Всичко за всички марки гел лакове - 39 тема

• 46 953
  • 797
  •   1
Отговори
# 555
Ако е от кутикула гледай да няма наводнено с лак по сгъвките или по кожите. Иначе на мен ми се отлепваше от кутикула и с чисто лакиране, без наводнявания, докато не купих ултрабонд и не смених базата,която се оказа неподходяща за моите нокти тъй като много дами са доволни от марката. За пила не смея много да се изказвам - моята я бях купила на сляпо преди да почна да чета тук и по случайност се оказа, че съм изпбрала прибична за домашна употреба. В бютимол само мога да кажа, че цените на лампи и пили ми се виждат завишени. В али знам, че има хубави на по-ниски цени. Моята я хванах от прити(които според мен, ако не от али то от някой по-директен китаец взимат нещата и завишават цени) на някаква промоция за 50 и няколко  р към 60лв с доставка. Но от темата тук видях има и по-моделни, безшумни и компактни от моята. Ще видя няколко страници назад, където пускаха линкове и, ако има ще едитна Simple Smile Имай предвид, че за новак ел. пилата е леко коварна, защото може да препилиш. Задължително изгледай няколко видеа в ютуб по темата, ако разбираш руски е по-добре - рускините или украинките са много вещи по темата. Иначе при внимателно и правилно ползване е супер, но първите ми сваляния на лак бяха приключение и най-вече на слабата ръка.

# 556
Sun 1 има един голям за мен недостатък и това е липсата на режим 99 сек. с плавно покачване на светлината. При изравняване с бази и работа с гелове често пекат стабилно в лампата, а при този режим проблем няма. Режимът половин мощност на Сън 1 не е особено сполучлив според мен, а и трудно се настройва всеки път (ейй, измъчих майка си един път Grinning). Иначе е добра лампа.
Пилата, която си пуснала, изглежда добра. Имам 2 портативни (от Амазон), от които съм много доволна, предполагам, че тази също ще е добра.

# 557
RelaxedRelaxedRelaxedRelaxedТъкмо щях да пиша, че преглеждайки назад е всъщност рийзанъбъл цена и набарах (повечето) линкове от теб или одобрени от теб в последните страници:
Сега определено бих купило портативната, да ми заема по-малко място в такъмите, а за минимална разлика в цената от типа в бютимола бих заложила на бютимола, защото на мен ми идват поръчките за ден и са били коректни до сега. Аз се разглезих с дисплея, който много ми помага за изравняване и пеквам за по 5 сек., за да не се разтича RelaxedSweat Smile
edit: аз сда си кажа като се вземе пила, дори и към нея да има комлект с фрези, той не става в 90процента от случаите и трабва да се купят нови, които са хубави.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 21:45 от karmilla

# 558
esmeralda23, ти какво печеш на половин мощност и какво с плавно покачване на светлината?
Аз всичко на максимална мощност, само различно време. Ну ми пречи, че няма дисплей или 99 секунди.
Базата я пека на 1 минута, гел - на две, лак обикновено на 1, или по-тъмен цвят на 2. Топ - рускините казват, че 20 секунди е достатъчно, аз нямам 20, на 30 оставям.
И да ви се оплача с този хубавия топ от Али-то - става ми на дупки. Докато лакирам един нокът и го сложа в лампата - дупки станали. Измъчих се онзи ден. Пиля, лакирам, пиля, лакирам...Tired Face
Сега пак като си опипвам ноктите намирам неравности! Аман значи!

# 559
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
SunOne ползвам от 3 и 1/2 години ... от 8 месеца седи още непробвана и с балончетата Sum 5 max ... луда работа, ама нещо не мога да се откажа от перфектниата ми стара Оанка Simple Smile
Аз, откакто имам 12 бр. цветни бази на Коди (pastel - цялата серия)... не слагам цветове Simple Smile Бързо, лесно, нежно и ... харесва ми простичкото Simple Smile

# 560
На половин мощност не пека нищо, новите лампи нямат тази опция. На 99 секунди пека изравняването с база или гел, защото при него често ми пари в лампата и предпочитам този режим, при него няма такъв проблем.

# 561
Почти безобидн@, а подложка от обикновена база слага ли? Ако не - отразява ли се на трайността?
Melany99, не съм есмералда, но аз ползвам от време на време за майка тази функция. По необясними причини, за мен, при равни други условия с едни и същи бази в някои случаи и пари,а в някои не. Не мога да я приуча на трика с ваденето, идстиването и слагането пак, а тя почва да ми реве и и пускам тази функция, дори и да знам че не е най-оптимална. Поне за сега няма разлика в издържливостта.

# 562
Karmilla, все едно писа за моята майка Joy Същата ситуация.
Между другото, този режим си е съвсем оптимален, защото пече 30 сикунди на слаба, 30 секунди на средна и 40 сикунди на пълна мощност. Като изпичане се получава еднакво с 60 секунди на пълна мощност, единственият минус е забавянето и то когато лакираш сам себе си.

# 563
Направо почва да реве и пускам 99 сек Grinning Така ли? Аз от по-стари теми бах чела, че изхабявал фотоинициаторите, а не опичал като на 60 сек, чисто и мислех, че не правя нещо като хората. Даже пусках още 10-30 сек за всеки случай! Благодаря, ще го имам предвид ... но на майка ми си държи и си го пускам, да няма драма.

# 564
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Направо база в два слоя ... Сменям на две седници, та не мога да отговоря на втория въпрос - винаги на толкова съм сменяла лаковете и не съм пробвала за повече. Иначе изглежда, че ще може и повече да откара ... Утре обаче ще ходя на маникюристка Simple Smile Малко да пооправи по-добре ноктите и да ме нагласи (е пак с нюд), ще ще пътувам и ми се иска някой друг да ме направи ...

# 565
Аз от по-стари теми бах чела, че изхабявал фотоинициаторите, а не опичал като на 60 сек, чисто и мислех, че не правя нещо като хората.
За първи път чувам такова нещо, но не твърдя, че съм компетентна във всичко Grinning Ако намериш мнението, моля те, сподели го тук.
Не разбрах добре какво изтощават - UV диодите на лампата ли имаш предвид? Фотоинициаторите са химически съставки в лака, които реагират при УВ светлина.

# 566
Почти безобидн@, благодаря за инфото. А това с изравняване или на тънки слоеве? Съжалявям за въпросите, но откакто изравнявам с обикновена подложка нямам белене и се чудех има ли опция да спестя едни ощо 6-7 мин като се правя сама... Глезотийка си е и е приятно някой друг, кадърен, да си те направи. Хубаво и безаварийно пътуване ти пожелавам Simple Smile
Есмералда, беше много назад, но мисля Невена(която нищо, че не пише в момента много и приемам мнението и много се радвам на подробните отговори) беше писала. Ще погледна къде беше, че аз сега продължавам да чета 2017-та, а беше напред. ще го добавя, стига да намеря бързо Simple Smile
не мога да цитирам, стара е темата... Тема 28, стк 44 мнение #648
Nevena Virolan М"99 секундната програма почва на прекалено нисък интензитет и изхабява фотоинициаторите. Тя не е за гел-лакове, а за изграждащ гел, който пари. Това е за салон, където маникюристите губят време да обясняват кога да се вади и пъха ръката пак за да не пари.

По-удачно е да се пече 1 минута на нормална програма."

Та от там и можи би още едно-две подобни мнения, които бах прочела се бах наплашила за тази програма, понеже не ползвам гел ,а каучукова база

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 23:08 от karmilla

# 567
karmilla, първия тънък, втория с изравняване и топ Simple Smile Уж да слагам ваденки втората седмица, но все откарвам без такива Simple Smile
Ей, това са базите, а имам и млечно бяла и с частици на Гратол, и една розовееща на Клареса ...

https://kodi.pro/rubber-base/color-rubber-base/pastel-kodi-professional/

# 568
Почти безобидн@, отново много багодаря за споделеното! Ще взема да се престраша да пробвам без обикновена база за подложка,  дано се държи добре! Ще ми спести бая време! 

# 569
Момичета пак аз с моята лампа,реших да поръчам накрая тази от многото чудене и лутане защото мога да платя с наложен платеж при доставка😂😂пък и по вашите мнения и насоки ще стане с нея вече работата https://www.emag.bg/lampa-za-manikjur-uv-led-54w-sunx5-sunx5/pd/DY3N2GBBM/
За лакове реших Claresa,пуснах прозрачна каучукова база номер 11,два цвята черен и червен само си харесах хаха и топ без лепкав слой.Ще си търся от някой магазин много тънка четка хубаво да минавам крайчетата,че никак не ми харесва като стане кривотия или някъде съм изпуснала с голямата четка.За тази портативна пила почвам много да се замислям като чета и характеристиките са почти толкова колкото и големите,но пък е малка и компактна.Да дойдат първо тези неща и ще ви следя с удоволствие 😊😊

Общи условия

Активация на акаунт