За Виена?

• 110 099
  • 596
  •   1
Отговори
# 525
# 526
  • Linz
Много хубави снимки сте направили Heart Eyes  Hug Peace

# 527
  • на път

Снимките наистина са страхотни - отразяват атмосферата на града и много хубаво време сте случили. Харесаха ми много и "музейните" - забравила съм че Вилендорфската Венера е във Виена ....

Последна редакция: чт, 08 май 2008, 16:25 от d_iva

# 528
Благодаря Hugвсъщност д_ива, времето първия ден беше доста кофти. Беше много студено, духаше вятър и аха да завали. Следващите дни се пооправи. Пак ще кажа, че страшно ме впечатли Музея на историята и изкуството / Венера всъщност беше в Природонаучния отсреща/. Мога да го сравня с Ватиканския музей. Прекрасни платна наистина. А и скулпторите са невероятни. Арчимболдо просто ме зашемети. Имам и още музейни снимки, но не ми се качва повече. Половин ден с това се занимавам и ми писна.

# 529
Момичета, някой беше споменал за  някакви убийствени ребърца, как се казват на австрийски  Wink и къде ги правят?

100% съм убедена, че иде реч за ребърцата в Salud!, цък  Mr. Green
Honey Rips - два реда вълшебни ребра с мед, сервират се с малки царевички на пръчка, оооооох  Crazy Има и една салатка, нещо като TexMex, която също е интересна. Не съм отявлен фен на виенските заведения, но Salud си струва.

Е, и аз отидох, видях и....изобщо не можах да го ям това нещо.. Sick, само на царевичката и  излезе късмета.

# 530
Благодаря Hugвсъщност д_ива, времето първия ден беше доста кофти. Беше много студено, духаше вятър и аха да завали. Следващите дни се пооправи. Пак ще кажа, че страшно ме впечатли Музея на историята и изкуството / Венера всъщност беше в Природонаучния отсреща/. Мога да го сравня с Ватиканския музей. Прекрасни платна наистина. А и скулпторите са невероятни. Арчимболдо просто ме зашемети. Имам и още музейни снимки, но не ми се качва повече. Половин ден с това се занимавам и ми писна.

Моля те, когато имаш възможност, разкажи повече за Арчимболдо Praynig, много ми е интересен, как са на живо платната му?

# 531
Котка, много е интересен наистина Арчимболдо. Аз по принцип съм традиционалист. Не съм никакъв разбирач, но изпитвам огромно удоволствие да гледам класиците. Харесвам наивинитета в Християнската тематика в изкуството, платна посветени на гръцката митология, харесвам и портрети. Даже импресионизма ми идва твърде модерен. Например Кокошка не го възприех въобще. Но Арчимболдо е много странен. Някои от платната леко ме втрещха /например лицето, съставено от риби/, хем ме плаши, хем го гледам и съм любопитна. Усещането, което изпитах беше смесица от изненада, любопитство, удоволствие, почуда и възхищение. Определено съм доволна, че видях творбите му. Ако правилно съм мернала плаката,  ще гостува в този музей и юни включително.

# 532
Котка, много е интересен наистина Арчимболдо. Аз по принцип съм традиционалист. Не съм никакъв разбирач, но изпитвам огромно удоволствие да гледам класиците. Харесвам наивинитета в Християнската тематика в изкуството, платна посветени на гръцката митология, харесвам и портрети. Даже импресионизма ми идва твърде модерен. Например Кокошка не го възприех въобще. Но Арчимболдо е много странен. Някои от платната леко ме втрещха /например лицето, съставено от риби/, хем ме плаши, хем го гледам и съм любопитна. Усещането, което изпитах беше смесица от изненада, любопитство, удоволствие, почуда и възхищение. Определено съм доволна, че видях творбите му. Ако правилно съм мернала плаката,  ще гостува в този музей и юни включително.

Много ти благодаря за впечатленията!
Аз по-напред в темата пуснах информацията точно за тази изложба, защото наистина ми е много интересен и на мен, а на живо не съм виждала негови творби, и все чаках някой да се "обади", че е ходил. Ех, жалко все пак, че нямам пак път към Виена до юни.  Cry

Кокошка го харесвам аз, но не можах да понеса Шиле, например. 

# 533
Момичета, харесали сме един хотел в район Josefstadt, зад Университета и Кметството.

Някой има ли впечатления от района? На колко минути пеша са Операта и Св.Стефан?

# 534
  • Linz
Момичета, харесали сме един хотел в район Josefstadt, зад Университета и Кметството.

Някой има ли впечатления от района? На колко минути пеша са Операта и Св.Стефан?
С метрото- 3-4 мин., пеша- мисля, че около 20 мин. до Св. Стефан (Операта май малко по-близо се падаше).

# 535
Котка, помня, че някой беше писал за Арчимболдо, но съм забравила, че беше ти Rolling Eyesнамерих си една брошура от музея и видях, че всъщност е до 1 юни, а не и юни включително.

Пола, много е хубав района на хотела Peaceпеша не мога да преценя, зависи колко бързо се ходи, колко се зяпа. До Операта, ако минете през градините на Хофбург е не повече 15 мин. От Операта до Св.Стефан, е не повече от 10 мин.А от хотела директно до Св.Стефан пак е не повече от 20-ина мин.

# 536
До Операта, ако минете през градините на Хофбург е не повече 15 мин.

Много романтично Simple Smile Това ни и трябва. Всъщност подготвяме изненада за наши приятели, които се женят в края на месеца. Билетите ги купих, хотелът ще е в този район щом казвате, че е хубав.

А на сити тур аз съм тръгвала от операта, от където тръгват автобусите за обиколки из града. Все още ли е така? Ще имат само един уикенд (четвъртък-неделя)  и искам максимално да ги улесня.

Ще съм ви благодарна на всякакви идеи за романтично изкарване Heart Eyes. Аз ще им препоръчам кафе Захер и един италиански ресторант. А някой да е вечерял в Гринциг и да може да препоръча ресторантче за влюбени?

# 537
  • Linz
Всъщност подготвяме изненада за наши приятели, които се женят в края на месеца.
Ето това е изненада! Peace
Една идея- разходка с корабче по Дунава (може и до Братислава).

# 538
[Една идея- разходка с корабче по Дунава (може и до Братислава).
Била съм за Нова Година и изобщо не се бях сетила и за това!
Данке!   bouquet

# 539
Страхотна изненада ще им поднесете! Браво!

Общи условия

Активация на акаунт