Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 954
  • 811
  •   1
Отговори
# 390

Моето мнение е че масово не са достатъчно образовани хората в тази сфера в България. Евтино и бързо взимаш професията и почваш да работиш.

Съмнява ме да е само в БГ. Аз имам подобен проблем и извън страната. Сега отново трябва да посетя фризьор, за да подстрижа гривата, лятото не издържам с обемна коса, но като си помисля, че отново трябва да си търся добър фризьор и ми се отщява.

При това не искам някаква сложна прическа. След експериментаторския ми период началото на двадесетте, когато изпробвах всевъзможни прически и цветове, от години се подстригвам по един и същ начин - прическа малко под раменете, с леки стъпала от страни и по-къси отзад за обем на тила и лек филаж. Моята коса е фина, но многобройна, и ако не се филира, стои като камбанка.

Е, няма и няма. Само две фризьорки успяха да ме подстижат както искам, но и двете смениха града. Другите - първата уж много разбираше и ми направи съпала по цялата дължина и така силно филира косата, че долен пласт почти нямах. Друга ми е казвала, че това, което искам нямало как да стане - е как няма, нали така съм подстигана? При нея направо се извиних и си тръгнах. Други ме подстригват и постигат ефекта камбанка. А преди всъщност обичах да ходя на фризьор...
разбирам те напълно, подкрепям горното за чужбина. Само една фризьорка ме подстригваше с някакъв усет за красота, но се премести някъде. другите - според това какво са учили, и ако поискаш нещо малко по-встрани, започват да поучават клиента, че това таа не се прави. И много пари да дам, и малко, все едно, толкова си умеят. Така, че знайте, че в БГ фризьорите имат по-добър вкус и проявяват някакво творчество и усет.

# 391
За съжаление и аз смятам така - толкова си могат или толкова се стараят. А аз не посещавам лоши салони!  фризьорките, които са ме подстригвали така, както искам, са били 1 в бг, която замина за Англия, и 2 в Германия, които приятелки и колежки ми бяха препоръчали. Другите, които си избирах по отзиви в Гугъл, бяха от първия тип. Аз, по принцип, бих експериментирала с по-раздвижени прически или леки нюанси в косата през лятото, но, като не могат да ми докарат несложната фризура с леки стъпала и лек филаж както трябва, им нямам никакво доверие за по-претенциозна прическа.

# 392
Аз пък чак в Германия открих моите фризьори, но и не съм живяла дълго в България като самостоятелен човек, само до 18 годишна и ходех при фризьорите, при които ходи мама. Grinning То не бяха стъпала, стригане, изтъняване, беше ми писнало. А не бяха изобщо евтини фризьори. Веднъждори отидох по мой избор при един по-известен, май Мърфи се казваше, казах му ,,връхчета" и ме подстрига на черта дълъг боб от коса до под бюста. ,,Сега имаш красива коса". Да, ама не такава каквато поръчах.

Иначе съм сигурна, че навсякъде има добри фризьори. В чужбина има и чужденци фризьори,примерно италианци, ливанци, араби, испанци, французи, които подстригват според вкуса от страната, от която идват, ако са свързани с нея разбура се, а не само по произход. Най-яките стъпала ми е правила сицилианка, но вече не живея в този град. В България, ако искаш да се подстрижеш при италианец, май трябва да си хванеш самолета до Италия. :Д Та всяко място си има предимства и недостатъци.

# 393
Оф писна ми да чета за поражения от фризьори, яд ме хваща. А гледам никоя от нас не иска кой знае какво. Или хубави етажи, или равна черта или лоб.
Ти й казваш, че етажи не искаш, тя прави.
Близо до нас-в съдеден град отвори наскоро едно младо момиче и много я хвалят. Ще ида и там.
Моята коса доста се възстанови след изгорялото от червеното, но то аз почти всичко изрязах.
Но връхчетата ми стоят едни назъбени, много странно, не мога и да ви го снимам сега.
Даже и една от съседките забеляза, че нещо не е подстригано както трябва.
Уж само проста подстрижка и все при една и съща в последно време, ама ето не става като хората.
Иначе сега спя на плитки и отвреме навреме изправям с пресата или с дифузера.
Косата ми не стои никак и вече ми липсва дългата коса.
Цвета обаче ми е доста приятен и вече 2 ри месец не съм я пипала.
Но пък имам лек косопад.
Не ми харесва формата обаче.
Като бухал съм.
Мисля да ида при тази и да ми направи леки етажи, че сега е почти равна и така стои супер грозно.
Не зна бе, имам чувството, че толкова късакоса не ми отива и туй то.

# 394
Каролин,аз  направо се чудя дали да не снимам днес и да ви покажа какво са лоши и назъбени етажи.. Ужасна е  моята коса хора. Как не разбраха, че на мен етажи не ми стоят добре. Всички сякъш по матрица са се наговорили и повтарят, че на гъста тежка коса само етажите придават някаква форма. Ами не, не е така... пак съм с ластици и фиби по главата. Писна ми!

# 395
  • София
Аз ще ходя другата седмица за лек бретон и етажи и направо страх ме хваща. Надявам се да се разберем какви очаквания имам.

Това ми е доста стара снимка и знам че е ретро, но очаквам нещо такова. Лек, страничен бретон. Просто имам адски много бебешки косъмчета по линията на челото. И ако кажете да чакам да пораснат, няма да стане, там са си били винаги от години. Не растат. Просто са като антенки. С пусната коса ми е ок, но щом я вържа те хващат връзка с космоса. Искам да ги прикрия някак.

# 396
Елена, а ако ги фиксираш с някакъв продукт, за да не стърчат?

Злодеида, аз също мразя етажи и филиране, а съм с гъста и бухнала коса, която не е права, ама не е и чуплива, а е просто бухнала с дебели и твърди косми. Преди са ми правили етажи и изглеждах като турбофолк певица от Югославия, отпред късо, отзад модерно! Направооо като се сетя как са ме правили разни фризьорки, побеснявам!

Сега имам два етажа с много малка разлика, няколко см, за да има все пак някакво изтъняване в последните 5 см от косата.

Следващата седмица имам час, малко трябва да се подстрижа, мнгоо порасна и ме дразни вече.

Общо взето така излизам от салона. И никакви по-къси етажи и тн. Тук не се вижда, че съм с лъвска грива, защото държа да ми я укротяват. 😂

# 397
Турбо фолк певица от Югославия 😄 по-точно вдва ли някой е наименовал проблема. И аз харесвам точно тая подстрижка с 2та етажа за гъсти гриви, укротява ги и изглеждат добре, че и къдриците по-хубаво падат, но лично мнение.

# 398
Аз пък искам така. Ама до сега явно на всички им е било трудно да ми го направят.

# 399
Лоба си е класика, ама когато не е на етажи, а ей така прав и плътен. Определено си е мъка за дебел косъм, опитах се, тези краища бяха като отсечени пънове. Ако косата ми беше тънка и права само така щях да ходя.
Дълга коса с дълги пластове е моята прическа, сменяла съм я периодично през годините и винаги се връщам към нея. Иначе бая време се борех на черта да съм подстригана.
Сега съм сравнително доволна, намерих евтин салон в не особено приятен квартал, ама ко да правя. 17 долара плюс там 7-8 бакшиш и ме подстригва много добре. Лошото е че трябва все ММ да мъкна със себе си за преводач Grinning

# 400
Лоба си е класика, ама когато не е на етажи, а ей така прав и плътен. Определено си е мъка за дебел косъм, опитах се, тези краища бяха като отсечени пънове. Ако косата ми беше тънка и права само така щях да ходя.
Дълга коса с дълги пластове е моята прическа, сменяла съм я периодично през годините и винаги се връщам към нея. Иначе бая време се борех на черта да съм подстригана.
Сега съм сравнително доволна, намерих евтин салон в не особено приятен квартал, ама ко да правя. 17 долара плюс там 7-8 бакшиш и ме подстригва много добре. Лошото е че трябва все ММ да мъкна със себе си за преводач Grinning

И аз съм с гъста грива и с лоб. Точно като отсечени. И няма оформяне.
Затова ще правя етажи.
На мен равен лоб нр ми харесва на моята коса и лице. На много жени отива и стои хубаво.

# 401
Всъщност не етажите са проблемът, а некадърността на фризьорите. Етажи се правят по различен начин и с различна част от косата, така че да придават някакво движение, но без да изглежда наръфана. Да, но, като умение правенето на етажи се владее от много малко фризьори, повечето много известни и взимащи доста. Не само у нас - в чужбина също. Защото фризьорството хич не е лесна работа и подлежи на усъвършенстване и научаване на нови техники непрекъснато. Обаче повечето си знаят два вида подстрижки и карат така. Точно подстригвачи. Моята фризьорка е горе-долу. Късмет, че косата ми е силно чуплива и носи неравности. Искам по-прости неща от нея, така ням изненади. Скоро ми каза, че се дразни, когато клиентите ѝ започнат да и говорят с чуждици и да и обясняват техники. Ами нормално - щом един клиент може да се интересува от подстрижки какво остава за един фризьор, който с това си изкарва хляба? Посредствена работа. Но боядисва  страхотно и е страшно мила, така че не я сменям. Освен това често се подстригвам и сама.

# 402
Аз съм наблюдавала една съвсем евтина фризьорка как подстригва, да, знае си 2 прически, но поне ги правеше според човека, внасяше някакво съобразяване с индивидуалността на човека. Няма познания за мода, нови техники, нови инструменти и т н. Салончето, стари пособия. Просто не се интересува  и не си повишава квалификацията, единствено заради опита си и цените, има клиентела.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 14:51 от Pepina_n3

# 403
Този симпатяга дава хубави съвети за прически, ако на някого му се гледа. Simple Smile

Скрит текст:

# 404
Момичета.... вижте за какво говорех
Така се събуждам
Това е след 30 мин. Изправяне и след това финиш- коприна на Chi. Пресата ми е нова, Филипс червената.

Айде кажете ми, че това са нормални етажи, или че нямам изгоряло на косата... От 2 години само подстригвам, всеки месец режа краища. Всеки месец с обещанието, че другия като отида няма да имам повече следа от боя. Две фризьрки смених и двете уж от най-посещаваните с нашия град. След 3тото ходене вече се отпускат и правят ей такива неща. Маски всякакви съм ползвала, добавки съм пила, само и само да порасте повече тази коса и да се изреже и последния см. с боя.... от зле по-зле ме правят. Аз ако исках да изправям щях да си стоя с любимата ми прическа Боб... сега освен че изправям ами и връзвам след това. Опашка без да се изправя не става никаква... Давайте съвети моля ви...

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 06:46 от ЗЛОДЕИДА

Общи условия

Активация на акаунт