Упорити проблеми със стомаха

• 4 463
  • 63
  •   1
Отговори
# 30
Мехурче, твоите симптоми са ми до болка познати. Освен това си на подходяща възраст. Пусни си имунологични изследвания. Това, че кръвните са ти добре, не значи нищо. Нещата започват  поне 3-4 години по рано.

# 31
Ако желаете, отидете при д-р Любен Милачков, в ДКЦ "Св. Иван Рилски". Прегледът може да бъде и платен, и по здравна каса. Аз имах същите симптоми като вашите, само че след прием на Бисептол. Ходя на гастроентеролог в Плевен, в ДКЦ "Авис Медика", там са много добри специалисти, и ми назначиха лечение, за което д-р Милачков каза, че е много правилно, аз просто търсих второ мнение. Както разбирам, вие сте от София, затова Ви препоръчвам този лекар. На мен ми е правене в четвъртък гастроскопия, с упойка разбира се, в Плевен, и всичко е наред. Това, което аз пия е Иманера от 20 мг., сутрин на гладно по едно хапче и Медоприд от 50 мг.три пъти дневно по 1 хапче, половин час преди храна. Медоприд е подобно на това лекарство, което вие пиете за червата. Имайте предвид, че ме предупредиха, че трябва да се пие поне 40 дни, за да се усети положителен ефект. Успех!

# 32
Здравейте,
Искам да споделя с вас моята история ако можете да ми помогнете, на 29г. Бях с инсулинова резистентност, ходих на 4-ри ендокринолога и един гинеколог, тъй като имам 2 аборта и ми казаха, че или сега докато не съм бременна да тровя себе си или после докато съм бременна, разбира се, аз избрах първото.
Биеха ми Оземпик 6 месеца като последните 3 месеца беше на 1 мг свалих 20 кг., но започнах много да повръщам и да  се оригвам от 3-тия месец бях споделила казаха ми спокойно от Оземпика е ще мине, но ме предозираха и започнах да повръщам много спрях го, разбира се и от веднага спрян медикамент пак се повръща и така цял месец. Ходих на нефролог, ходих на ехограф, ходих на 3-ма гастроентеролози изписваха ми протонни помпи, но от тях се чувствах по зле нямаше подобрение и ходих на коремен хирург от там тъй като ми е познат ме изпрати на ЯМР с контраст за да видим дали всички органи са добре, тъй като гастроентеролозите казваха изкривена жлъчка, жлъчка с камъни ей такива неща, но нищо вярно нямаше от това и така стигнах до една гастроентеролог  в Бургас, която идва от София показвах й всички кръвни изследвания и ямр с контраст и жената каза, че няма да ми направи гастроскопия и колоноскопия, защото няма основание на какво тъй като всички изследвания са чисти и каза да спра всички лекарства, защото няма смисъл от тях и че всичко е на психическа основа, възможно и да е права тъй като като остана сама и започвам много да се оригвам и става като пристъп така се оригвам, че все едно ми се повдига, повръща, но се оригвам като пристъп. Казвам си честно че докато приемах Оземпик не пих много вода и не хапвах, тъй като то убива апетита, та въпроса ми е според вас дали всичко е на психическа основа вече и са ми раздразнени червата и стомаха или да търся още мнения.
Благодаря Ви!
Извинявам се, за дългият пост.

# 33
Всъщност фибрите са за лениви черва или поне аз мисля за хора които имат бедна диета на такива по някаква причина, примерно много от моите познати с колит не могат да ядат зеленчуци, стомаха боли, аз специално лятото бях се отпуснала със домати и краставици, тогава бях добре още, постепенно забелязвах че корема ми се  поду, но без да ме боли, а след тоя антибиотик направо се прецака, започнаха болки отгоре до долу, чак при жлъчката, уплаших се, пуснах си изследвания и за черния дроб, та ги забелязах тия фибри в магазина и веднага си ги взех, но моя корем си е такъв отдавна, просто отгоре така никога не ми е било, то бяха кисели гадене, болки, направо се стресирах с месеци се влачих по лекари, беше ужасно, всъщност такива за подтискане на киселини за първи път пих и взех от тях да се чувствам уморена без никакви сили, пих ги 20 дни и ги спрях, омръзна ми да съм като убита, започнах да пия чай вместо кафета. Киселото мляко ми е много дразнещо а много го обичам, миналия ден ядох и веднага се подух, както казах най ужасно е да пия прясно мляко, там вече не си и помислям. Та колита за мен е много странна болест, ядох сирене и торта и куп други неща бях добре, посегнах веднъж към готвено и три дни бях балон, горе долу вече си направих списъка какво мога. Портокали са ми ужас, нар обаче може, ябълки не става и т.н. Официално гастрит не са ми поставили като диагноза, казаха ми че от болкоуспокояващите съм си изострила нещата, сега съм на други хапчета изписани от невролог и съм много по-добре, но си имам едно на ум вече... насочила съм се да си изследвания щитовидна жлеза и непоносимост.
Не разбрах от последния пост, дали жената е бременна в момента или не? Защото бих и препоръчала Max gastro капки, много са добри за стомашни ядове всякакви, в момента ги пия отвреме на време, да не си помисли някой че им правя реклама, просто ми помогнаха в началото когато най много ми се гадеше и нямах апетит, пиех ги 15-20 минути след храна, да не се подувам и да не повърна. Аз специално мисля, че това хапче за кръвната захар е лошо повлияло на стомаха, има ужасни хапчета, дали неможе да ти го сменят с друго което по-добре да ти понася?

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 22:42 от Mehurche

# 34
Всъщност фибрите са за лениви черва или поне аз мисля за хора които имат бедна диета на такива по някаква причина, примерно много от моите познати с колит не могат да ядат зеленчуци, стомаха боли
Правилно...Аз затова никога не си позволявам да давам напътствия и съвети, понеже нещата при всеки протичат по различен начин. Мен фибрите ме дразнят, млякото и млечните не ми създават проблеми и така в тоя ред на мисли. За съжаление обаче при други хора нещата стоят диаметрално противоположно. Случвало ми се е от нещо да ме боли стомаха ако го консумирам вечер, но ако го ям същото нещо на обяд то нямам никакъв проблем.

# 35
Може ли снимка на чая за гастрита и има ли ефект от него. Благодаря !

# 36
Намерих го като информация пак от този форум Simple Smile Някъде из темите които четох:
https://apteka.framar.bg/30080694/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE … D1%83%D0%BB%D1%82
Този пия в момента и котешки нокът, само че разредени с водата, която си пия за цял ден, понеже и аз немога концентрирани. Аз много пия чайове по принцип не знам дали на друг така ще му е добре, пила съм и един Гастро мисля че се казваше от аптека Вербена, това беше преди години, но първия ми понася повече сякаш, вече както казват като удавник за сламка съм Sad

# 37
Благодаря, не знаех, че котешкия нокът е и за проблеми със стомаха, май за всякакви проблеми го препоръчват .
Преди време бях чела за Шуслерова сол 9 , за нормализиране на киселинността на тялото , и наистина ми изчезнаха проблемите с киселините. Трябва пак да опитам , въпреки че вече гастрита се разраснал . При мен е на нервна основа, доктора каза ,че преди са казвали на гастрита - нервен стомах, обясни че при тревожност тялото реагира, стомаха се съкращава и отделя повече киселина, въпреки че не е нужна и разяжда тъканта .

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 17:31 от sunrise_67

# 38
Благодаря, не знаех, че котешкия нокът е и за проблеми със стомаха, май за всякакви проблеми го препоръчват .
Преди време бях чела за Шуслерова сол 9 , за нормализиране на киселинността на тялото , и наистина ми изчезнаха проблемите с киселините. Трябва пак да опитам , въпреки че вече гастрита се разраснал . При мен е на нервна основа, доктора каза ,че преди са казвали на гастрита - нервен стомах, обясни че при тревожност тялото реагира, стомаха се съкращава и отделя повече киселина, въпреки че не е нужна и разяжда тъканта .
За нищо, така е, месеци преди да ми се случи цялата тая история преживях големи стресове, не ми се отрази веднага а в последствие се скапах, то се трупа нерви, хапчета, храна и в един момент усещаш как всичко започва да скърца. Отвреме на време пак усещам гадене, но не е както преди, един път раздразнен стомаха явно с месеци се оправя, поне при мене. Странното е че и при говорене усещам такова чуство дори като се мърдам обясних на лекарите дори им посочих точно мястото, те ми казват това е стомаха нищо там нямаш.

# 39
Ако желаете, отидете при д-р Любен Милачков, в ДКЦ "Св. Иван Рилски". Прегледът може да бъде и платен, и по здравна каса. Аз имах същите симптоми като вашите, само че след прием на Бисептол. Ходя на гастроентеролог в Плевен, в ДКЦ "Авис Медика", там са много добри специалисти, и ми назначиха лечение, за което д-р Милачков каза, че е много правилно, аз просто търсих второ мнение. Както разбирам, вие сте от София, затова Ви препоръчвам този лекар. На мен ми е правене в четвъртък гастроскопия, с упойка разбира се, в Плевен, и всичко е наред. Това, което аз пия е Иманера от 20 мг., сутрин на гладно по едно хапче и Медоприд от 50 мг.три пъти дневно по 1 хапче, половин час преди храна. Медоприд е подобно на това лекарство, което вие пиете за червата. Имайте предвид, че ме предупредиха, че трябва да се пие поне 40 дни, за да се усети положителен ефект. Успех!

Иманера ИПП ли е? Как се чувстваш като го пиеш, имаш ли някакви странични ефекти, питам защото виждам че масово се изписва от лекарите. Мен ми предстои преглед в св. Иван Рилски по повод хернията която имам, само че при хирург, там съм ходила отдавна преди години, най вероятно ще ме пренасочват пак към гастроентеролог. Всичко е една въртележка до безкрай.
А за какво се изследва този калпротектин ? Аз от малка си страдам от запек, винаги през времето съм пробвала всякакви методи, за да мога да отида на тоалетна, като сушени сливи, смокини, киви, сутрин топла вода, кафе и тн, и до скоро ми действаха, смисъл че се справях някак. Но отидох миналата година на една екскурзия и там за няколко дни изобщо не успях да отида до тоалетната, и така прочетох  за гръцкия мармалад, и с него си ходя нормално всеки ден. Не са ми предлагали до сега да изследвам калпротектин или да ми правят колоноскопия. Обаче започвам да се притеснявам…..
Мисля че е за възпаление в червата, като индикатор за възпалителен процес, колит, крон, до колко са точни незная, пуснах и туморен маркер излезе отрицателен и той, прави се изследването в Германия, направо човек да се побърка.

Някой пил ли е Мастиха, понеже чакам да ми дойде поръчката да знам какво да очаквам, поръчах разтворима, на гладно ли се пие? Дали помага при киселини, много я хвалят.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 14:34 от Mehurche

# 40
Тази мастиха, не е ли като истинската дъвка от аптеката. Аз бях правила нещо с истинска дъвка замразена и натрошена после, имаше и други съставки, но никакъв ефект нямаше, освен приятен свеж дъх.

# 41
Мисля че се добиване от Смола на дърво от Гърция иначе съм пробвала точно на дъвка но много твърда става и не мога да я дъвча, затова реших да потърся и намерих разтворима, много пишат че помагала при гастрит дали е истина незнам.

# 42
Сега четох в Стара тема , че може да се сдъвчат две зрънца на гладно за облекчаване . За омекотяване трябва да се сдъвче с малко восък.А опитвали ли сте сок от алое ,сега ще го търся в аптека, казват, че една лъжица на гладно успокоява.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 22:04 от sunrise_67

# 43
На мен не ми помага хич. Ако дъвча Орбит ефекта е същия, само че по приятен 😁

# 44
В интерес на истината понякога като дъвча дъвка след хранене ми става по добре, но само понякога, от вчера имам ужасни киселини и нищо не помага сякаш изведнъж тръгват и от самосебеси изчезват, в момента имам проблем само с тях, всички казват само операция спасява, аз обаче друго виждам че и там гаранция няма.

Общи условия

Активация на акаунт