за някакъв съвет, всичко започна преди 2 месеца със силно гадене след прием на антибиотик,  започнаха ми болки в стомаха и киселини, отидох на лекар и там ми бе направена гастроскопия, от която разбрах ме имам малка херния, това беше единственото нещо което чух, изписаха ми пробиотици и Левид и се прибрах вкъщи, но това гадене не изчезна напротив след всяко хранене взе да се появява с жълти изпражнения, незнам как да го опиша след хранене 15 мин някъде и една тежест чувствам, отвреме на време болки в стомаха и гадене. В последствие спрях да се храня нормално изчезна ми апетита , изписана ми пак пробиотици и нищо не стана, Омепразол, но всичко се влоши, от тоя Левид ми спря цикъла, пуснах си изследвания кръвни оказа се че имам желязо дефицитна анемия доста голяма, сложиха ми венозно желязо и  добавки които невога въобще да пия, бях на екограф коремен нищо не виждат, а аз не мога въобще да се храня, едни казват от хернията е, другите не е, търсете другаде ми казват пуснах за щитовидната жлеза всичко е наред, на гинеколог бях и там, почвам вече да се отчайвам, какви изследвания да си пусна, имам за панкреас, ASAT, ALAT, b 12, всичко е наред. Имам муството че ще полудели здрав ти е стомаха казват, жлъчката е добре, но от това гадене няма спасение.

# 1
Здравейте,аз ще ви дам съвет който на мен ми помогна със стомаха .Ако не ти помогне няма и да ти навреди . Съветът ми е да дъвчете карамфил (пръчици карамфил).Аз съм с язва и като вас стомахът ми беше ужасно подут и имах загуба на апетит.Хапвате по две ,три пръчици карамфил и ги дъвчете.Ако ви е по лесно варете си чак от карамфил.Естествено не съм доктор,но карамфила е едно прекрасно лекарство за стомашни проблеми

# 2
Може от хиаталната  херния да чувстваш тежест ,като от преяждане и от това да ти се гади . Реално хернията прави стомаха на две части разделя го и от там се тежестта. Аз съм гастрит и от там киселини и гадене. Омепразола е за да намали производството на киселини .

# 3
Хиаталната херния може да ти прави киселини и оригване, но болки в стомаха и гадене - не. Жълти изпражнения - също.
Но пък анемията може да е от нея.
Но има още ред други причини.
Какво точно пише в епикризата от гастроскопията? Намерен ли е гастрит? Правена ли е биопсия за Хеликобактер пилори? Обикновено такива оплаквания са в резултат именно на Хеликобактер? И най-точният тест е от гастроскопия, а не фецес. Осонено като пиеш ИПП като Омепразол, ако сега пуснеш фецес, резултатът ще ти е отрицателен със сигурност.
Та - сменяй гастроентеролога, според мен нещо не е подходящия. Омепразол е възможно най-тъпия ИПП, на мен лично изобщо не ми действа. Има още поне 5 варианта. Включително и други лекарства за гадене, този Левид специално не съм го пила, ама изглежда доста кофти.
И… писала съм в една друга тема, ще пиша и тук. Ако ти се предлага операция на хернията, пробвай с всяко друго консервативно лечение преди да се решиш. Особено, ако ти е малка. Направо си консултация с повече лекари, както и ph метрия и манометрия (което се прави само в Александровска).
Че аз си направих тамън 2 операции на такава херния, ама резултат с рефлукса и киселините, и всичките там простотии няма, тъй че определено не ми е проблема в хернията.

# 4
Благодаря на всички за бързите отговори, това ми е резултатът от гастроскопията, незная защо не ми е направена биопсия, без упойка беше и доста неприятно, бях и при друг гастроентеролог той каза че не е от тая херния и че симптомите ми не са от стомаха, за намалява на киселинността не ми изписа че пречила на усвояването та желязото. Когато говоря или се движа особено ако пия или ям кисело усещам как ми пари от ребрата надолу чак до пъпа все и ме поработя.ява отвреме на време, сякаш не мога да изпитам глад както преди а гадене и едно неприятно чуство сякаш някой ме стиска там. След всичко споделено с лекарите само гледат и ми казват търси другаде причината. Ще взема да ида при други вече незнам къде.
Забравих да кажа че ми направи впечатление че витамин б 12 е в норми фолиевата киселина на границата долната, феритина ми доста под долната граница. Мислят ме вече за луда като се връщам пак при тях, а чувствам че или не ме разбират или не искат Grinning

# 5
Смени си гастроентеролога.
Имаш си гастроезофагиална рефлуксна болест, което със сигурност налага пиенето на ИПП, антиациди и т.н.
Аз също съм с много ниско желязо и феритин, на ИПП съм от години и просто ходя да ми вливат на 8-10 месеца.
Не си луда, просто не си попаднала на свестен гастро. Не са взети биопсии, т.е. няма яснота какво ти е изобщо.

# 6
Препоръчайте ми добър гастроентеролог, от София съм. Сигурно няма по-точно изследване от гастроскопията за хеликоптер,  много ми е чудно защо не са взели проба, едва се престраших понеже много ме беше страх. По друг начин може ли да се докаже че имам или нямам? Излезе ми 200 лева в Иисул. Дъвча Гавискон но не виждам никакъв ефект, поне малко да го понамали това ужасно усещане за гадене. Казаха ми да си пусна пролактин за цикъла, плаша се и там нещо да не изкочи, според гинеколожката бях в овулация, но не усещам никакви признаци че ще ми идва както преди.

# 7
О, в ИСУЛ… Ясно защо е било без упойка…
За съжаление вече не смея да препоръчвам. Мен така ме оплескаха, че просто…
Иначе - Токуда, Вита, Доверие. Когато ми дойде време за нова гастроскопия, вероятно ще правя при д-р Захариева от Доверие. Имам добри отзиви за нея.

# 8
1. На майка ми и казаха, че проблема и с анемия, желязо и пр. е заради хернията, която непрестанно предизвиква леки кръвоизливи. Затова ако не си направи оп на хернията непрестанно ще и се наложи да взима неща срещу анемията. Не са евтини. Тя не иска оп.
2. И на мен ми се проявиха стом . проблеми . Първи въпрос на лекаря беше - имате ли проблеми, стрес, конфликти. След това се започна с проверките на какви храни реагирам зле. Т.е. една сецмица без глуте, една без незнам какви мазнини, една без фруктоза и т.н. за да се локализира горе - долу дразнител и след това да се направят целенасочени изсл. Защото има различни проверки.
За сега се счита reizdarmsyndrom , докато не се провери добре и установи окончателно какво в същност дразни и прави проблеми.
Медикаменти не са ми изписвани. Не знам дали помогнах с нещо. Много е неприятно и аз не се храня много вече. Добре ми се отразява на фигурата, но понякога е доста сложно да намирам храни, които да не ми правят проблеми

# 9
Аз даже не съм сигурна вече в тая диагноза като гледам как са ме претупали без проби без нищо, а незнам как ще дам пак да ми бъркат беше ми голям стрес, вярно упойка много не ми понасят но така си е доста неприятно. Много е неприятно с това гадене, аз по принцип проблем нямах до 2 месеца след 2 приема на Клацид се стигна до всичко това, натрових ли се какво стана незная, та мислих че имам язва затова отидох, ако е от хернията наистина това нещо, защото ме огледаха доста и казаха не е, незнам какво ще правя много е лошо. Преливане с желязо ми направиха и 1 седмица след това немога да си намеря място, сякаш са ми дали адреналин сърцето ми хвърка, главата ми се вие, още след преливането сякаш потъвах като стъпвах, не ми понася желязо никак и това е. Днес си взех едни витамини на Garden of life, и нямам никакво гадене и т.н.

bella-ciao, а как поставиха диагнозата на вашата майка? С какви изследвания. Моята майка и тя се оплаква от подобни неща, но нея трудно мога да я накарам да иде на лекар, а за гастроскопия пък дума и не дава да става.

# 10
Ами установиха и анемия и и дадоха препарати. С тях резултатите се подобриха, без влошиха. И предположиха , че има вътрешен проблем. И я пратиха на хематолог и за исзледване на вътрешни кръвоизливи.
А иначе никой нищо толкова не ти бърка . В началото се отсява кое горе-долу дразни и изследванията се правят целенасочено.

# 11
Изчетох поредната тема, съжалявам за колежката, но съм изчела цялото интернет пространство, форуми, теми и всичко що се сетите свързано с болестите на СЧТ, групи ( най многобройни) честно казано, може и да съм пропуснала, но до сега не видях специално аз нито един някъде да е написал - да, излекува ме това и това, в тая клиника, при тоя доктор, с тези медикаменти. Всички се питаме взаимно, лутаме се, и си влачим болката. Явно материята е доста дълбока и неразучена от съвременната медицина, която за всеобщо съжаление не е в състояние да се справя към момента.

# 12
Кажи на колко си години, ако наближаваш 30 или си над тях, веднага си пусни един фекален тест който се нарича Пируват Киназа. Аз минах през подобна на твоята история, и гастроскопия правех, и тръгна по грешна следа медицината да ме лекува, защото я имаше, но тя скри основният проблем който остана нелекуван. При мен не е важно какъв се оказа основният скрит проблем, защото при теб може да не е същото. Аз също като теб имам Гастроезофагиален рефлукс, имам и гастрит.

Обикновенно Гастроезофагиален рефлукс е сигнал за друг проблем. Това е изместване на стомаха нагоре, което кара хранопровода да се впие в него надолу и да наруши естествената анатомична форма, което се получава, заради нарушено храносмилане. Когато то се нарушава, забавя, храната ферментира в организма, това създава голямо количество газове, което налягане почва да измества самият стомах, защото са далеч от изходната част на червата, не може да ги изкараш, те ти подуват и разширяват червата, образувайки налягане, и заради него е възможно да не изпитваш глад, и да ти се гади.

Направи един експеримент, за откриване на скрит симптом, да видиш дали го имаш. Отиди в някой парк и почни да тичаш. Ако усетиш болка някъде по тялото болка в областа от под гърдите до над пъпа като тичаш, или дори като спреш да тичаш, това е от микро кръвоизливи в червата, които се разширяват, и разширението поради забързаният метаболизъм, е по голямо, та за това тогава и почва да боли.

Ако не усетиш тогава нещо, и си тичаш без проблем и без никакви болки, и след тичането не те боли, значи гаденето може да има и друга причина.

Но задължително си направи Пируват Киназа, може да ти разреши проблема с незнанието какво се случва и защо лекарствата не помагат, аз бях в същата ситуация, докато не направих този тест.

Това което те съветвам да направиш, е отиваш в аптеката, казваш искам да взема контейнер за фекална проба. След това, като ти дойде голяма нужда, трябва да сложиш тоалетна хартия в чинията, че изпражненията да не потънат, и взимаш проба от тях, с размер да речем като шам фъстък, за предпочитане от горната част на изпражненията, които не са влезли в досег с водата в тоалетната, и я слагаш в контейнерчето, има специална пръчица в комплекта за помощ, и ако не можеш до 2, 3 часа в лаборатория за идеш, го слагаш в хладилника, без да го замразяваш. До 24 часа трябва да е занесеш в частна лаборатория и да поискаш да направят пируват киназа фецес тест.

Мога да ти кажа лаборатория ама ще ме изтрият за реклама. Във всички частни ги правят, в която и да отидеш няма да сбъркаш.

Направи си и тест, за хранителна непоносимост, независимо какво пируват киназата покаже, спри храните, които не трябва да ядеш, а не го знаеш. Непоносимост, не е алергия, човек със стомашни проблеми, обикновенно има непоносимост към най вкусните и любими храни, и заради това има стомашни проблеми ако дълго години ги консумира.

Също така си промени диетата към силно алкална. Махни всякакви боклуци като тестени изделия, ако имаш непоносимост към млечни ги спираш, но и да нямаш е препоръчително силно да ги ограничиш. Прясно мляко ако пиеш, го спри. Създава проблеми на червата дори и да нямаш лактозна непоносимост.

Всякакви консерванти ги махай, плодови сокове пий само био без консерванти, или по добре яж плодове, но не купувай готовите сокове в супера, пий само   минерална вода с висок ph над 9. Това сваля киселинността в стомашночревната система, без да си нарушаваш баланса в работата на тялото.

Ако лекарствата не ти помагат ги спри, тровиш си организма. Например ИПП води до увеличени показатели на Гастрин, които от своя страна стимулират стомаха да произвежда повече киселина. Всеки път като приключи действието на хапчето, се получава обратен ефект свръхпроизводство на киселина.

Промяна на диетата, е основата за решаване на стомашните проблеми, защото дългогодишна неправилна диета, не по твоя вина, защото не знаеш към какви храни имаш индивидуална непоносимост, води до стомашно проблеми.

Наблегни на плодове и зеленчуци, но не всички. Тези с най ниско ph, като лимона ги махни. Нещата с под 4 ги избявай. Не че нещо фатално ще стане, да изпиеш лимонов сок, той е полезен на вещества, но не и за вече болни стомаси. Вредата от приема, надвишават ползите от витамините, които и под друг начин могат да се набавят. Той алкализира кръвта, но преди да попадне в нея създава по високо киселинна и вредна среда в стомашно чревният тракт, дори от Кока Кола да речем.

Лимона е хубаво да го пиеш, с високоалкализирана вода, та по такъв начин да вдигнеш ph, но и така на мен не ми понася. Вие ми се свят от него. Сега, преди години лесно го пиех.

От месата само пилешко, колбаси аут. Наблегни на риба, плодове и зеленчуци, и няма да сбъркаш, въпреки че не знаеш какво ти има.

Успех, и дано резултат на Пируват Киназа е добър. Ако имаш въпроси пиши на лично.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 19:53 от Никола Тесла

# 13
Весели празници на всички! Забавих се с отговорите заради изследвания.
На 37 съм отдавна се мъча с упорит запек през годините, месо трудно ям, към прясно мляко имам страшна непоносимост, от киселото стомаха ми става надут и ме боли. Бях при още един гастроентеролог изписа ми други лекарства. Смених си диетата изключих всички дразнещи неща, взех си Прокомбо и съм много доволна от него, страшно добре ми действа, намерих в магазина едни разтворими фибри и направо се родих относно запека, сега го  нямам, може и на някой друг да помогне тая информация, 4 месеца съм като ударена чак сега взех да се съвземам и да имам апетит, изживях някакъв ужас неможех на краката си да стоя, пуснах за хеликобактери изследване пише че е отрицателен теста, пак бях на ехограф за всеки случай нищо не видяха. Имам проблем който сякаш никой не разбира, става сутрин и ми се вие главата, сякаш ми се събират очите, незнам как да го обясня гади ми се леко, след първото хранене се подобрява. При пътуване е ужасно стресирам се всеки път наложили ми се, там веднага започва да ми се вие свят и да ми се гади, същото го усещам и когато говоря, не разбирам какво ми е и лекарите немогат да кажат, вече не ми и говори, имам чувството че при говор това ужасно чуство стига чак стомаха, като млъкна спира. Никога съм нямала такива симптоми, всичко тръгна след приема на Клацид, ужасен антибиотик, избиха ми обриви и се почна с тоя ужас и няма край. Най гадно то е че имам и мигрена и ми се налага пиенето на болкоуспокояващо а с тия проблеми трудно ги пия. Само като натисна между ребрата и чувствам сякаш някой ме стиска там с въже, ужасно е реве ми се вече.
Благодаря ви много за изчерпателни отговори, мисля да пусна изследвания фецес по вашите препоръки и това за възпаление, забравих му името. Наредиха анемията отначало за гаденето, но я оправих и пак го има, силно ми прави впечатление че все сутрин се появява. В близките дни ми се вдигнаха някакви силни киселини така и не разбрах от какво са, изписаха ми квамател. Пия и Талцид при нужда и nux vumica 9 ch, от които ми завърна апетита.

# 14
Клацид е антибиотик който е от род антибиотици към който имам алергия. Възможно е и ти да имаш. Защо пиеш антибиотици, няма да ти решат проблема, а ти съсипват червата и стомаха. Час по скоро прави пируват киназа фецес теста, а от това което описваш е добре да поискаш освен него и калпротектин да изследват във фекалната проба. Ако са възпалени червата ще е повишен. Според мен си за колоноскопия, която ще правиш ако тестовете не са ок.

Общи условия

Активация на акаунт