◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXIV ЗОИ - Пекин' 2022 (04.02 - 20.02) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 32 875
  • 489
  •   1
Отговори
# 345
  • Другата България
И аз го гледах Рийбер.
Напълно съгласна съм, че сам се провали.
Не му е за първи път това да е разсеян, обаче сега беше абсолютно наложително да е концентриран до краен предел.
Е, каквото сам си направиш....

# 346
  • Козлодуй
Започнаха фигурното пързаляне при дамите по първа - говорят много за Валиева и стартираха с Австралия Simple Smile

# 347
  • София
Федерацията по биатлон прави доста. Наложи се Дафовска да заложи хотела си, за да осигури пари за подготовката на спортистите, защото служебният министър на спорта нарочно им бавеше парите.
Не казвам, че не може и повече. Исках само да отбележа личния ѝ принос.

# 348
  • София
Нашето момиче във фигурното едно такова нежно, красиво, дрехата й много ми хареса. За съжаление ми изглеждаше не много уверена и нямаше голям заряд, но красива, много красива. Каквото и да направи в класирането, напълни ми душата.

# 349
  • Козлодуй
Браво на Александра Фейгин - чисто изпълнение и много нежна и красива - силно се развълнувах Simple Smile

# 350
Добра кратка програма на Александра, браво за представянето. SB постигнат на Олимпиада е прекрасен атестат.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 14:30 от Bengun

# 351
Хареса ми Александра, нежна, красива и игра много добре и чисто, не допусна грешки. Дано да се класира за волната.

# 352
Сладурка Саша, но бавна е и пируетите не се получиха особено. Неуверена някак преди скоковете, доста се нагласяше. Много голяма разлика с елита, но бъдещето е пред нея и предвид контузията се представи много добре!

# 353
  • София
Доколкото разбрах нашето момиче се класира за волната, но по-бавно се пързаля от лдерките. Има потенциал

# 354
  • София
На Александра това и е лимита. Много трудно би надградила. Лично мнение. Дано бъда опроверган, но не ми се вярва...
Браво за класирането на волната. Това и беше целта и си гя изпълни. В гарнитура със СБ на олимпиада. Simple Smile

Голяма драма в северната комбинация, уф. Моят любимец, Рибер как само се провали не е истина. Sad
Е, не, не е истина просто! Ярл Магнус Рибер с глупостта на века! Аванс от 44 секунди след скока и пропиля всичко защото се заблея нещо и пропусна завоя, тръгна да финишира ли, що ли??? Само там загуби 34 секунди и всичко отиде по дяволите. Очевидено и че не е във форма, защото тези 10 дни в изолация са му повлияли на функционалната подготовка. По-късно буквално се скапа по трасето и до там.
Какво нещо е съдбата. 4 години тотална доминация за световната купа и световните първенства, 3 големи глобуса, 4 световни титли, подобри всякакви рекорди по брой победи за СК, за брой поредни победи, за най-много победи в един сезон и т.н. И дойде олимпиадата и всичко за него се обърка. Първо контузията в гърба и 1 месец пауза, после ковид-19 и 10 дена пълна изолация без право да тренира.
Много, много жалко. Това е то кармата! Дано поне спечели отборната надпревара и след 4 г. да е все още фактор, ама ме съмнява това последното...

В крайна сметка втори (общо трети) индивидуален златен олимпийски медал за великия Йорген Гробак в класическата дисциплина след феноменален спринт. По подобие на Сочи' 2014 г. Изненадващо сребро за Йенс Лурас Офтебро, а вечно втория/третия, Акито Уатабе отново зае ''любимата'' си позиция на финала. Съжалявам го японеца, все дава всичко от себе си и все го бият на финала по един и същи начин вече над 10 години.
Провал за Лампартер и Гайгер. Лампартер извинения няма. Винценц не издържа, но той поне има извинение. Твърде много се вложи да гони откъсналите се (а Гробак беше зад него, без да дава смени), а и вече има златото от малката шанца.

# 355
Изключително консервативен подход на Шербакова в кратката програма при така стеклите се обстоятелства.

# 356
  • София
Фигурно пързаляне, жени/кратка програма

Хареса ми. Но от друга страна очаквах повече. Японките ме изненадха положително. Донякъде го очаквах, но браво, браво.
Радвам се и за нашата Фейгин. Това и беше максимума на момичето и за пореден път изпълни мисията си.

Съдийството и по-точно комбинацията от сегашния регламент + съдиите убиват този спорт, това мога да кажа.
И Етери е зло за този спорт.

Накратко по групи:

Анастасия Шаботова
Уау какъв старт, това опит за троен аксел ли беше?! Извън това камикадзе нищо за гледане и коментиране. Няма да я видим на финала според мен.

Джени Сааринен
събра се за комбинацията, браво. След това обаче нищо. Жалко.

Олга Микутина
Браво. И като техника и като игра. Хареса ми.
СБ

Мана Кавабе
Хареса ми. Жалко за падането при тройния аксел. Оборотите също ги нямаше.

Линдзи Ван Зундерт
напълно заслужен СБ. Браво на нидерландката. Палци горе.

Жозефин Талегард
Жозефинката си я харесвам, но не и днес. Не и се получи програмата.

= = =

Кайлани Крейн
кошмарен старт на Кайални, след това се събра, но твърде разпиляна. Не беше нейния ден, много ме е яд за Кайланито, уф.

Наташа Маккай
Жалко за Наташка. Не се получиха нещата.

Анастасия Губанова
Най-накрая да видим истински добър 3+3 скок. И как измъкна лудза. Много е силна в краката. Губанова си е класа, доказа го доста пъти през сезона. Тук скоковете не и бяха съвсем чисти, но пак добре.

Марая Бел
Много красиво съчетание, типично за нея. Прекрасно водене на къкнките
Много, много жалко за скока. Сега щеше да има СБ и 1 място

Маделин Шиза
Не ми хареса. Грешки, лоша програма

Zhu Yi
Най-добрата китайка в момента. Прилично като за нея. По-скоро тук сме на олимпийския принцип...

= = =

Елишка Брезинова
Браво на Елишка!!! Първи зелен светофар за деня!
И каква смелост да направи комбинация с трудния за нея троен лудз.
Напълно заслужен СБ

Ева-Лота Кийбус
Наша Лота се развихри в началото с прекрасен 3+3, но пак лудза я закопава!! Ех, ех.

Александра Фейгин
Браво на Александра! Мисията изпълнена. Ще я гледаме и на волната. Това се искаше и това направи.
СБ!

Виктория Сафонова
Не ми хареса Виктория и това което видях.

Никол Шот
браво, радвам се за ветеранката. Даде най-доброто от себе си към момента. Също СБ

Алексия Паганини
Ами провал, поне според мен. Не се получиха нещата, нито технически, нито като презентация. Жалко.

= = =

Йелим Ким
Много се радвам за Йелим. Много класно изпълнение. Щеше ми се да е прецизна и на скоковете, защото има потенциал за повече от това като резултат.
Нищо, доволен.

Уакаба Хигучи
Вземи този троен аксел! Перфектен! УАУ. Жалко, че и беше изцяло чиста програмата. И тук ме е яд, защото и тук можеха да се спечелят поне още 7, 8 точки отгоре.
Нищо, браво Уакаба!

Екатерина Куракова
Слабо представяне. Не ми хареса по никакъв начин

Алиса Лю
Хубава програма и изпълнение, жалко за аксела. Палци горе

Льона Хендрикс
прекрасна кратка има Льона. Яд ме е, че не сработиха технически нещата. Не знам вече за кой път ще се повторя, но и тук пропилян златен шанс след едни такива дребни грешчици, но достатъчни да обърнат колата.
Въпреки всичко беше удоволствие да я гледам.

Екатерина Рябова
Мамбо италиано, ама не и се получи. Хубаво замаскира и се пребори за скоковете, ама от това страда програмата. Когато всичко е заложено на скоковете и те се получават след много труд няма как да ми хареса.
Но от друга страна браво за измъкванията.

= = =

Карън Чен
Не знам какво прави Карън в тази шампионска група, но изпълнението и беше под всякаква критика

Камила Валиева
За първи път виждам Камила да бърка троен аксел във важно състезание. Нататък безгрешна, но тези оценки, които и се вдигат са безумни и е крайно време този съдийски произвол да секне.
Същото се отнася и за Анна и Александра, изобщо за рускините.

Юнг Ю
Още един троен аксел за деня. Ако не се лъжа шести като бройка! Само дето за мен това не е троен...
Очаквах малко повече от нея, но пак добре.

Александра Трусова
Едно към едно спрямо европейското. За какво го скача този троен аксел, като явно няма да го научи? От там и се намаляват и компоненти и пр. Изобщо търси само негативи.
Колкото до останалото, при Трусова друго освен скокове няма.

Анна Щербакова
Браво на Анна! Точно когато трябваше направи най-добрата си кратка програма за сезона. Странно защо не и дадоха и личен резултат.
По принцип от трите руски аса в колодата, в Щербакова има най-много фигурно пързаляне. Трусова е сбъркала този спорт със спортната акробатика, а Валиева е сбъркала спорта с художествената гимнастика.

Каори Сакамото
Фантастично изпълнение на Каори! УАУ!
Браво бе, ти да видиш, къде го чукаш, къде се пука. Ето това е програма и това е пързаляне. А не руските измишльотини.

Моето класиране:

1. Сакамото
2. Щербакова
3. Хигучи

# 357
И Етери е зло за този спорт.
Напълно съгласен с теб.
При Етери една фигуристка на 18-19г е вече пенсионерка, защото физиката и възможностите на тялото на една 15г девойка са в пъти по-големи от това на една млада жена на 19г при изпълнение на четворните скокове. За мен Етери е невероятен специалист, но за жалост "изгаря" фигуристките прекалено рано.
И като цяло ми се струва, че възрастовата граница за състезания при жените трябва да се промени на 18г. Нека девойките на 15,16 и 17г се състезават в юноши-старша възраст.

# 358
  • София
https://www.nytimes.com/live/2022/02/15/sports/figure-skating-womens

Тук могат да се видят оценките на всички от днес.

# 359
  • София
Бобслей/двойки

😮😮😮

1. Германия
2. Германия
3. Германия

Такам, за първи път имаме призова тройка само от една страна. И логично да се случи на улея 'Снежния дракон' където доминацията на маншафта е направо историческа!

А, Франческо Фридрих има шанс да стане първия в историята с дубъл двойка и четворка бобслей на две поредни олмпиади! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт