Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 958
  • 811
  •   1
Отговори
# 405
Зло, аз съм същата в главата, само долния ми пласт е по-дълъг, защото не виждам смисъл да го отрежа до раменете.
От къщи не мога да изляза без да съм я издухала със сешоара, пригладила с преса и сложила един куп продукти за да изглежда що-годе приемливо, че все пак е на главата ми и е първото нещо, което виждат хората.

Съвет нямам, чакам я да порасне, продължавам да я мия с билки и жълтък, да не я увреждам допълнително с химия. Не я боядисвам, кичури не правя. Пия приорин и Biosil от месеци вече, не смятам да ги спирам въобще. Струва ми се, че стана някак по-плътна, но може и просто да съм поизрязала някои от милионите накъсани пластове. Косата ми е тънка, но е гъста и като е изравнена, добре подстригана и добре издухана си е направо красива.
Скоро няма да я видя красива, де. Само въздишам по стари снимки.

Ако отида на фризьор и си изляза с пластове пак при положение, че съм казала да вземе 1 см само отдолу, ще ме четете във вестниците. Много ме депресира грозна коса, ама много!

# 406
Ами съвет - една равна черта си теглиш сама с машинката и толкоз. Твоята коса не носи етажи без навиване или изправяне и иска дължина, за да изглежда добре равна. Е, носи втажи, но много майсторски направени, вътрешни, а у нас не знам дали ще намериш толкова читав фризьор. И аз се самоподстригвам често и се придържам към прости подстрижки, защото то аман вече да чакаш да ти израсте, че пак да те довършат.

# 407
Аз много харесвам това изравняване с машинка, но моята фризьорка не му е фенка. Веднъж отидох при друга само заради машинката. 🤣 . Но си ходя повече от 15 години при една и съща. Всъщност, те са две сестри и двете работят страхотно. След близо 8 години кичури, косата изобщо не ми беше изгорена. Сега отдавна я боядисвам на ниво 6 и 7 (мешат ми разни неща, защото имам един голям побелял кичур) и никой не може да повярва, че се боядисвам, а не е естествен цвета. И относно “ етажите”, аз също бях, но от две години вече е черта и даже бретона почти ми е настигнал косата. Харесвам се. Но и косата много ми се промени откакто е на черта - не цъфти, защото не я филират. В смисъл вече може да я подстригвам на два -три месеца и винаги е добре. А, преди на етажите, абсолютно всеки месец. Иначе не стоеше добре.  ☺ Не бих се върнала към етажи( не се заричам все пак 😉 )

# 408
Аз изобщо не исках етажи хора. Тя си го реши и ми каза, че ще са скрити... да ама не, ужасно е. 2 години ходя само с вързана коса и с фиби. Като беше долу горе равна поне ставаше хубав кок, сега не става нищо... Извинете, че се оплаквам само, но ми е криво. Чак моя мъж, който забеляза чак след 1 година, че не се боядисвам ми вика вчера "ама наистина си като накълцана в главата".

# 409
Добре де, какви са тия фризьори, на които като им кажеш черта правят етажи? Евентуално в по-скъп салон?

Подкрепям идеята за самоподстрижка, ако и в по-висок клас салон не стане.

# 410
Е добре де, гледайте ги в ръцете. Като искате черта, било то с ножица или машинка - измиват ви, разресват хубаво и режат отдолу. Като видите, че взимат нагоре по косата не им давайте.

# 411
Зло,защо ходиш всеки месец? Аз бих оставила косата да си расте и бих отишла едва на 3-4-5 месец. Остави я да дръпне и после направо търси някой читав фризьор,дори и в друг град,около теб. Не е нормално това,но е навсякъде почти. И аз последния път отидох и исках етажи,филиране и оформяне,но не получих нищо от това. Само ми взе връхчетата и ми философства как това било така,онова еди как си и така ми било добре. Е да,ама аз не се харесвам с такава равна коса. На мен без етажи и филиране долу ми бухва,горе се сплесква по главата и не се харесвам. За това обикалям наред фризьорите и още не съм намерила някой читав. Много е тъпо.
Сега си търся хубава филажна ножица и ще си се правя сама. Дъщеря ми си я подстригвам аз с машинка и косичката й е супер.

# 412
Масово подстригват вече едно към гьотере.
И аз в момента съм с коса, която е по-къса отзад, отколкото отпред. Но най-предните кичури са ми по-къси от тези отзад и изобщо последната фризьорка се чудеше откъде да ме подхване, та в крайна сметка решихме да изчакаме да ми порасне достатъчно косата, за да я изравним и направим на черта. Иначе и аз ще трябва да ходя с фибички.

# 413
Преди време и аз така бях-отзад късо,гол врат,отпред дълго. Като се обезформи след време,отидох при друга фризьорка и исках само връхчетата да вземе и да запази формата. Ами не,направи ме ужасно! Изравни я,нямаше късо,дълго..
Една приятелка искаше такава прическа,направиха я на черта,като Дора Изследователката е. Ми не знам какво да кажа. Много е разочароващо,за някои хора косата е много важна. Не че за мен не е,но не го приемам много тежко.

# 414
Охх, като ви чета и искам да ги хвана тия фризьорки и да ги тресна с нещо тежко! Не знам каква е тая бена, която би причинила такова нещо.

Злодеида, не знам какво да ти кажа! Търсила ли си някакви препоръки за добри фризьори в твоя град?

Според мен трябва да изчакаш просто да порасне. Маски с жълтък, фитовал капсули за пиене, можеш да вкараш и някой серум за растеж.

И да не ходиш всеки месец, а през няколко.

# 415
Точно тази ми беше горещо препоръчвана от не 1 човек. Първите 2-3 пъти ме направи супер и тя беше тази, която каза да ходя най-много на 2 месеца и ще успее да махне всичко изгоряло. Явно като им станеш редовен клиент и я карат през просото. Салона не е от нисък клас и се чака много за свободен час. Днес писах на друга , която работи много много скъпо и пак се чака дърго, пратих и снимките и ми каза да ида да ме види на живо. Трябва някак да се оправят тези степени да не са толкова отрязани, защото началото на август съм на сватба. А относно етажите, тази която ме офъка така ми обясни, че косата ми стои бухнала и изтощена, защото е равна, тя щяла да направи съвсем леки скрити етажи... нищо не е скрито, а аз съм пак бухнала и изглежда още по-изгоряла и от преди.

# 416
Ох, тия жени не са в ред, не знам какво да ти кажа... егати късмета! Просто тия фризьорки трябва да се научат, че косата е на клиента, а не на салона!!!

# 417
И аз съм на същия хал с етажите. Отидох при един, косата ми беше на хубава черта малко под раменете. Почна да ме подстригва и ме пита: Какво правим? И аз казах, че искам с бръснача само около лицето да махне малко от тежестта. И той нещо изнерви ли се, незнам но ме направи като пиле с ножицата за филиране! навсякъде.

Та, понеже виждам има и други такива: при мен работи от предната вечер на 2 плитки рибена кост и на сутринта поне има някаква форма, за която не се налага да горя косата.

# 418
И на мен точно така ми обясняваха, че изгорялата коса по не личала като е на етажи и така като изрежат изгорялото оттък-оттам, щяла да изглежда по-здрава косата. Еми да, ама - нйе.

# 419
То това с етажите е така, обаче те не могат да ги направят правилно. Освен това небрежно пропускат, че етажи на коса, която не в силно чуплива или къдрава седят ужасно и трябва стилизиране. Иначе изпръхват, хвърчат, грозна работа. Просто не могат. Всяка хванала ножицата, защото друго няма какво. И професията опорочават, затова са нарицателно за хора, които не ги бива в нищо.

Общи условия

Активация на акаунт