◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXIV ЗОИ - Пекин' 2022 (04.02 - 20.02) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 32 879
  • 489
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ден единадесети (15.02.2022)

03:05 (мъже) / 08:05 (жени) / 14:05 (мъже) - Кърлинг ГФ (три сесии ; 12 мача: 4+4+4)
03:30 / 03:57 / 04:24 Ски свободни дисциплини, жени слопстайл, финал, рънове 1, 2, 3 🏅
03:30 / 03:53 / 04:15 Сноуборд, жени Биг Еър финал, рънове 1, 2, 3 🏅
05:00 Ски алпийски дисциплини, жени спускане 🏅
06:10 Хокей на лед, мъже квалификационен плейоф: Словакия - Германия
06:10 Хокей на лед, мъже квалификационен плейоф: Дания - Латвия
06:30 / 07:33 Ски свободни дисциплини, мъже слопстайл, квалификация, рънове 1, 2
07:00 / 07:22 / 07:45 Сноуборд, мъже Биг Еър, финал, рънове 1, 2, 3 🏅
08:30 Биатлон, щафета мъже 🏅🇧🇬 (Владимир Илиев, Димитър Герджиков, Антон Синапов и Благой Тодев)
08:30 Бързо пързаляне с кънки, жени и мъже щафети - полуфинали
10:00 Северна комбинация, индивидуално Гундерсен, ски скок, голяма шанца
10:22 / 10:47 Бързо пързаляне с кънки, щафети жени и мъже финали 🏅🏅
10:40 Хокей на лед, мъже квалификационен плейоф: Чехия - Швейцария
12:00 Фигурно пързаляне, жени кратка програма 🇧🇬 (Александра Фейгин)
12:30 Северна комбинация, индивидуално Гундерсен, ски бягане, 10 км. 🏅
13:00 / 13:45 Ски свободни дисциплини, мъже ски акробатика, квалификация 1 и 2
14:15 Бобслей, двойка мъже, серия 3
15:10 Хокей на лед, мъже квалификационен плейоф: Канада - Китай
15:50 Бобслей, двойка мъже, серия 4 🏅

# 331
  • Другата България
Ама те Чок и Бейтс не взеха медал, останаха четвърти, измести ги втората американска двойка. Хъбъл и Донахю.
Или аз съм спала още?
Степанова и Букин бяха "моите хора", жалко, че имаше грешкка, макар и лека при Степанова, но пък и съдиите ги орязаха според мен.
Оливия Смарт и Адриан Диаз също.
Отдавна ги следя. За мен страхотни.

За победителите няма какво да кажа, всичко сте написали.
Показно, ще останат в историята.

# 332
Ама те Чок и Бейтс не взеха медал, останаха четвърти, измести ги втората американска двойка. Хъбъл и Донахю.
Или аз съм спала още?
Степанова и Букин бяха "моите хора", жалко, че имаше грешкка, макар и лека при Степанова, но пък и съдиите ги орязаха според мен.
Оливия Смарт и Адриан Диаз също.
Отдавна ги следя. За мен страхотни.

За победителите няма какво да кажа, всичко сте написали.
Показно, ще останат в историята.
Точна така втората американска двойка измести Чок и Бейтс. Испанската двойка бяха страхотни и на кратката и на волната програма.                                            
 Oтносно отборното на ски скоковете изненада и за мен е, че Словения не спечели.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 07:25 от daisy12

# 333
Голям крах за щафетата на Норвегия. И Тарей и Йоханес не са на ниво, но Легрейд ги закопа на първи пост. Феноменални руснаци. Само Франция има шанс да ги гони.

# 334
За съжаление крах и за нашите момчета. 20- предпоследна позиция. Огромно изоставане в бегово отношение на Благой Тодев на първи пост, при добра стрелба. Останалите до момента- Владо и Герджиков- лоши стрелби, а последният и с наказателна обиколка на легнал.

Допълвам се: Абсолютен обрат за Норге и Франция - Латипов се гръмна сам с 4 грешки и 2 наказателни обиколки.
Страхотно интервю на Герджиков по БНТ- производителят Фишер на ски екипировката не доставя добри чифтове и вакси на нашите. Може би , заради слаб интерес към нас ? Лошите ски и вакси са били предмет на коментар във федерацията отдавна, но не са сменили Фишер по незнайни причини.
Норге шампиони❤, Франция втори, горкият Латипов трети в спор с Германия, но ще го разпънат на кръст в Русия …

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 09:59 от ellis

# 335
Това не го очаквах! Много жалко за Русия!
Дали ще удържи Кристиансен?
На нашите пак са им виновни ските...

# 336
50 секунди - как ги пропиля руснака. Може и да не вземат медал изобщо.

Редактирам се
"Пребори" се за бронза.

# 337
Каква невероятна биатлонска драма днес!
Кристиансен сътвори чудо, пък аз го мислех за най-слаб пост. Легрейд и Тарей  са му длъжници. Йоханес успя на втора стрелба да дръпне. Възходяща градация беше за Норвегия.
Явно фаворитите са изморени. И Фийон-Майе нямаше сили за финален спринт, а е топ бегачът.
Едва бронз за Русия с тази голяма преднина. Горкият Латипов. Всички спортсменски застанаха зад гърба му, въпреки голямото разочарование.
Ние така и не успяхме да минем Естония и Китай, но поне разбрахме, че ските са виновни.

# 338
  • Варна и...духом на Босфора
Таз четворкааааа беее,
Не,не и не....много тъжна съм..Ех,мои Дойчовци...Жалко и за Скуадрата,еххххх .
Благой - добра стрелба,но Бегово...

# 339
  • София
Доволна съм от класирането в биатлона, съжалявам само, че германците не успяха да се преборят за бронза.

# 340
Първо злато за Кристиансен - браво, направи нещо невероятно. Руснаците след такава преднина как се провалиха. Нашите зле тръгнаха, Краси пооправи положението, но за кратко.

# 341
  • SF
Гледах състезанието, опитвайки се да игнорирам, че и нашите са по трасето, за да не се ядосвам, а да се насладя на спорта.
За сравнение - състезавахме се с естонците за 17 място  - ако може да дръпнем 1 напред. Но не можем. А естонците го прескочиха.
Кой искаше да казваме добри думи за нашите? - Казвам: запазихме си 18-тото място - трудно, с мъка, но го запазихме! Радвам се, че не сме последни. Браво!
Иначе на стрелбата не са много зле. Не са и перфектни. Фишер нямат интерес да дават добри ски на нашите, защото сме бедна нация. По-заинтересовани ли са за Беларус, Украйна, Естония, че даже и Молдова? Ама, като нямат интерес, да ги сменят. Ако заинтересованите от Федерацията нямат нищо против, разбира се.

# 342
  • София
Меко казано разочароващо представяне на нашите биатлонисти. Не ми се коментират.

Очертава се златен ден за Норвегия, особено ако и Ярл Магнус Рибер спечели по-късно днес северната комбинация. 2 златни медала засега и вече са на +3 пред Германия. Немците имат сигурно злато в бобслея, но и на Рибер е на 99% сигурен и това +3 ще се запази след днешния ден.

Днес имаме рекордните засега 8 комплекта медали.

Голямата драма беше в мъжката щафета в биатлона.
Не можех да повярвам какво прави Тарей Бьо. Колапс ли, вакса ли, не знам, но Логинов му направи над 1 минута?!?! Това беше най-трагичното представяне на Тарей в щафета, а аз съм ги гледал всичките. Преди него и Лагрейт на 1 пост се провали и завъртя наказателна обиколка, но той изостана само на 40 секунди от 1-то място, докато Тарей предаде на брат си, на 1.47 мин.?!?! ШОК.
Йоханес доказа колко е велик за пореден път след като стопи над 1 минута и предаде на Кристиансен на 40 секунди заедно с Франция и Германия. Йоханес стопи 1.52 мин. след първата стрелба от легнал. От -1.52 мин. предаде на -40 секунди?! 😮
Ами всичко си беше в ръцете, краката и най-вече главата на Латипов. Най-стабилния руски биатлонист. И какво стана? Нещо, което сме виждали доста често между другото. Случи се и на великия Емил Хегле Свендсен и то на две поредни олимпиади на последен пост. Провали отбора си. Да не си на мястото му...
Кристиансен чисто бегово е във форма, още в момента в който видях, че Кентан е поуморен и не може да дърпа си казах, че среброто е в кърпа вързано. А то стана злато заради провала на Евгени.
Първо злато за Кристиансен в неговата кариера. Браво, герой! И едва трето олимпийско злато за Норвегия в мъжката щафета, която е като прокълната за тях на олимпийски игри. Е, не и този път.

Проведоха се винаги атрактивните щафети в бързото пързаляне с кънки.
Злато за Канада и Норвегия.
При жените фаворитки бяха Япония и Канада, а при мъжете САЩ и Норвегия по предварителни показатели и логика.
При жените това беше и финала. Като лично за мен логично победи Канада, в по-добра форма са в момента. Дори и да не беше паднала японката се виждаше на графиката, че тези 32 стотни аванс няма да стигнат на японките, защото канадките вече излизаха от завоя, а японките не. Но голяма драма стана.

При мъжете обаче имахме изненада. Световните рекордьори от САЩ бяха бити и то зверски на полуфинала от вечения съперник, Русия. Русия даже постави олимпийски рекорд. И сякаш физическ и най-вече емоционално не приличаха на себе си на финала и Норвегия с лекота ги победи. Така Норвегия (които преди това на полуфинала с лекота победиха доста възрастната щафета на Нидерландия) защитиха олимпийското злато от Пьнгчанг и то с две промени в състава си, което показва голямата дълбочина в състава.

В женското спускане без изненади.
Злато за световната шампионка, Корин Сутер, която стана едва втората след великата Линдзи Вон с дубъл световно-олимпиада. София Годжа (която е истински герой, че се пусна след зверското пребиване за световната купа и до последно беше под въпрос) остана на 2 място и не може да изравни Кати Зайцингер, като единствените с две поредни титли в спускането. Изненадващ бронз за Надя Делаго.

Три комплекта медали се раздадоха в свободните дисциплини.

В мъжкия биг еър на сноуборда, злато за 17 г. китайско чудо, Сю Юминг, който има и най-сложните трикове. Втори медал за Сю в Пекин, след среброто на слопстайла.
Сребро за Норге и бронз за Канада

В биг еъра при жените злато за великата австрийка, Ана Гасер пред не по-малко великата новозеландка, Садовски Синот. Бронз за Кокомо Мурасе от Япония. Така Ана Гасер вече си има и олимпийско злато след световната титла. Новозеландката прибави втори медал в колекцията си, след бронза в Пьонгчанг. Тя е двукратна световна шампионка.
Но тук акцента е друг, не толкова медала. Станахме свидетели на история. 20 годишното японското чудо, Реира Ивабучи приземи първия в история трипъл корк, за съжаление не можа да закове скока без грешка и остана четвърта, но оборотите ги имаше и влезе в историята.

в женския слопстайл на ски свободни дисциплини, злато за швейцарката Матилде Гремо пред Китай и Естония. Тук не се получи добро състезание. Доста грешки имаше, но пък до последно не се знаеше кой-кого.

А в момента вървим към сензационно отпадане на Чехия от Швейцария. Жалко, няма да има класика, Финландия - Чехия на 1/4 финала. 😮 Е, чак сензационно не. Чехите не са нещо кой знае какво, явно след победата им над вечния враг Русия са изразходени емоционално и просто не могат да се пренастроят. А Швейцария винаги е била коварен отбор.

# 343
  • София
какво направи Рийбер?!?
Каква грешка, сам се провали.

# 344
Пропуснала съм да си отбележа, че състезанието е издърпано напред. Нагласих в 11 да гледам щафета и гледам, че норвежците вече приключили всичко. Пу, да му се не види.
Толкова години гледам биатлон, случвало се е да забавят, да отложат, дори да отменят, ама не и да преместят състезание напред. Китайците май съвсем забравиха, че тия спортове имат и публика.

Изненадващ финал се е получил, през цялото време гледах и се чудех що за срив е имало, че норвежците да спечелят. Огромно браво на Кристиансен, с желязна психика донесе олимпийско злато на страната си. Тъжно ми стана за Латипов - какъв провал само, представям си как ще го разпънат в Русия. Закономерно второ място на Франция и ново отлично представяне на Фийон Майе.

За нашите няма какво толкова да казвам. И да ги нямаше наказателните обиколки, пак нямаше да сме много напред в класирането. Не е добре, че не разполагаме с конкурентни ски и вакси и затова гледам да не критикувам много момчетата - сигурна съм, че правят каквото могат и много трудно биха получили супер резултат с минимум ресурс. Федерацията трябва да направи всичко по силите си да осигури условия на спортистите ни.

От женската ни щафета утре пък съвсем нищо не очаквам - и супер пост да направи Милена, след нея идват Мария, Лора и Даниела, които останаха в дъното на класирането в индивидуалните дисциплини.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 22:00 от Дидичка

Общи условия

Активация на акаунт