За Виена?

• 110 104
  • 596
  •   1
Отговори
# 465
Метрото не отива до летището. Но има няколко варианта за придвижване: влак- S2 и S7 (3,40 евро), влак САТ (9 евро) и автобус (6 евро). През деня са на 30 мин., а през нощта- на 1 час. Всички отиват до метрото.

А през нощта върви ли метрото?  Мисълта ми е има ли друг начин за придвижване летище-център през нощта освен с такси?

# 466
Метрото и САТ-а не са денонощни. САТ-а беше от 5 сутрина до 23.30, но по-добре виж в сайта им:
http://www.cityairporttrain.com/langen/
http://homepage.univie.ac.at/horst.prillinger/metro/english/lines.html

# 467
Таксито от летище до МарияХилферЩрасе е точно 35Е, времето около 15-20 мин.
Точно така. На нас ни излезе някъде към 30-35 евро до хотел, в близост до Пратера (просто района указвам).

# 468
  • Linz
Метрото не отива до летището. Но има няколко варианта за придвижване: влак- S2 и S7 (3,40 евро), влак САТ (9 евро) и автобус (6 евро). През деня са на 30 мин., а през нощта- на 1 час. Всички отиват до метрото.

А през нощта върви ли метрото?  Мисълта ми е има ли друг начин за придвижване летище-център през нощта освен с такси?
1. Метрото не върви през нощта, но е вечер до късно и сутрин от рано.
2. Има- на сайта, който посочих можеш да видиш... Билета струва 3,40 евро и стига до центъра за 24 мин.

# 469
  • София
Благодаря ви за информацията за такситата и цените на билетите за влакчето  Hug
Имаме още малко време да решим как да пътуваме от летището - пристигаме в нормално време - около 10 сутринта, но с две деца, куфари, количката на бебето, не знам дали ще се справим с нормалния транспорт (като гледам поне 2 прекачвания ще имаме, ние ще сме точно до Нашмаркт)  Rolling Eyes Но пък разликата в цената е големичка, щом децата са безплатно в гр. транспорт. Всъщност той големият ще е на 6 без няколко дни, не знам да му взимаме ли билет...
Ох, ще решаваме Simple Smile

Рени, доволни ли сте от апартамента? През кой сайт/агенция го ангажирахте? Ние за пръв път ще сме не на хотел, а на апартамент, та ми е малко притеснено (то не излезе много по - евтино, ама заради бебето решихме да имаме кухня)... Всичко наред ли беше с приемането - предаването на ключовете и прочие? Благодаря Simple Smile

# 470
  • Linz
rally, с влака ще ви е най-удобно (най-евтиният вариант)- вагоните са много широки. За билет за детето най-добре питай.
Много сме доволни от апартамента (при следващото ходене във Виена пак сме там). Имаше абсолютно всичко необходимо за готвене, бяха ни заредили със шампоан, сапунчета, кърпички, кафе- обикновено и 3 в едно, препарат за съдомиялната... и бонбони ни бяха оставили. Имаше 2 телевизора и сейф. Много близо до метрото (съответно до всяка точка на Виена за броени минути). Наблизо имаше и два хипермаркета- Спар и Меркур.
В апартамента пристигнахме в 24 ч. Ключът ни беше оставен в едно малко сейфче на входната врата, а кода ми го изпратиха на мейла. Сайтът, през който резеревирхме го дадох по-назад (фериенвонунген).

# 471
  • София
Рени, благодаря Simple Smile

И аз през този сайт резервирах, оттук го взех, ама явно не помня, че ти си го дала  Embarassed. Дано и при нас всичко е наред  Praynig
Отивам да дооправям плана за посещенията  Crazy

# 472
rally, ние бяхме точно в хотел до Naschmarkt. аз лично ви препоръчвам да си вземете такси, щом сте с две деца. иначе на отиване ние пътувахме с влака CAT, после хванахме метро за 2 спирки, после рейс за 2 спирки. така ни беше указано от хотела как да стигнем. на връщане обаче изминахме пеша разстоянието до метрото, защото е доста близо, а автобусът само обикаля из малките улички. но ако решите с транспорт поне едно прекачване имате.
иначе районът, който се избрали е супер. има много ресторанти наоколо, както и кръчмата сантиметър, където е доста евтино и е с големи порции. освен това центърът е на  5 минутки пеша.
билла е на всеки ъгъл там, много е удобно за пазаруване, още повече щом ще имате и кухня.
ако имаш някакви въпроси за района, питай  Hug

# 473
  • София
Юка, благодаря и на теб Simple Smile
Районът на Нашмаркт го помня като много е приятен и на пеша път разстояние от центъра (аз съм била във Виена)  Party Дано и всичко останало е наред  Praynig

А някой случайно да знае дали в тамошните магазини Била и подобни супермаркети, се продават детски храни (пюрета и каши), както и памперси? Или в специални детски магазини? В чуденка съм дали да натоваря бебешки консумативи оттук, ама все пак ХИП си е австрийска марка храни, грехота е да мъкна от България пюрета  hahaha Или да взема да питам Виенските мами в чужбинския  newsm78

# 474
Юка, благодаря и на теб Simple Smile
Районът на Нашмаркт го помня като много е приятен и на пеша път разстояние от центъра (аз съм била във Виена)  Party Дано и всичко останало е наред  Praynig

А някой случайно да знае дали в тамошните магазини Била и подобни супермаркети, се продават детски храни (пюрета и каши), както и памперси? Или в специални детски магазини? В чуденка съм дали да натоваря бебешки консумативи оттук, ама все пак ХИП си е австрийска марка храни, грехота е да мъкна от България пюрета  hahaha Или да взема да питам Виенските мами в чужбинския  newsm78

продават се в магазини Bippa детски храни - най-голям е избора - иначе има и в другите вериги.

# 475
  • СОФИЯ
Няма смисъл да носиш пюрета. И в БИЛЛА има. Само да не пристигате събота следобед или неделя, че магазините не работят.

# 476
Няма смисъл да носиш пюрета. И в БИЛЛА има. Само да не пристигате събота следобед или неделя, че магазините не работят.

Ейййй, верно? Не мога да повярвам.
Момичета, някой беше споменал за  някакви убийствени ребърца, как се казват на австрийски  Wink и къде ги правят?
А друг беше споменал за някаква кръчма  Сантиметър, тя къде се намира?

П.с Рени, мерси за отговора.

# 477
  • София
Ние ребра сме си взимали от магазин Interspar. Приготвени с някаква марината и само се пекат...облизахме си пръстите.
В Билла има Хип, малко са по-различни от нашите тук.

# 478
  • СОФИЯ
В Билла има Хип, малко са по-различни от нашите тук.

Разнообразието е по-голямо. Има и едни детски манджички в пластмасови чинийки, с различни отделения. За деца над 1г. мисля.

# 479
Искам да попитам, има ли някой ходил до Виена с организираните екскурзии? Коя фирма бихте ни препоръчали или не бихте препоръчали?

Общи условия

Активация на акаунт