Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 974
  • 811
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Филажна ножица не.. в никакъв случай няма да дам да ми направят филиране, не ми харесва как стои след това косата, може би само ако говорим за етажи тогава. Но когато търсим гъстота на косата според мен не е опция..
Харесва ми косата изглежда максимално гъста, естествена НЕ филирана коса, която пада тежко. Такова е моето разбиране.
Иначе чувала съм, че много цъфти след филиране, но не мога да кажа от личен опит понеже косата ми не е филирана от поне 10 години и цъфтежи нямам, дори след изрусяване.

# 466
Здравейте момичета, случайно ви открих и се връщам да ви чета назад.
Косата ми е гъста, но с тънък косъм, от скоро я боядисвам, взимам си 4 - ка на палете, става хубав цвят но бързо пада сякаш, за другия месец си записвам час за фризьор, защото искам кестенявата да е с по-сивкав оттенък, дано успее да ми го направи.
За друго идвам да питам, тъй като косата ми е леко чуплива и ако не използвам преса стои хвърчаща и бухнала, искам да си взема от електрическите четки, които сушат и изправят едновременно, за да мога да си оформям и краищата, но не знам към какъв модел да се насоча, има ли някой който използва такава четка, да ми даде препоръки?

# 467
Ако говориш за въртяща четка, аз имам и съм много доволна. Моята е на Ровента, но моделът вече не се предлага май, че е стара. Има си чалъм на свикване, но като я овладее човек е супер. Не ипзравя, обаче, а прави косата все едно е издухвана със сешоар и четка. А може и да изправя, а аз да не знам как де.

# 468
Имам също интерес към въртящите четки, но не съм си купувала.
Този ефект на краищата предполагам с четка се правят, понеже с пресата за изправяне не ми се е получавало, стои по скоро като букли.
За подобен ефект на краищата *снимката е взета от интернет*

# 469
Точно същият ефект искам да постигна и аз на краищата и освен това сякаш придава повече обем, отколкото с преса.
Набелязала съм тази, има добри отзиви
Електрическа четка за коса Philips Dynamic Volume HP8654/00, 1000 W, 2 Скорости, 3 Степени на температура, Черна/Розова
Но се чудя дали да не се насоча към някоя марка, която предлага повече продукти за коса,
Тази също загледах
Електрическа четка REVLON One-Step Hair Dryer and Volumizer, RVDR5222PE, средна и дълга коса, Розов/Черен

# 470
Внимавайте с тези четки, много увреждат косата при често ползване. Ако ще ги ползвате тук- там за някой повод стават, но ако е за всяка седмица в един момент няма да има много краищата, които да навиете така.
Наистина не е трудно да се научиш да боравиш с кръгла четка и сешоар.
Но все пак ако и това не ви е вариант тези краища може да ги постигнете и с много дебела маша 2 инча (5 cm). Навивате не както обикновено правите къдрици, а държите машата хоризонтално и навивате отдолу нагоре, после защипвате кичура с подходяща фиба (без да разваляте големия кръг) и продължавате с останалите. След като косата вече не е топла, пускате кичурите и готово Simple Smile

# 471
  • Някъде там
Утре ми е часа за фризьор,не съм ходила на такъв от март месец.
Косата не съм я боядисвала от тогава.

Харесала съм си този цвят,не знам дали ще може да го получим, но искам нещо подобно.

# 472
Утре ми е часа за фризьор,не съм ходила на такъв от март месец.
Косата не съм я боядисвала от тогава.

Харесала съм си този цвят,не знам дали ще може да го получим, но искам нещо подобно.

Ще стане. И аз все по-трудно стигам до фризьор, затова минах на кичури с дълбок корен.

# 473
Аз май съм алергична към боята за коса, с която ме боядисват в салона. Там използват Алфапарф. Случвало ми се е и от Мажирел да
ми се възпали скалпа. А от тази направо ушите ми се обринаха. И не знам защо си мисля, че от по-тъмните бои ми става така.
Съвети какво да правя?

# 474
Аз май съм алергична към боята за коса, с която ме боядисват в салона. Там използват Алфапарф. Случвало ми се е и от Мажирел да
ми се възпали скалпа. А от тази направо ушите ми се обринаха. И не знам защо си мисля, че от по-тъмните бои ми става така.
Съвети какво да правя?

И аз съм така с Алфапарф, тя е много силна боя. Иначе е хубава.
А и като цяло с профи боите съм така. Затова се отказах от тях.
Защото почти не е имало случай, в който да нямам парене и сърбеж,правейки ме с тях в салон, а аз съм със себореен дерматит.
Затова минах на масови бои, по щадящи са.
Аз ползвам най-обикновената Гарние с масла(зелена опаковка) и Колор Сенсейшън, пак на Гарние с роза(розова опаковка).
По-рядко Лореал, защото много бързо пада.
Чувала съм хубави отзиви за боята на Доори (корейска). Тя е точно за такива случая-алергия, себорея, чувствитвлни скалпове.
Нямала съм проблем и с боята на Олиосета-без амоняк. И нея я дават за такива проблеми.
Междудругото аз днес за първи път в живота си се боядисах сама, момичета!
Само корени. Ей, голямо шоу беше.
Плясках без посока.
Обаче корените се покриха много добре.
На дължините правих само обливка.
Получи се добре като за първи път.
Не е еднаква косата навсякъде, но няма и видима разлика.
А и моята цел бяха 8 бели косъма отпред на темето, защото вече реших, че ще правя само корени и ще разредя боядисването на 2, 3 месеца.
Доста време не бях се боядисвала-2 месеца и половина.
Много хубав цвят имам сега.
Приятно топло шоколадово има и червени отенъци на слънце, които много ми харесват.
Обаче имам пътешествие в любимата Италия и нямаше как да ида с бели коси.
Те моите са малко, но толкова грозно стърчат и така ме дразнят, нищо че май само аз си ги виждам.
Обмислям даже да спра да се боядисвам изобщо. Или да мацам само тези косъмчета или да пробвам спрейовете на Лореал.
 Но не знам дали ще ми се получи.

Искрице, ама аз изобщо не виждам белите ти коси. Не си личат въобще на снимката. Много време си изкарала без боя. Това за нас двете не е типично изобщо.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 11:19 от Caroline_Bingley

# 475
Благодаря ти за препоръките, Каролин Simple Smile
Ще взема и аз да пробвам с тези масовите. От тях не помня да съм се изривала, когато се боядисвах преди години. Но сякаш ми се получаваше един доста червеникав оттенък на косата от повечето. Ще поразгледам какви цветове имат.

# 476
Момичета, какво имате предвид под обливка?
Не съм много наясно с боядисването у дома, все ходя на фризьор. Единствено съм се матирала с диалайт, но там няма какво да объркаш!

Искам да вкарам някакъв нюанс в моето русо да не е скучно. Тъпото е, че диалайт пада много лесно. А аз тренирам през ден и съответно мия косата през ден. Малко се задържат матовете. В салона също ме матират с диалайт, така че търся идеи.

Реших, че ще се сбогувам с русото. С балеаж съм, естествен корен и глобално русо в дължините. Вече доста години съм така и нещо ми писна. Мисля да го оставя да израсте като ходя да ми го преливат. Идеята е да имам като хайлайтс в косата, но глобалният цвят да не е русо, а естествен цвят. Мисля, че съм натурална 7-ица.

Сега съм това

# 477
Благодаря ти за препоръките, Каролин Simple Smile
Ще взема и аз да пробвам с тези масовите. От тях не помня да съм се изривала, когато се боядисвах преди години. Но сякаш ми се получаваше един доста червеникав оттенък на косата от повечето. Ще поразгледам какви цветове имат.

Ще ти кажа какви номера да търсиш за да няма  червен отенък.
 Ако ползваш пепелни, натурални и студени тонове като(4.12,4.00,5.12,5.00,3.00,3.12, 5.17 и тн.) би трябвало да нямаш проблем.
Но и това зависи от твоята коса, защото моята има природно червен пигмент. Когато обаче слагам чисти 4 ка, 5 ца или 3 ка не избива червеното.
Ако обаче преди това си била червена (както е при мен) ще си избива още дълго време.
На мен не ми пречи,  търсен ефект е.
Аз се правя с 5.15, което си е чисто шоколадово, наситено, с по-топъл отенък, но не черввнее.
535 на Кастинг - шоколад, също е натурален шоколад и при мен не червенее.
Има в нета международни класификации, таблици с цветовете, от които може да се ориентираш кой цвят с какъв отенък е, аз така на посоки малко и по памет ги пиша, с оглед на това, което аз съм ползвала.
Последно се правих преди 2 месеца цвят брауни и 5.32 и си имаше подчертано червен отенък. Но пък беше красив цвят.
Аз си ги въртя според настроенията нюансите на шоколадовото.

# 478
Sherilyn, защо не поискаш да ти направят "lowlights" или т. нар. "обратен балеаж". Правят ти много тънки кичури върху русото, които са ти в естествения цвят, изглежда много естествено.

# 479
Каролин, не съм била червена, а руса. Сега в салона ме правят с 8-ца, защото според фризьорката няма как да се потъмни косата много, след като преди това е била 10-ка. Сега не знам ако пробвам с 5-ца, дали ще се получи нещо сносно.

Общи условия

Активация на акаунт