Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 17

• 61 546
  • 805
  •   1
Отговори
# 135
Мм е с преддиабет, пие и той, в нета пише, че е добре да се пие:
https://www.google.com/search?q=%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%BA+%D0%BF% … bile&ie=UTF-8

# 136
А дали познавате добра марка за хиалуронова киселина? Тази дали е хубава?
https://www.iherb.com/pr/now-foods-hyaluronic-acid-50-mg-60-veg-capsules/641

# 137
Може да питаш Денис в темата за пазаруване от Iherb, тя им разбира на добавките:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1387950

# 138
Какво пиете за главоболие около цикъл, обичайната комбинация от беналгин и аналгин за първи път не ми помага.
Чудя се дали да не взема да пробвам солпадеин.
🙄

# 139
Какво пиете за главоболие около цикъл, обичайната комбинация от беналгин и аналгин за първи път не ми помага.
🙄
При мен всеки път различно нещо ми помага, а понякога и нищо не действа. Ибупрофен, упсарин, дексофен саше, парацетамол.

# 140
  • 1st floor
Не бързай, от 3 до 10-ия ден може да дойде. Имаш още време.
Права беше. Започна зацапване на 7ми ден и на 9тия вече бях в цикъл. Simple Smile Дано влезе в релси от следващия месец.
Ще си взема пак Витекс. Как го пиете вие? През целия месец или след средата? По колко хапчета?

# 141
  • В полите на Пирин планина
Аз пия по две хапчета на ден и не спирам, докато имам от добавката. После, като се сетя пак си купувам. Не се съобразявам с идване/спиране на цикъл. Пила съм я и три-четири месеца без почивка, когато гърдите много ме боляха (по всяко време, независимо от цикъл). Много добре ми повлия за това - гърдите се успокоиха. Сега пак взех да пия. Simple Smile

На мен за главоболие най-много ми помага ибупрофен - предимно Миг 400 си вземам.

# 142
  • 1st floor
И аз пиех по две всеки ден,  но тук четох различни дозировки и схеми и исках да сверя часовника.

# 143
Аз за главоболие минах през всичко, напоследък обикновен аналгин. Направо ми просветва. Като онези на рекламата 😀

# 144
🙄
Единственото което лично на ми помага и е без рецепта е Солпадеин . Кодеинът и кофеинът в него вършат голяма работа. Но Кодеинът е субстанция която трябва да се ползва с повишено внимание. Аз съм с мигрена и при мен аналгин, хексалгини, ибупрофен и подобни не вършат работа. Премини към солпадеин като си опитала другите. Наш семеен приятел занимаващ се наркомании казва че към кодеин трябва да се подхожда с голямо внимание и в ситуации когато няма друга възможност.

# 145
Вземам по 2 аналгина. По съвет от лекар.

# 146
Благодаря ви!
Реге, ние с тези мигренозни глави ..... 😕
Взех ацефеин, преди години ми помагаше, но в един момент спря да ми действа. Вчера се сетих за него, и видях че състава му еднакъв с този на солпадеин, само дето кодеина и кофеина са малко повече.
Няколкото месеца през които не ми идваше си си бях добре, не ме болеше главата изобщо.
Сега след тази pfizer, втори месец вече ми идва и главата отново ме почна, последния път трябваше да вадя и ампулите Деган, че нищо не помагаше. 😶

# 147
  • Mediterraneo
Седалгин няма случай, в който да не ми е помагал. Освен, когато ме тресне мигрената, но там вече е неспасяемо положението.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 14:57 от Тарталета

# 148
  • София
Здравейте, момичета! Да ви се похваля, че след 2 цикъла със закъснение този път ми дойде навреме. Пия масло от вечерна иглика и геритамин. Надявам се да се постабилизират нещата, че съм на 43 още.
За главоболието на мен най-добре си ми влияе класическият стар аналгин. Винаги го нося с мен. Но трябва и да не е гладно, защото иначе ми се повръща.

# 149
Момичета, учестяването на пулса може ли да се приеме, като нещо обичайно при пременопаузата?

Общи условия

Активация на акаунт