Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 428
  • 811
  •   1
Отговори
# 225
Фризьорката често ме подстригва с машинка. Косата ми е на черта и съм доволна. На мен ми харесва резултата.

# 226
На мен по-скоро ми се стори странно, че ме подстрига само с машинка, без изобщо да изпозлва ножица т.е не ми вдигна косата, реално подстрига само последните 2 см. от косата. Дори сега като се гледам виждам още цъфтежи.

# 227
Ако искаш само цъфтежите да се махнат, защо не поискаш "hair dusting" ?
Можеш и сама де, ама си е занимавка Simple Smile

# 228

Ами исках да я намали с 2-3 см. Но никога досега не ми се е случвало веднага след фризьор още да имам цъфтежи. Винаги с ножица са ме подстригвали. Затова се чудя дали е от машинката или тя толкова си може. Освен това друг път чувствам крайщата си някак уплътнени след подстригване, а сега не са така. Ще видим като измия косата как ще я усетя.

# 229
За мен с машинка е най-доброто подравняване на косата. И според мен не е причина за увеличен цъфтеж скоро след подстригването. С ножица, дори обикновена е по-възможно, зависи от ъгъла , под който фризьорката я държи. Това съм го забелязала на моята коса, която поддържам почти винаги по един и същ начин при фризьора.

# 230
  • Някъде там

Ами исках да я намали с 2-3 см. Но никога досега не ми се е случвало веднага след фризьор още да имам цъфтежи. Винаги с ножица са ме подстригвали. Затова се чудя дали е от машинката или тя толкова си може. Освен това друг път чувствам крайщата си някак уплътнени след подстригване, а сега не са така. Ще видим като измия косата как ще я усетя.
Подравняват ми косата с машинка.Става иделна черта.
След това нямам цъфтежи и съм много доволна.
Ох, по- скоро не. Тези дебели кичури стоят отпред добре когато няма бретон. Аз имах такива само че в синьо и ги боядисах след като си направих дълъг бретон, просто стояха странно.
Ако не ти се чака да израсте бретона още, според мен имаш 2 удачни варианта. Или ги направи много тънки да се сливат повече или подстрижи бретона още малко и направи кичурите зад него, малко като Нарциса Малфой Simple Smile

И аз това се замислям.Наскоро ми направиха много тънки преливащи кичури в по светло кафяво и то само в предната част, и много се харесвам.Стои чудесно,нося си косата на една страна.
Бретона ми е дълъг,с такава дължина е.

# 231
Дами може ли да споделите любимите ви бюджетни продукти от Дм за къдрокоси ☺️?

Според мен прическата на черта малко под или до раменете (long bob тип) на снимката по-горе и с бретон ще стои готино. Той ще създаде обем и няма да има нужда един кичур коса да е преметнат, както на снимката , за да не изглежда косата сплескана. Имай предвид, че тази дължина е много претенциозна , за да изглежда добре. Според мен косата ти или трябва да е права, или къдрава и да я стилизираш на всяко миене. За третирането с топлина обработка също трябва да се внимава понеже косата вече е къса ако нацъфти и подстрижеш ще стане още по-къса. Хубаво е и да пробваш дължината дали можеш да я връзваш на опашка ☺️
https://pin.it/4UDhEcS
https://pin.it/3iMUg6U
Опитвам се да прикача линк към Pinterest  за снимка на подобен тип. Но ако напишеш long bob with long bangs излиза ☺️ аз ще правя същата, но зимата

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 22:47 от Meri jan

# 232
аз пък веднъж ходих при един мъж, който преди това е бил бръснар и после си отворил салон.
И той подстригваше с машинката.  За мен- така се чувства по-уверен човека.
С какво  и как ще те подстригват е въпрос на техника. Понякога има мода, например идва мода на прическа с бръснач и всички фризьори започват да го правят.

От машинка, не би следвало да се увеличи  цъфтежа

# 233
Хубаво да използват машинката да подравнят косата, ама после поне напреки с ножицата да оберат малко от обема. Освен ако имаш наистина много тънка коса, трябва малко да се изтънят краищата.

# 234
  • София
Здравейте , правят ли кичури само с боя , без блондор . Казаха ми , че се ползват бои с изсветляване до 7 тона имало? Аз съм с жълтеникав цвят ,който ми предложиха да потъмнят леко и кичури само с боята !!!!
А ми е тънък косъма и се чудя ?

# 235
  • София
Минавам да покажа новата си прическа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 236
Elena_of_Avalor, честито и моя цвят е такъв, само че кичурите са по- малко! Може ли снимка на нормална светлина, ако ти е удобно Simple Smile

SILI, боя може да вдигне естествения цвят на косата, ако има друга боя трябва изрусител. Аз лично не бих се притеснявала да си изсветля косата ако ми е тънък косъма, просто изрусителя работи много по- добре на тънък косъм. Когато косъма е дебел трябва да повтаряш, потретваш и така стават онези чудесии.

# 237
  • Някъде там
Elena, много ми харесва косата ти.Цвят, форма,дължина Purple Heart

# 238
Здравейте , правят ли кичури само с боя , без блондор . Казаха ми , че се ползват бои с изсветляване до 7 тона имало? Аз съм с жълтеникав цвят ,който ми предложиха да потъмнят леко и кичури само с боята !!!!
А ми е тънък косъма и се чудя ?

И мен ме вълнува подобен въпрос. Преди време бях питала фризорка и тя ми каза, че може да направи кичури с боя без блондор ако са до 3-4 тона по-светли от естествения цвят. Сега ми предстои ходене при нова и ще питам и нея.
И моят косъм е тънък и се увреди от блондора. Не е чак много зле, но в крайщата се къса и съм решила да спра вече с него, искам да опитам само с боя.

# 239
Elena_of_Avalor, честита прическа, цветът е много приятен.

Общи условия

Активация на акаунт