Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 971
  • 811
  •   1
Отговори
# 450
Наскоро намерих една много вка маска на ekre за боядисана коса. Много добре хидратира. В голяма опаковка и беше около 15 лв, 500 мл. Косата ми е суха и изрусена (беше си суха и преди изрусяването) и косата се усеща много хидратирана.

# 451
  • София
Благодаря много , ще си взема на Лонда !
На Ekre imam маска за боядисвана , доволна съм Simple Smile

# 452
Искам да попитам ползването на фолажна ножица вредно ли е за косата? Моята фризьорка винаги я ползва,косата ми е гьста

# 453
Филажна (филираща) ножица - вредна е колкото обикновена ножица Simple Smile, просто тази ножица отрязва не целия сноп коса, а само я разрежда. Премахва голяма част от косата, но запазва дължината. Има различни видове по брой зъби, има такива, които отнемат 40 до 70%, а има и такива, които отнемат по-малко и се използват за завършване на прическата.
Аз си нося косата надясно, и ако не ми беше филирана отдясно, ще бъде ужасно, защото отдясно  е прехвърлена повече коса и няма да стои според подстрижката, а ще се разлети както си иска.
Щом си с гъста коса, няма страшно да ти я филират, и да, винаги ще ти я филират, не само твота фризьорка, но и всеки друг фризьор, без изрично да си му казала, че не искаш филиране. Представи си една гъста права коса, ако я подстрижеш на черта, ще стои като плоската  четка, ще се вижда дебелината на косата. Ако в прическата има някакви преходи, етажи - на тези места е хубаво да се филира, за да станат по-плавни.
И изобщо с филирането фризьорът успява да придаде желаната форма на косата. Опитният фризьор успява с подходяща работа с ножицата (не само филиращата) да накара косата да застане по начина, по който той иска.

# 454
Не би трябвало да е вредна ножицата, ако не се прекалява с използването й. Аз лично предпочитам други техники за филиране, но с ножицата е най- лесно за фризьора.
Аз не позволявам да я използват, имам чувството че от нея започва да ми цъфти косата, пък и ми харесва пластовете да са по- тежки.

# 455
И аз не давам да ме податрихшфват с нея.После не мога да си събера косата в никаква форма.

# 456
Моята цъфти след филиране, но е тънка и не гъста.
Също изрично казвам, че без филажна ножица (ако случайно сами не могат да се сетят като ми видят косицата Grinning )

# 457
Честно казано изтръпвам като я видя тази ножица да доближава косата ми. При фризьорката която ходя явно доста си я харесва и/или наистина й е по удобно, но след филиране косата си я чувствам, че е два косъма.. толкова рядка.

# 458
Не мисля, че е вредна за косата, а че фризьорките прекаляват с нея. Аз съм с гъста коса и не давам да ме филират. На тях им е по-лесно с филажната ножица и кълцат много смело, но аз изтръпвам. В салона, в който ходя никога не са ме правили с тази ножица.

# 459
Аз искам "point cut" за намаляне на обема, гледат ме лошо защото отнема време, ама Simple Smile

# 460
point cut  техниката прави същото на косата, само дето се прави с обикновената ножица, малко по-бавно става. Не мога да кажа, че ти режат по-малко коса.
За някои прически няма как да не се разреди косата. Обикновено, когато искаме да стои повдигната, бухнала...

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 12:26 от Pepina_n3

# 461
Не давам да ме подстригват с филажна.
Само като я видя и лошо ми става.
Цъфти след 2 седмици. За мен съсипва косата.
С гъста и чуплива коса съм.
Предпочитам пластове, но никога с филажна ножица.
Ходя ли при нов фризьор още със сядането това е първото, което му казвам.
Иначе рискувам да остана с наполовина гъстота и наръфана до безобразие и да ми съсипят хубавата коса. Случвало ми се е неведнъж и вече си знам.

# 462
Момичета.... вижте за какво говорех
Така се събуждам
Това е след 30 мин. Изправяне и след това финиш- коприна на Chi. Пресата ми е нова, Филипс червената.

Айде кажете ми, че това са нормални етажи, или че нямам изгоряло на косата... От 2 години само подстригвам, всеки месец режа краища. Всеки месец с обещанието, че другия като отида няма да имам повече следа от боя. Две фризьрки смених и двете уж от най-посещаваните с нашия град. След 3тото ходене вече се отпускат и правят ей такива неща. Маски всякакви съм ползвала, добавки съм пила, само и само да порасте повече тази коса и да се изреже и последния см. с боя.... от зле по-зле ме правят. Аз ако исках да изправям щях да си стоя с любимата ми прическа Боб... сега освен че изправям ами и връзвам след това. Опашка без да се изправя не става никаква... Давайте съвети моля ви...

Не виждам снимки, но и аз страдам от една прехвалена фризьорка докато чаках около 6 месеца след последното й подстригване да ми израстат пластовете и накрая вместо на пластове ме подстрига на черта

# 463
Филирането е ужасно и демоде според мен. Пойнт кът ми правят, но доста умерено и не е същият ефект като филажната ножица. Има го и моментът, в който изтънената и етажирана буйна коса хвръква като шапка и бухва като гъбка, ако е накълцана.

# 464
Аз ходя в скъп салон и ме подстригват с филажна ножица. Нямам нищо против и не съм забелязала да се е случило нещо лошо с косата ми. Косата ми е гъста, твърд дебел косъм.

Общи условия

Активация на акаунт