NESCAFE DOLCE GUSTO 8

• 47 769
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Оригинални май не по физическите. В К. ще има Спетема, в Т Маркет - Старбъкс, а в Билла в момента има Коста.

# 76
За София, във Фантастико има Лаваца намалена.

# 77
В Т маркет на 19 и 20 ще има 25% намаление на всички видове кафе с тяхната карта.

# 78
На мен ми се е случвало няколко пъти с всякакви капсули, включително оригинални. Провери и иглата да не се е запушила.

Благодарение на твоя коментар изобщо разбрах, че имало пружинка за почистване на иглата... почистих я, пуснах нова капсула и пак същия проблем - водата тече навсякъде от страни, но не и от долу от където трябва. Не знам вече и аз какво да направя...

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 10:48 от novsamisamzamalko

# 79
Здравейте, не знам дали в правилната тема ще попитам, прегледах последните страници и основно се обсъждат марките кафе, но не знам в коя тема да си задам въпроса... Купихме си машина Infinissima от промоцията в Зора и взехме различни видове лате, капучино и т.н., понеже чисто кафе не пием. Тъй като машината не е с автоматична дозировка се ориентирам по секундите, които са описани в книжката, и гледам и цвета на струята - когато започва да избледнява - спирам. Но ми прави впечатление, че напитките са доста малко като количество, спрямо това, което предлагат в заведенията. Сутринта реших да си направя Лате и да измеря колко количество ще е - около 90мл., а на кутията пише, че трябва да е 180мл... Наистина не знам аз ли нещо не правя като хората - най- вероятно, та ако може някакви идеи?! Smiley

# 80
  • Ст Загора
Ами две капсули кафе и мляко са 1 лв общо на промо. Как да са като в заведения напитките?

# 81
Пуснете си напитката по-дълга и преценете как ви харесва.
Нашата машина е автоматична, но аз не спазвам посочените чертички на капсулите, а винаги пускам с една, дори и две чертички повече според зависи.
Не бих се занимавала да засичам секунди, мисля, че и на око можете да прецените коя капсула каква дължина предполага.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 17:19 от B𝕒н𝕦л𝕦я*

# 82
  • София
Аз съм с Инфинисима и определям дължината на кафетата на око.
На ММ ги правя по-къси и горещи, моите по-дълги и студени.
Ако правя кафе в пластмасова чаша дължината му е толкова колкото и по заведения.

# 83
  • Ст Загора
Капсулите са вдигнати и в Кауфланд

# 84
  • София
Млечните специално и на мен не ми харесват много разредени, но все пак 90 мл. за лате ми се струва малко. Ще взема да измеря милилитрите на чашата, в която аз си го правя и ми харесва, но мисля, че е поне 150.
Напоследък редувам и си пускам по 2 капсули кортадо или една Flat White, за да е в обема, който ми е необходим.

novsamisamzamalko, как тече струята ако няма капсула в машината? Употребените капсули само дупчица ли имат отгоре (от иглата) или са се цепнали?

# 85
Кое лате е 90мл, нещо не ги пускаш както трябва според мен.

Едните млечни flat white и cafe au lait са по 180мл за една капсула, а latte macchiato е с две капусили - една мляко и една кафе се получава 220мл. Cappucino пак е с две капсули и е 240мл.

Кортадото е по-късо, но то си е кафе с мляко, а не млечна напитка.

Ето тук може да ги погледнеш, описани са милилитрите.
https://www.ebag.bg/categories/kafe-na-kapsuli/326

# 86
Ох и там ли в Билла сигурно от началото на година....
Ще зареждаме по повече когато са на оферта 😇

# 87
Здравейте,  имам машина Долче Густо KP340831 , досега си работеше без проблем и днес светна лампа в жълто, а после и е червено. Преди време четох, че има комбинация от копчета с която се изключва. Знам , че трябва и промивка с препарат ще направя утре, но все пак някой със същият модел , ако се е сблъсквал може да каже какво е правил. Благодаря предварително 🙂

# 88
Няма да се изключи, докато не се декалцира. Genio S Plus няма старт бутон.

# 89
  • Пловдив
Май цените навсякъде са вдигнати - днес специално погледнах в Лекси Пловдив и също са на 10.99. Не съм влизала скоро в Лидъл и не знам там на каква цена са.

Общи условия

Активация на акаунт