Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 959
  • 811
  •   1
Отговори
# 420
Аз не давам да мв пипат с филажна ножица- после верно съм като пиле.Амо ще са етажи- само с обикновена ножица.

# 421
Една приятелка скъси косата си, понеже беше изтощена от изсветляване, и я направиха на доста видими етажи. След това ходи на друго място, за да ги изравни. Не се получи добре и сега косата й е до средата на ушите, с около педя по-къса от първоначалната дължина. Sad
Всеки да си прецени кое е по-малкото зло: изтощени дължини, несполучливо етажиране или почти мъжка прическа.

# 422
Ужас!!!! Ами вързана и с фиби, това явно е спасението ми...

# 423
Една "топ фризьорка" самосиндикално реши, че понеже съм имала чуплива коса най-много ще ми отиват къси стъпала из цялата ми дължина и при моето желание за леки дълги стъпала така ме офъка, че накрая не можех да се позная. До рев ми беше! Трябваше да изчакам няколко месеца да израстнат до нивото на ухото. Тогава една друга наистина много кадърна какво прави не зная, стара се, подстригва ме сигурно половин час, но някак си сля тези стъпала/ етажи с останалата част от косата. Така ми го обясни.

Аз, честно да си призная, по-хубава прическа  в живота си не съм имала. И без особен стайлинг винаги стоеше подредено и хубаво. През идната година я посетих само веднъж да подкъси леко долния пласт, иначе прическата си стоеше добре и без нужда от корекция почти година!! Цъфтеж също нямах. Разбира се и от само себе си, че през това време получавах само спонтанни комплименти от всички за косата ми. Ето какво може да постигне добрият фризьор! Много съжалявах, когато тя смени града, а аз й нямах координатите. Sad

Та мисълта ми е, че етажите на Злодеида могат да се коригират от добър фризьор. Като идея ми идва нещо подобно на сливане на етажите с останалата част на косата, но за съжаление не съм наясно с техниките им изобщо и не мога да обясня хубаво как точно става.

За растеж на косата съм изпробвала запарка от бръшлян, с която се измива косата след душа, и при-уош маска с тривитаминол и стимулант на растеж на Икаров по препоръка на една българска фризьорка. Наистина доволна бях от резултата. Дражетата на Мерц за коса, кожа и нокти от ДМ също дават отражение.

# 424
После защо изтръпвам като седна на стола на някоя фризьорка и я гледам в ръцете.. Tired Face

# 425
  • София
Зло на мен на първата снимка най много ми харесва косата. Като се изпече с пресата етажите си личи, че са кълцани. Харесваш ли се с намачкана коса, някакъв солен спрей за вълни? С тези етажи няма да стои зле май…

Аз от да не ходя на фризьор съм станала самодива 😂. Намерих уж една нормална, но не давам повече от 1 см да маха. И предвид, че съм къдрава е ОК, но дъщеря ми е смного гъста чуплива коса с тънък косъм… подстрига я като Гъбко 🤨. Та не я знам, не я посещавам често за сега, ходя си в жегите със самодивска коса или вързана и това е..

# 426
  • София
Аз си направих лек, страничен бретон.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 20:58 от Elena_of_Avalor

# 427
После защо изтръпвам като седна на стола на някоя фризьорка и я гледам в ръцете.. Tired Face

Оффф, и аз съм така. Чак смешно ми стана като си се представих какеа физиономия имам.
А то не е за смях хич.
Не е вярно, че на чуплива коса не трбява етажи. Тъкмо обратното е.
Но просто трябва да са много леки, плавно преляти.
А те не го могат повечето.
И си знаят едно.
Да не говорим, че чуплива коса е супер птетенциозна откъм подстрижка, много малко от тях имат представа как да се подстриже такава коса, камо ли съвети да ти дадат.
Знаят си два вида прически и това е.
Масово особено в провинцията е така.

# 428
Elena_of_Avalor, много си хубава, и ти и новата прическа. Simple Smile И аз съм с по- кръгло лице и страничния бретон често го връщах през годините.

# 429
Скоро не съм се разписвала. От 3 месеца съм щастлива полублондинка 😀, т.е. на кичури. Миналата седмица ги вдигнахме отново. Много се харесвам, много ми е удобно за поддръжка. Не е евтино удоволствие, но като дръпна чертата, всеки месец боя излиза същата цена. Остана да се науча как да ги матирам. Изхабих едно шише от лилавия Елсев за блондинки и един ламиниращ спрей на Матрикс. Сега се чудя каква серия да си взема и колко често да я използвам. Като основен недостатък отчитам, че доста ми изсушават дължините и косъма изтъня. Имам наченки на следродилен косопад и като приключа с кърменето ще започна с миноксидил.

# 430
Как миноксидил? Това е крайна мярка.

# 431
Как миноксидил? Това е крайна мярка.
Фризьорката ми каза, че дава добри резултати. Аз имам и 2 точки, в двата края на челото, където от постоянно носене на опашка олисявам.

# 432
Носенето на опашка в никакъв случай често,знам го от лекар,който прави имплантира  коса.Хлабави шнолк и щадящи ластици,никакво опъване.
Опитай да натриваш с чеснови скилидки местата.

# 433
Моята фризьорка много хвали синия шампоан Редкен, екстрем, придавал страхотна плътност на косъма. Мисля да го пробвам

# 434
Елена отива ти така.
И аз сум в чуденка тези дни.
Хем знам, че с бретон съм в пъти по-добре, хем ме мързи да го оправям и много ме изнервя.
Ам сега с тая разперени кошницаа на главата сао бретон ми липсва, да се чудя и него какво да го правя като ми се начупи.

Общи условия

Активация на акаунт