Упорити проблеми със стомаха

• 4 450
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
Правила съм си в Токуда, и в Софиямед бариева каша, но бях по искане на лекар. Не знам дали може самосиндикално. Но то така или иначе - едното изследване не замества другото. Няма как да разбереш какво се случва в стомаха ти от рентген, евентуално може да се види херния и рефлукс. Гастроскопия с биопсия е по-информативно. Иначе Цинарикс е нелоша добавка, на мен са ми я изписвали също.

Гергана - няма нищо страшно. Някакъв гастрит имаш. Хеликобактер - отрицателен.

# 61
Правила съм си в Токуда, и в Софиямед бариева каша, но бях по искане на лекар. Не знам дали може самосиндикално. Но то така или иначе - едното изследване не замества другото. Няма как да разбереш какво се случва в стомаха ти от рентген, евентуално може да се види херния и рефлукс. Гастроскопия с биопсия е по-информативно. Иначе Цинарикс е нелоша добавка, на мен са ми я изписвали също.

Гергана - няма нищо страшно. Някакъв гастрит имаш. Хеликобактер - отрицателен.

Да, точно за киселини става дума, иска да види тая въпросната  херния, понеже неможе да се рискува в момента с упойка често сърцето ми излиза от ритъм, та надеждата е това за сега, поне да се види нещо, аз специално мисля дали не е по-добре със скенер, така и така ще се снимам.

# 62
Не, за херния не се прави със скенер, а именно рентген с бариева каша. То я пиеш, това е контраст и ще те въртят в различни позиции на тялото, за да се види дали се връща контрастът от стомаха към хранопровода и така се засича има ли херния или не. Въпреки че моята не я видяха по този начин, на гастроскопията се виждаше, на рентгена - не. Но все пак - моята беше много малка, 2 см, плъзгаща, тъй че ми казаха, че трудно се вижда. Затова пък рефлуксът съвсем ясно си се вижда с бариевата каша.

# 63
Вчера, в един клип за смола,която се образува по стеблото на  прасковите , и имаше обяснения, че се ползва за готвене в Китай ли , и една рускиня каза ,че баба и лекувала с него гастрит, каза че се разтопявал във вода и се пие. Чували ли сте нещо такова ? То пак е  смола, като мастиха, но как и дали лекува ?

Общи условия

Активация на акаунт