За Виена?

• 110 110
  • 596
  •   1
Отговори
# 450
  • Linz
Ние с мъжа ми си купихме карта за 8 дена и я ползвахме двамата 4 дена. Цената й е 27,70 евро. Има карти за 3 дена- 13,60 евро. Виенската карта за 3 дена е 18,50 евро, като освен за градския транспорт служи за намаления по музеите, някои магазини и заведения. Цената на пътуване в една посока (може с няколко прекачвания) е 1,70.

# 451
Прекрасно!Много благодаря!!  bouquet

# 452
  • Варна.....
Рени, тъй като и аз като теб съм ангажирала апартамент, и съответно нямам организирано придвижване от летището, кажи моля те как стигнахте?
Метрото от летището денонощно ли е ? Защото според картата, която ми изпрати собственичката на апартамента, спирката е на около 200- 300 м. от него и ако метрото работи, няма смисъл да вземаме такси.
   bouquet

# 453
  • Linz
Метрото не отива до летището. Но има няколко варианта за придвижване: влак- S2 и S7 (3,40 евро), влак САТ (9 евро) и автобус (6 евро). През деня са на 30 мин., а през нощта- на 1 час. Всички отиват до метрото.

# 454
Рени, мн. хубави снимки, връща ме в спомените за Виена и носталгия за там. Виена и Рим са ми едни от любимите градове и дестинации, мн. добре организиран транспорт, чистота и т.н. Абе, ок си е.

# 455
  • СОФИЯ
Рени, страшно се изненадвам, че си се натъкнала на космически разлики в цените на стоките newsm78. Впечатленията ми са съвсем противоположни. Може ли малко конкретика?

Обсъждано е мисля по-горе в темата, но карта за гр.транспорт, за 8 дни - 13 или 14 евро /поне толкова беше през декември/

# 456
  • Linz
мама САННЯ, например в С&А има страхотни детски блузки на цени от 3 до 8 евро (накупих много на дъщерите ми). От Бенетон също взех блузки по 7-8 евро. От С&А аз си купих чехли за 10 евро и яке за 20. Но по магазините на площад Грабен трудно можеш да намериш нещо такова на двуцифрена сума, обикновено цените започват от 100 евро нагоре (и могат да стигнат наистина много). Оставала съм шокирана от цифрите по витрините там.

Цените на билетите и картите за градският транспорт могат да се видят тук (не са променяни от 1 год.): http://homepage.univie.ac.at/horst.prillinger/metro/english/fares.html
Картата за 8 дена е 27,20.

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 13:19 от Рени

# 457
  • СОФИЯ
Да, на Грабен просто няма С и А, но пък има Н и М и цените са еднакви във всичките им магазини, независимо от местоположението. Те са си просто "тънките" магазини. Цените са еднакви и в отделните магазини на Зара, Нюманик и пр. и има доста артикули под 100 евро. Друг е въпросът ако си се огледала във витрината на Ескада напр. Там едни дънчици с камъчета ме потресоха - 1670 евро Rolling Eyes

Карта си купих от автомат и съм сигурна за цената. През май пак ще ходя и мисля пак да мина с тази сума за картата.

# 458
  • Linz
Аз не съм оглеждала подробно магазините, просто като цяло ми направи впечатление разликата в цените.

И ние си купихме картите от автомат след като огледахме какви възможности има. Един любезен виенчанин спря при нас докато се чудехме кой вариант да изберем и обясни за картата, която е за 8 дена, че може да се ползва от 1 до 8 човека (около 15 мин. стоя при нас да ни разяснява без да сме го питалили... но много ни помогна да се ориентираме).
Това, което се предлага от автоматите съвпада с информацията от сайта, към който дадох линк. Нещо се бъркаш- 13,60 евро е цената на 3-дневната карта.
А, сега видях в сайта, че има 7-дневни карти по 14 евро за някаква зона- може би нея имаш предвид.

# 459
Ехаааа, Рени ние сме били почти по едно и също време във Виена. Ние тръгнахме на 04.04. и се върнахме днес(07.04.). Летяхме от Варна, с България еър. Доста по-скъпо излиза с тях, но бяхме с малко дете и се съобразявахме с него. Хотела ни се казваше Грабен и се намираше на 2 минути от метро-спирката на Щефанплац. Цената беше около 100 евро на вечер. От летището взехме CAT(9 евро за възрастен; деца до 6 години -безплатно, може да се вземе и двупосочен, който важи една седмица и струва 16.00 евро), а след това се прехвърлихме на метро. Взехме си 2 карти за 72 часа за по 13.60 евро, за деца под 6 год.- отново е безплатно. За пръв път ходя до Виена и съм меко казано очарована! Чист град, с приветливи хора, отлично ораганизиран транспорт, вкусна храна! Отръшкахме центъра, ходихме до зоологическата градина (12.00 евро за възрастен, за деца до 6 години-отново безплатно), Шьонбрун( 15.00 евро възрастен-класик тур, деца безплатно), Природо-научния музей (8 евро възрастен), качихме се на кулата на катедралата "Св.Стефан"(3.50 евро-възрастен, 1 евро -дете), ходихме до Пратера и на разходка около реката. Разкошен град! Сигурна съм,че успях да видя  една много мъничка част от него и едва, едва да усетя атмосферата му! Искам паааааааааааак!

# 460
  • Linz
hipi1, аз всяка вечер се разхождах по Грабен... може и да сме се разминали някъде, толкова много българи срещах!
Ние минахме доста по-тънко (но търсихме евтини варианти).
Аз бях за 3-ти път във Виена и пак искам (но за постоянно) Mr. Green

# 461
  • на път
 Simple Smile Обичам Виена!
Това е мястото на което се чувствам най-комфортно (в човешки план) от цяла Европа. Напоследък откакто има евтини билети успях да заведа и детенце. Единственото неудобство, че да се пътува наистина евтино трябва да се купуват билетите доста по-рано .... но си струва.
Обичам парковете, хойригените, оранжериите, зоологическата градина, разходките покрай реката, кафенетата, празниците във Виена (Коледа и Великден). Може и да се спи евтионо в хостел в центъра (за по 18 евро на човек).
Това е град са наслада и релакс .... Hug

# 462
  • София
Привет Simple Smile

Рени, прекрасни снимки Simple Smile

А някой има ли представа колко би излязло такси от летището до центъра?

# 463
  • Linz
Привет Simple Smile

Рени, прекрасни снимки Simple Smile

А някой има ли представа колко би излязло такси от летището до центъра?
Hug
Доста (някой беше казал, че там се плаща на минута, не на километър), пътя не е малко... някой по-назад писа, че ще хващат такси- дано види въпроса ти.

# 464
Таксито от летище до МарияХилферЩрасе е точно 35Е, времето около 15-20 мин.

Общи условия

Активация на акаунт