Модни тенденции в прическите и всичко за косата: 19 Зимна тема

• 66 359
  • 811
  •   1
Отговори
# 750
  • Марс
Коса мечта, страхотна коса има дъщеря ти Simple Smile

# 751
mountain _crystal, по - късите кичури отпред се водят side bangs. Има различни варианти - дълги, къси. Дъщеря ми е така. Бях скептични настроена за резултата, но стои добре.

Това са curtain bangs, ако кажете side bangs може да останете неприятно изненадани Grinning
Много ги мразя между другото, страшно неудобни са за мен, постоянно са в очите, пречкаха ми се, не можех и зад ушите да ги прибера. На снимки след сешоар в салона изглеждат прекрасно, да.

# 752
  • Някъде по Дунава
Да, права сте.

# 753
Момичета от скоро вече съм официално с третирана, боядисана коса и почти блондинка.
За пръв път ми е и досега не съм се интересувала от тази сфера. Таа се надявам на вашата помощ и за вбъдеще. Първата ми процедура на косата беше изсветляване и правене на кичури и там с екстрите му, боядисване, тониране т.н.
Но след 3тото измиване на косата ( само със стандартният ми шампоан ) русите кичури много пожълтяха. Вчерашната ми процедура на косата беше боядисване/балансиране/сливане на  корена с кичурите и пак екстрите по кичурите.
В момента си харесвам косата (след фризьор ), но ако пак процедирам по същия начин със стандартното миене ( обикновен шампоан, маска, олио) според мен на 3тото миене, кичурите ще пожълтеят и косата ще е за фризьор.
Как да я поддържам според вас най- ефективно ?
Да си купя ли шампоан за боядисана коса, да си купя ли лилав шампоан, кой и как действа той , кога нанасяте олиото за коса ?
Защото аз го нанасям на мокра коса, но след това задължително я суша и знам, че олиото не е подходящо за обработка след това. Без олио не мога да я среша, въпреки маската и балсама преди това 🫤

# 754
Мери Джан, да не те отчайвам, но това е загубена битка, още преди да е започната. Кичируте пожълтяват почти веднага независимо от всякакви лилави и сини шампоани, тонери и други продукти. Единствено тониране при фризьор при мене имаше минимален и краткотраен ефект. Ама краткотраен като казвам, след две измивания пак ставаше отвратителен цвят.

Моят опит с кичури е от 17-годишна, в момента съм на 48. Естествено тъмноруса съм. Мога да напиша трактат по темата. Навремето даже разни квартални фризьорки ми правеха перфектни кичури, които държаха 6 месеца без да мръднат, а сега обиколих де що прехвалени салони има в моя град и похарчих буквално хиляди долари за косата и резултатът е жълти и оранжавеещи кичури, които се накъсват и стоят ужасно.

Успех на теб, дано намериш продукти, които да поддържат хубав цвят. Аз се предадох.

# 755
В блондинската тема постоянно се обсъждат тонери. Аз лично моята не я тонирам, но е изсветлена само с боя. Честото тониране с боя върху пресни кичури ще я накъса според мен.

# 756
По принцип ,ако са изсветлени с блондор , и после пожълтяват е добър вариант ,защото матиращ шампоан ще върши работа ,но това тониране с боя запечатва цвета и ще си трябва поне веднъж в месеца да се тонира при фризьор, ако се търси хубав цвят. Може и вкъщи, но накрая като дръпна чертата ми излиза лично на мен по евтино да ходя в салон.
И да и аз не мога да разбера, как преди години  ставаха страхотни кичури ,и дори след година нямаше промяна ,а сега 6 месеца и като направиш корена надолу стоят зле нещата...

# 757
Благодаря момичета ❤️ не знаех, че има блондинска тема..отивам там да търся за продукти.

# 758
Meri jan, не съм експерт по тонирането, но ти липсва в рутината балсам след баня. Така косата е по- хидратирана и лесно се разресва, аз използвам на Pureology leave in conditioner. Малко е скъпичък, но кара много месеци и си заслужава според мен.

# 759
Момичета, малко извън темата, но не знам къде да питам 🤗 Имам отрязана плитка от детството си и бих искала да я ползвам за удължаване като опашка. Знаете ли дали се предлага такава услуга и къде, благодаря (от малък град съм)

# 760
Направих си нова подстрижка. Ще покажа снимки, когато я спретна във вид.
Сега искам да питам на какви градуси изправяте фина коса? Така че да държи цял ден , че и на другия. Фризьорката ми го прави на максимални градуси, обаче аз се правя на 170-190. Не мисля, че е достатъчно обаче. Косата ми е права по рождение, но от мекотата си, заема по някоя дъга тук и там и това не ми харесва. Я от ластик, я от спането, я от рамото като опира или врата..

# 761
Meri jan, зависи много как са те изрусили. Някои фризьори правят много зле изрусяването, косата става с лисичи цвят, пляскат тонер отгоре. Излизаш от салона доволна, а след 3 измивания ставаш с гадни ръждиви оттенъци.

Може да се тонира/матира в салон или вкъщи. Аз като бях руса ползвах loreal professionel dialight. С нея ме матираха и в салона, слагах понякога и вкъщи. В други случаи с месеци не съм се матирала и пак не ми е ставало оранжево, защото самото изрусяване е направено добре.

Скрит текст:

# 762
Здравейте,
От известно време искам промяна на натрупания с годините черен цвят на косата си. Премахнах го равномерно като за в домашни условия. Останаха топли оттенъци обаче. Препоръчаха ми зелен шампоан на Елгон. Знам, че трудно бих постигнала цвят близък до тези, които искам сама, но някой може ли да ми каже коя боя може да се доближи до тях?

# 763
  • Някъде там
Здравейте,
От известно време искам промяна на натрупания с годините черен цвят на косата си. Премахнах го равномерно като за в домашни условия. Останаха топли оттенъци обаче. Препоръчаха ми зелен шампоан на Елгон. Знам, че трудно бих постигнала цвят близък до тези, които искам сама, но някой може ли да ми каже коя боя може да се доближи до тях?
Бихте ли споделили как успяхте да го премахнете равномерно?
На снимките, които сте споделили момичетата са с доста по светли коси, може би ниво 7-ца и допълнителни руси кичури/бяло русо/, които са матирани.
Сподерен мен трябва да търсите боя с пепелни или перлени нюанси, но наистина не знам как ще постигнете този цвят в домашни условия.
Споделям една полезна и интерсна статия, с която може да се ориентирате в избора на боя.
https://www.rea.bg/polezno/cviat-na-kosata/mcb-za-boyadisvane-na-kosa/

# 764
Използвах Ефасор 2 пакета с оксидант 9%. Не го нанасях аз, а мъжа ми Simple Smile. Започна от долната част на косата, където е най- много наслоеното черно и след това нагоре. Направи го с ръкавици само, без четка, за да е по-бързо. След това се боядисах с Иноа 6.0+6.1. Понеже имам много бяла коса и скоро трябва да се боядисам отново обмислям да го направя с Majirel cool cover. Прикачам снимка на цвета на косата ми в момента.

Общи условия

Активация на акаунт