Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 953
  • 811
  •   1
Отговори
# 375
Уааау : |

# 376
Лелее каква е тая овца? Тая наистина заслужава ножицата да й я забучите някъде!!!

Преживявала съм същото! Пусках бретона и исках да израсне, за да се изравни с останалата коса. И без да ме пита, без нищо, клъц бретона.. а на мен ми седи ужасяващо. Това беше преди повече от 10 г и още ме боли като се сетя!

# 377
Лошото е , че бретона понеже е на дъга и има дълги кичури, стигащи едни до носа, до брадичката, е отрязала и част от тях. Което значи, че ще чакам да ми порасне от веждата до носа, за да мога да го направя отново същата дебелина, плътност и преливка... Пак чакане..  Никога не съм била скандалджийка мился, че да се развикам в салона и да й държа сметка защо така е направила, като изрично съм казала какво искам. Може би трябваше, ама да си вдигам кръвното, а на нея й е все тая, няма смисъл.

# 378
И аз съм пак с поражения.... 4ти път при една и съща ходя, която оправя пораженията от предната и всеки път говоря, че не искам етажи и нищо само да се махат по малко изгорелите краища и тя сега реши, че косата ми е тежка и равна не изглежда добре и  и вкара някакви етажи 😐 естествено това веднага я видгна нагоре и стана по-къса и от всякъде нещо пада от опашката. Поне от изгорялото остана много малко, което надявам се до края на тази година ще се махне на цяло. Май ще започна с маски с тривитаминол да оправям тези краища, защото  ми омръзна да съм с къса коса и да продължава да има  сухо и изгоряло.

# 379
колко са къси етажите, може ли да се изреже до най-късия, ако косата позволява?

# 380
😐 естествено това веднага я видгна нагоре и стана по-къса и от всякъде нещо пада от опашката.
Когато искаме да връзваме косата, трябва да се каже на фризьора. Важно е, има някои подстригвания, при които няма да има хубава опашка. (съвет към всички, не конкретно към теб)

# 381
Казала съм и, тя знае че ходя вързана само.
Най късия етаж не е опция. До горния край на ушите ми се струва....

# 382
Аз пък се подстригах сама. Писна ми да обикалям все различни фризьори и нито един да не прави това,което искам. Направо ми омръзна. За това гледах клипчета и действах. Имам хубава фризьорска ножица,но трябва да си купя и за филиране,че аз си я харесвам филирана. Та така. Много добре ми се получи,харесах се,но аз като за първи път взех по съвсем малко отдолу. Следващия път ще съм по-смела. 😁

# 383
Гледам че Брад е пуснал нов урок как да си правим пластове, ще го разгледам после.

Рискувайте и вие! Коса расте.

Тя расте, ама не от днес за утре.

# 384
Пусни го и тук,Глоси. Не знам кой е Брат,но събирам идеи за следвящия път. 😊

# 385
Като ходите на фризьор давайте точни, конкретни изисквания и показвайте физически до къде искате да ви е косата, а не 1см., 2см.  Вашия самтиметър може да не е с размера на този на фризьора. Аз гледам клипчета в нета и после показвам какво точно, от къде и колко да отреже.

# 386
Пусни го и тук,Глоси. Не знам кой е Брат,но събирам идеи за следвящия път. 😊

https://www.youtube.com/watch?v=OD9col73hKQ&t=3s&ab_channel=BradMondo

Като ходите на фризьор давайте точни, конкретни изисквания и показвайте физически до къде искате да ви е косата, а не 1см., 2см.  Вашия самтиметър може да не е с размера на този на фризьора. Аз гледам клипчета в нета и после показвам какво точно, от къде и колко да отреже.

Моето мнение е че масово не са достатъчно образовани хората в тази сфера в България. Евтино и бързо взимаш професията и почваш да работиш.

# 387
Някакви идеи за маски за бърз растеж на косата, че от 6 месеца почти не е мръднала? Хининова вода ползвали ли сте? А изкуствена къдрава коса откъде може да се купи за леко удължаване?

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 23:54 от Dream Team

# 388

Моето мнение е че масово не са достатъчно образовани хората в тази сфера в България. Евтино и бързо взимаш професията и почваш да работиш.

Съмнява ме да е само в БГ. Аз имам подобен проблем и извън страната. Сега отново трябва да посетя фризьор, за да подстрижа гривата, лятото не издържам с обемна коса, но като си помисля, че отново трябва да си търся добър фризьор и ми се отщява.

При това не искам някаква сложна прическа. След експериментаторския ми период началото на двадесетте, когато изпробвах всевъзможни прически и цветове, от години се подстригвам по един и същ начин - прическа малко под раменете, с леки стъпала от страни и по-къси отзад за обем на тила и лек филаж. Моята коса е фина, но многобройна, и ако не се филира, стои като камбанка.

Е, няма и няма. Само две фризьорки успяха да ме подстижат както искам, но и двете смениха града. Другите - първата уж много разбираше и ми направи съпала по цялата дължина и така силно филира косата, че долен пласт почти нямах. Друга ми е казвала, че това, което искам нямало как да стане - е как няма, нали така съм подстигана? При нея направо се извиних и си тръгнах. Други ме подстригват и постигат ефекта камбанка. А преди всъщност обичах да ходя на фризьор...

# 389
Ами курсовете в България са някъде 500-600 часа, и след това може да си отвориш салона и да си бачкаш. Почти сигурна съм че и в съседките ни е подобна история.
В щатите примерно са около 2000 часа и след това не работиш веднага като фризьор, а като асистент на опитен фризьор.
То затова и има и такава грамадна разлика в цените.
Разбира се че фризьор се става по призвание, и една диплома не те прави професионалист, но все пак това е огромна разлика в обема на обучението и практиката, което няма как да няма видим резултат.
Случвало ми се е и да обяснявам на фризьорки какво е това и онова, нямат идея за някакви базови термини.

Общи условия

Активация на акаунт