Професия учител - 13

• 66 297
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Вела, в Школо има много разпределения за ЧК 10-ти клас. Може би ще са ти от полза.

# 151
  • Ямбол
Колеги, при нас упорито вървят слухове, че ще от догодина вече няма да сме на Школо, а на някаква друга платформа от МОН. Някой има ли по-официална информация? И ако е вярно, как може такова безобразие. Толкова много информация и да отиде по дяволите, а за работата, която чака класните, не ми се мисли.

# 152
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Лилянa, всички е-дневници се заплащат от бюджета на училището. Решава се коя да е платформата на педагогически съвет. Ние от две години сме с onebook. Към МОН платформата май е admin? Тя също се заплаща Simple Smile На адмицистрацията в училище е най-удобна admin, защото цялата училищна документация по принцип се управлява от тази платформа. Дали ще има промяна при вас зависи от ръководството на училището ви и от ПС. При нас не се е чувало, че ще се променя платформата ...

# 153
  • Ямбол
Дано да е така.

# 154
  • Добрич
Колеги, 26 години съм била класен ръководител и за темите, които са по мое усмотрение не се притеснявам. Тъй, като има несъответствие между темите, които намирам за БАК и БД и техния брой в Наредба 13, затова съм в чуденка...
Относно разпределенията в Школо бг, не съм проверявала, но предполагам, че разпределението, което "наследих" е свалено или от там или от друго интернет пространство... Ако сваля от там разпределение, няма от къде да знам, дали задължителните теми са включени, щом не ги намирам в нормативен документ, за да проверя.

Лиляна, права си. От МОН искат от есента всички училища да работят в платформата на НЕИСПУО.  Още от януари директорите са длъжни да качат там цялата информация. Ако си влезете с профила в edu.mon.bg ще видите какво вече е качено за вашето училище, включитело дневници има.
Разглеждала съм подробно платформата януари и тогава нямаше никъде опция за качване на разпределение, което означава, че ще трябва да въвеждаме тема по тема, което е жалко. Все още работят по тази платформа и правят промени, нищо, че искат училищата вече да качват на нея информация, тя търпи промени. Колегите информатици, въвеждащи базите с дани се виждат в чудо, както при работа с всяка платформа на МОН...

Почти безобидн@, вече няма админ ( от януари). палтформата на НЕИСПУО се плаща от МОН, а не от училищата.  За сега пишеше, че които училища ползват платформа, която е синхронизирана с НЕИСПУО, могат да останат на нея и да прехвърлят от там данните. Дали това ще бъде допустимо за есента, не зная....

# 155
Наистина вече са заредени дневниците в  палтформата на НЕИСПУО. Поне списъците на класовете.

# 156
  • Sofia
Брей, точно преди ваканцията "нашите" спешно искаха от класните сверка на данните на учениците за НЕИСПУО. Колегите едва свикнаха с Школо (втора година им е). Нова платформа ще ги обърка тотално.

Годишните разпределения нали вече не са задължителни? В училището на сина ми даже ги няма като раздел в Школо.

# 157
  • European Union
Вела, от коя година е наредбата, която гледаш? След наредбата, имаше актуализация на задължителните теми. Мисля че промениха броя на часовете по БД, но и още нещо. Защо те притеснява, че имаш 4 теми, а 5 часа? Те са задължителни, можеш да добавиш още една тема или за една да отделиш 2 часа.

Значи от МОН всичко правят със закъснение. Купихме си домейн, направихме профили на стотици ученици и на следващата година дадоха техните акаунти. Сега същото и със Школо. Първо направиха ел.дневници задължителни, а после казаха кой трябва да бъде. Подиграват се с нас както си искат.

# 158
  • Пловдив
Ани, няма го този раздел видим, защото явно не е разрешен от настройките да се вижда от учениците.

Ние също сме със Школо. Миналия ден в групата, която имаме, пуснаха информация, че от втория срок МОН виждат какво правим. Та явно има някакъв синхрон със системата на МОН, както спомена и Вела.

# 159
  • Ямбол
Кети, ние също сме с наш домейн, но не ползваме монския. Ползваме си нашия и така ни е по-добре. Обаче влезе ли новата глупост на МОН ще стане мазало, без извинение.

# 160
Кети, ние също сме с наш домейн, но не ползваме монския. Ползваме си нашия и така ни е по-добре. Обаче влезе ли новата глупост на МОН ще стане мазало, без извинение.

За мен това си е чист Биг Брадър. Всяко отсъствие и всяка оценка, които пишем ще се наблюдават в реално време. Като прибавим и камерите в стаите и коридорите...

Да не говорим пък като влезем "сите даскали заедно" да качваме едновеменно разпределения и да оформяме срочни оценки. Сървърът ще се срине.

# 161
Колеги, новото НЕИСПУО вече работи, макар че дава много грешки - ние пишем заявки за тях, те се опитват да ги отстраняват... но общо взето се чувствам като опитно зайче. Само че вече не съществува вариантът качване на базата данни от някой Админ (Про, Л и т.н.), затова всички се стараем. Първото подписване на базата данни през новото НЕИСПУО е със срок до утре. Отсъствията на учениците за януари бяха качени през новото НЕИСПУО - платформата, която ползвахме преди, е затворена.
Ще има възможност за прехвърляне на база данни от външна програма, но все още такава опция няма.
За дневниците - те са синхронизирани с МОН отдавна, задължиха всички още преди началото на учебната година. И сега виждат всичко в реално време - стига да поискат. Просто досега дневниците не са се "наливали" в обща платформа, а сега това ще стане, още този учебен срок. Изрично казаха, че може да работим с избраните вече дневници, но те трябва да имат синхронизация с платформата. Школото, с което и ние работим, ни увериха, че са готови за това.
Ние също работим с акаунтите от нашия домейн. Не смятаме да променяме това. Само при нужда използваме монските акаунти - когато това изрично се изисква от МОН.
Наистина започнах да се чувствам като в "Биг Брадър" - в момента ни искат справка с обяснения защо не всички раздадени на училището монски устройства (лаптопи, таблети) по проекта "Равен достъп..." са използвани, като има таблица в кой месец колко устройства са използвани... Явно си имат начини да ги следят. Честно казано, чак предпочитам да не участваме! Въпреки отчайващата нужда от техника...

# 162
  • Добрич
Устройствата, раздадени от МОН, ако не се ползват от училището, могат да се пренасочват към друго училище, което има нужда от тях.  Това влизане в устройството само при наличен интернет и само през акаунт на edu.mon.bg, никак не е случайно. Няма да се учудя, ако се окаже, че и за посетените интернет страници имат информация.

Оказва се, че в повечето училища устройствата  са получени, но не се ползват. Така, че сега "по спешност" се раздават за ползване, за да ги засекат от МОН.

Разпределенията са отменени, но според РУО Добрич е задължитрлно да имаме тематични планове, които представяме на директора преди 15.09.
На мен, а и на другите колеги, ни е по-лесно да си сложим в Школо предварително разпределенията/ тематичните планове и после само да отмятаме взетите теми за съответните часове.
Ние освен електронен имаме и хартиени дневници и с новата платформа на МОН, ще се окаже, че трябва да отразяваме часовете на три места...

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 22:16 от Вела

# 163
Вела, мисля че е време да сигнализирате на по-високо ниво за измишльотините на Вашето РУО.
Нали, уж, се работи за  намаляване на административната натовареност на учителите, а при Вас точно обратното.
Това изобщо не е нормално! За жалост!
Хубав ден!

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 12:42 от Ra_dost

# 164
Здравейте, някой може ли да ми каже в какво се състои професията учител ГЦОУД 1? Изисква ли се педагогическо образование за нея?

Общи условия

Активация на акаунт