◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXIV ЗОИ - Пекин' 2022 (04.02 - 20.02) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 32 872
  • 489
  •   1
Отговори
# 360
  • SF
Развълнувах се за Александра. Цветелина Абрашева и Ина Лутай също имаха заслуга за вълнението, което ми се предаде от тях.
Не е това максимумът от Саша Фейгин, игра  на сигурно и по-добре.
Тя е с пълна тройна програма, но е много срамежлива, притеснителна и артистичността й липсва. Играе равно, без да усеща музиката и темата на съчетанията. Такава й е природата - акцентира върху други качества - самостоятелност, инат, амбициозност, благодарение, на които я виждаме и на Олимпийския лед.
Повежда крак и се надявам и занапред да имаме състезатели в този спорт.
Да, принципът ще е участието, докосването до света на великите спортисти и форуми, но нека всички имат шанса.
Саша показва характер, за което я поздравявам.
Това са заслужено добри думи и за спртист, заел временното 23-о място.
Може  и повече и ще видите на волна програма как се дърпа със 7 места напред! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 361
  • София
Дайте малко хокей прогнози Simple Smile
За женския финал и за мъжките 1/4 финали

Жени / Финал

Канада - САЩ

= = =

Мъже, 1/4 финали

САЩ - Словакия
Швеция - Канада
Финландия - Швейцария
Русия - Дания

Моите прогнози са болднатите.

# 362
Изключително консервативен подход на Шербакова в кратката програма при така стеклите се обстоятелства.

Има слухове, че предните дни си е контузила леко глезена. От тогава спря да хвърля безразборни четворни скокове на тренировките. Според мен, решението беше стратегически оправдано. Валиева в момента ѝ скапаха психиката със спекулациите на медиите, и Анна има шанс за злато. Мисля, рискът при падане на 3Lz-3Lo беше прекалено голям и щеше да доведе до пропадане в класацията. Тези 1-2 точки разлика ще ги стопи, ако наистина кацне 2-3 четворни скока в свободната програма, както първоначално беше планирано.

# 363
  • София
Ден дванадесети (16.02.2022)

03:05 (жени) / 08:05 (мъже) / 14:05 (жени) - Кърлинг ГФ (три сесии ; 10 мача: 3+3+4)
03:30 / 03:58 / 04:26 Ски свободни дисциплини, мъже слопстайл, финал 1, 2, 3 🏅
04:15 Ски алпийски дисциплини, мъже слалом, 1 манш 🇧🇬 (Алберт Попов и Камен Златков)
06:10 Хокей на лед, мъже 1/4 финал: САЩ - Словакия
07:45 Ски алпийски дисциплини, мъже слалом, 2 манш 🏅
08:00 Хокей на лед, мъже 1/4 финал: Русия - Дания
09:15 Ски бягане, жени отборен спринт, класически спринт - полуфинали
09:45 Биатлон, щафета жени 🏅🇧🇬 (Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова и Лора Христова)
10:15 Ски бягане, мъже отборен спринт, класически спринт - полуфинали
10:40 Хокей на лед, мъже 1/4 финал: Финландия - Швейцария
11:15 Ски бягане, жени отборен спринт, класически спринт - финал 🏅
11:45 Ски бягане, мъже отборен спринт, класически спринт - финал 🏅
13:00 / 14:00 Ски свободни дисциплини, мъже акробатика, финал 1, 2 🏅
13:30 Хокей на лед, жени мач за 3/4 място: Финландия - Швейцария 🏅
13:30 / 14:15 Шорттрек, жени 1500 м. 1/4 финали / полуфинали
14:44 Шорттрек, мъже щафета 5000 м. финал 🏅
15:18 Шорттрек, жени 1500 м. финал 🏅
15:30 Хокей на лед, мъже 1/4 финал: Швеция - Канада

# 364
От трите рускини определено Щербакова беше най-добра днес. Не знам защо Валиева пак е първа честно казано.
Каори Сакамото няма грацията на рускините, но беше най-чистата днес на леда и показа страхотно сложна програма. Стискам и палци да разбие руската доминация на подиума.

# 365
  • София
За съжаление никакъв шанс нямат японките.
Рускините трябва да се търкалят по леда, за да не вземат и трите медала. Просто с тези четворни генерират такива точки, че нямат стигане. А и при тях е винаги +5 и отделно надуват яко компонентите.
Единствения шанс е да грешат яко, което е вероятно да се случи ама само с Трусова.

# 366
За съжаление никакъв шанс нямат японките.
Рускините трябва да се търкалят по леда, за да не вземат и трите медала. Просто с тези четворни генерират такива точки, че нямат стигане. А и при тях е винаги +5 и отделно надуват яко компонентите.
Единствения шанс е да грешат яко, което е вероятно да се случи ама само с Трусова.
Не съм наясно с оценяването, но тези +5/+4 сигурно са нещо като оценката за изпълнение в художествената гимнастика, където рускините взимат 9+ и с колебания, а останалите 8+ при перфектна игра?
А аз нямам никакви илюзии за злато за Сакамото, но един бронз изглежда постижим. Супер трудолюбива е и рядко прави груби грешки.

# 367
  • София
Фантастични Алберт Попов и Камен Златков след 1-ия манш в слалома!! Simple Smile
Алберт е на 9 място и има отлични шансове за рекордно класиране... Преди последната контрола караше за топ 5.
Камен е на 20 място, също отлично за него.
Днес може да постигнем най-доброто си представяне на олимпиадата. Simple Smile

Йоханес Щролц (шампиона тук от комбинацията) води с 19-ти стартов номер (?!) и минимален аванс пред летящите викинги, Хенрик Кристоферсен и Себастиан Фос-Солевог. Топ фаворита, Клеман Ноел е на 6 място, на 38 стотни от Щролц.

В слопстайла на свободните ски злато и сребро за ЮеС в лицето на Александър Хол и Николас Гопер. Бронз за шведа.
Големите фаворити, норвежеца Бирк Рууд и швейцареца Андре Рагетли останаха зад призовата тройка, съответно на 5 и 4 място.
Само един резултат над 90 точки, леко разочароващо.

# 368
  • София
Пожелавам им добро каране и да финишират.

# 369
  • Бургас
Браво на Алберт, за малката ни и бедна държавица това е грандиозен успех

# 370
  • София
За съжаление Камен хвана кол и отпадна, а се спускаше много добре. Жалко, малшанс.
Алберт обаче с историческо за него 9 място. Браво! За мен това беше най-доброто ни представяне на олимпиадата.

Злато за Клеман Ноел, който направи фантастичен втори манш. Сребро за Щролц и бронз за Солевог.
Кристоферсен за пореден 1234 път демонстрира слаба психика.

Преди малко Словакия по драматичен начин елиминираха САЩ от хокейния турнир. Изненада. Но не голяма, силите са доста изравнени, а американците винаги са имали ядове срещу чехословашката школа...

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 12:40 от Diavolo

# 371
Фантастичен Алберт! Браво и на Камен! Мал шанс за него.
Чудесна Милена на първи пост. Оттук натам се надявам да не ни затворят с обиколка.

# 372
Тъкмо тръгвах да пиша чудесни първи два поста за нашите момичета и Здравкова влезе в наказателна обиколка.

Браво на Алберт и Камен!

# 373
  • Пловдив
Попов след деветото място: Яд ме е, можеше и по-добре...
https://corner.dir.bg/drugi/popov-sled-devetoto-myasto-yad-me-e- … zheshe-i-po-dobre

Браво!

# 374
Попов след деветото място: Яд ме е, можеше и по-добре...
https://corner.dir.bg/drugi/popov-sled-devetoto-myasto-yad-me-e- … zheshe-i-po-dobre

Браво!
Добро постижение - влезе в топ 10. Жалко за Камен, беше тръгнал чудесно.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 11:22 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт