Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на екип - колко човека включва този "екип"?

  • 1 023
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, за пръв път ще раждам и не знам много неща. Лекарката още ми казва, че "било рано да говорим за тези неща", но ме интересува този "екип", който може да избера, от колко човека се състои и примерно, ако искам да родя естествено, и съм избрала екип, ще ги повикат ли извънредно, ако не са на смяна или ще дойдат някакви дежурни просто? Ако е естествено и избера без упойка, предполагам наличието на анестезиолог се обезсмисля? Също, има ли опция за единична стая и ако, да - къде примерно има такива (за София ме интересува)

# 1
  • Мнения: 3 254
Изборът на екип в общия случай включва гинеколог, акушерка и евентуално анестезиолог. Когато аз избирах екип, избрах само гинеколога, но бях секцио и честно казано нямаше значение останалите в екипа кои са (за мен, конкретно). Нормално е ако ще избирате екип и ще платите цената за това, да бъдат извикани на работа, когато ще раждате. Уточнявате тези неща с лекаря, който ще избирате. За стая не мога да помогна, но май почти навсякъде предлагат срещу заплащане да ви настанят в самостоятелна стая. Аз и с двете раждания, по стечение на обстоятелствата, бях сама в стая. Честно казано малко съжалявам, защото времето минава по-бързо, ако сте в компания.

# 2
  • Мнения: 148
Когато бях бременна си избрах гинеколог,до колкото знам той си имаше екип с който работи .Но родих 10 ден преди термин и се наложи дежурните да ме израждат на които много съм благодарна.

# 3
  • Мнения: 4 150
За изборът на екип при естестено раждане не мога да помогна, защото бях секцио и както другото момиче преди мен е казало, аз избрах Аг, което да оперира.
За стаите, трябва да се обърнете към съответните болници и да видите как стоят нещата сега, по време на пандемия.
Аз раждах 2020г. в частната болница в Стара Загора и заради обстановката имаше вътрешни разпоредби точно на какъв принцип ще се разпределят родилките в стаите и по колко максимум могат да са в 1 стая. Заради това, нямаше свободни VIP или единични стаи и нямаше как да си избереш самостоятелна.
Успех! Simple Smile

# 4
  • Мнения: 6 832
Раждах естествено два пъти. Не съм избирала екип, не би могъл и да дойде като цяло.. 1вия път нещата се случиха от приема до раждането за 2 часа в малките часове на нощта; 2рия път за 10-15 мин, едвам се включи дежурният лекар 😁
Ако не е секцио, което е планирано и се получава в повечето случаи (макар че има доктори стават заетиии, прехвърлят на колегии) и нямаш специални причини да избираш екип, не виждам причина да го правиш, че да ги мислиш ми ако не дойдат, ако дойдат...

Общи условия

Активация на акаунт