Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 950
  • 811
  •   1
Отговори
# 345
да, не е удобно, да се спи, може и през деня  да се сложат рокли на влажна коса  и да се изсуши със сешуар, по-малко натоварващо от преси/маши и по-натоварващо от естествено  изсъхване на коса с ролки.
@mountain_crystal
опитвала ли си  с кератинови продукти? Те правят косата по-подредена права.

# 346
Пепина, какви ролки ползваш/препоръчваш?

# 347
  • София
Това с преса може ли да се постигне или по-скоро трябва с маша? И дали не трябва просто да сресам къдриците, за да се получи нещо такова, не знам...?

Каква ти е пресата? Според мен ако не се навиваш често няма смисъл да купуваш маша.
Пробвай метода за навиване с лента (колан от халат). Косата ти е достатъчно дълга да се получи добре. Напиши в Гугъл "навиване на косата с колан от халат" , има доста клипове, виж в кое ще се ориентираш най-добре

# 348
  • София
Благодаря за съветите! Да, бях се замисляла и аз за ролки, защото наистина много избягвам да си горя и обработвам косата, обачее  нямам как, ще се наложи, ии понеже има един ефект, който не ми харесва с ролките и това е,че го няма този бляскав ефект на косата, който се получава с преса/маша, заради топлинната обработка тя стои по-гладка,пригладена и с блясък, докато с ролките просто стои  навита.. и ми се случвало с ролки да имам някои много щръкнали були,които нещо не съм навила добре и е щръкнало в кофти посока и после няма оправия. А освен това обема в корена с ролки е нула, поне при мен. Затова се спрях на маша.  Днес ще поразгледам. вероятно ще е philips или remington , харесвам и двете марки, но ще видя...  Най-много да си взема за веднъж и после да я продам Grinning

Elena , пресата ми е philips split ends prevention , уж с по-хубаво покритие ,по-щадящо, но нещо...много насецва по косата не върви плавно ии не ми е удобен захвата й ,дори  често я изпускам, защото сякаш ми се пързаля от ръката, което го нямаше със старата преса remington) та за изправяне пак ОК, но за къдрене ми е супер неудобна, измъчих се вчера и то само на няколко кичура... не знам за цялата коса.

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 11:16 от LoLo30

# 349
Дунапренови ролки,  различни дебелини.Накърдянето се получава, когато леко влажната коса изсъхне добре на ролките.
Ако се свалят рано  и косата е още влажна, ще падне прическата.
Затова понякога се прибягва да 'принудително' по-бързо изсушаване със сешуара, примерно, ако нямаш време до излизането.
Пък ако трябва светкавично да излезеш, тогава -- маша.

# 350
Ето и един по-нестандартен начин:
https://www.youtube.com/watch?v=pGb_1WIJdbg

Simple Smile

# 351
да, има всякакви чалъми, човек трябва да открие своето. С това май трудно се спи настрани.

# 352
да, има всякакви чалъми, човек трябва да открие своето. С това май трудно се спи настрани.
Не можв да се спи, опитвала съм, но има един начин, при който коланът се спуска надолу.

# 353
Тези къдрици специално се правят с маша с клипс и с усукване. Бая трениране трябва, аз след 10-тия опит някъде започнах да го правя прилично. Но определено е нещо, което си струва времето за научаване, поне според мен. Аз първо го правих с изключена маша за да мога да му хвана цаката.

# 354
  • София
Много е неудобно спането с ролки, дори и дунапрен. Има иначе и пластмасови, тип масури. Пак е неудобно. Но човек може да се жертва. Няма да е всяка нощ. Това ясно. Ама има ли чудо, което да си сложим на главата за през нощта и на сутринта да е права ? Защо още някой не е измислил такова нещо, много пари ще изкара. Аз си лягам вечер с правата си по рождение коса, а на сутринта се будя с коса на дъгообразни кичури в различни посоки и големина. И не, не дъги като за прическа, а подобаващи за клошарка... И трябва да си изправям иначе правата коса. Не знам от какво така ми става напоследък. Случвало се е след къпане и с хидратиращ шампоан и балсам, и с протеинови...за да изключа евентуален виновник за това..

Имах го същият проблем докато не открих това боне:

Аз съм с права и тънка коса. Вечер я измивам, оформям и мога да кажа, че сутрин освен че прическата се е запазила, краищата ми не са сухи и хвърчащи.
От китайците си го поръчах.

# 355
И аз имам такова, ама си стои в шкафа, много ми е неудобно.

# 356
При мека и тънка коса, с този метод е адски смачкана косата на скалпа. При момичето от клипа също го имаше, особено като свали лентата.
Поне това е моят опит, поради което не повторих.

# 357
И аз нямам обем от ролки или плитки. С плитките буквално залепва за главата косата. И изведнъж започват вълните, супер гротескно ми е. Силвер мерси, ще търся и аз такова боне за спане. Преди години мисля, че имах подобно и го ползвах, защото ми се образуваха топки от коса на връта, докато се въртя нощем, та тогава знам, че ми изпотявяше ушите, ще видя от какви материи мога да открия.

# 358
Как може дс се разплете заплетена коса, получило се е нещо като топче, ама мнг заплетено Flushed

# 359
  • Марс
С балсам или препарат за разплитане.

Общи условия

Активация на акаунт