Професия учител - 13

• 65 836
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Вземете служебна бележка от директора, че работите в еди кое си училище.

# 451
  • София
Вземете служебна бележка от директора, че работите в еди кое си училище.
Да, това е вариант. Благодаря!

# 452
  • Добрич
Могат да издадат служебна бележка, в която пише къде и като какъв работи човек, както и друга информация, ако се изисква.

В училищата, в които съм работила, са ми издавали такава бележка,  когато ми е трябвала.

# 453
  • Пловдив
Имах един период през пролетта на 2009, когато в едно училище бях външен лектор. Оправиха ми трудовата книжка след приключването на ангажимента.

# 454
  • Sofia
Да питам учителите със стаж, имали ли сте проблеми с гърлото? Във втората година от моето учителстване и почти всеки ден по 7 часа говорене, получих проблем с гърлото - имам дразнене и сухота, на моменти спазъм със суха кашлица. Чета за хроничен фарингит. Чудя се как да се справя с проблема Thinking

# 455
Постоянно съм с билкови лукчета в чантата.

# 456
Да питам учителите със стаж, имали ли сте проблеми с гърлото? Във втората година от моето учителстване и почти всеки ден по 7 часа говорене, получих проблем с гърлото - имам дразнене и сухота, на моменти спазъм със суха кашлица. Чета за хроничен фарингит. Чудя се как да се справя с проблема Thinking
Аник, аз да, но мислех, че е от цигарите. Макар че съм пушач от много години, а никога досега не съм имала кашлица или дразнене в гърлото.

# 457
Аз също има големи проблеми с гърлото, откакто станах учител. Боли ме от напрягане на гласните струни и кашлям сутрин. Не знам фарингит ли е или ларингит, нито имам идея как се лекува. Лл ми изписа някакви таблетки за смучене, но не ми помагат много

# 458
  • Плевен
Аз съм учител по музика едва от тази учебна година и вече почти постоянно имам дразнеща болка в гърлото - като дращене. През зимата ползвах спрей за гърло, а сега вече лукчета или бонбони.

# 459
Гледайте гърлото постоянно да се овлажнява, да не пресъхва лигавицата. Пийте много вода, чайове, ментови бонбони. Има едни таблетки за смучене гелоривойс. Аз много ги харесвам. Създават нещо като защитен слой и лигавицата не пресъхва.

# 460
  • Бургас
Исла минт таблетки са добри. Една възрастна колежка ми беше казала  при по-остри симптоми да сдъвча и преглътна един аспирин без вода, помагало ми е.

# 461
  • Sliven
Здравейте! На 7 февруари бях назначена като учител подготвителна група в училище по чл. 67 със срок на изпитване. Днес обаче директорката ми заяви, че няма да има деца за 4 групи, както до сега и ще ме освободи след 30 юни. Съответно отивам на борсата Cry Та какво да очаквам от там като заплащане и за какъв срок? Нямам прекъсване в работата от доста години. Предния ден преди започване бях на старата работа. Благодаря

# 462
  • Добрич
Още след първата година, като учител направих ларингит. Антибиотик, физиотерапия, но се оказа упорит. От тогава ( вече 28 години) не пия нищо газирано и нищо студено.

Исламинт с исландски лишей са тъмнозелени таблетки за смучене, предназначени за оратори, певцини пр. Помагат, могат да се вземат и през 2 часа при нужда.

От "бабешките" методи добър ефект има чаша топло пълномаслено мляко с мед и хлебна сода преди лягане. (При липса на домашно мляко, можело да се замени с купено мляко, към което е добавено краве масло, но аз само пълномаслено съм пила, понякога и по месец...)

dida78g,обезщетението за безработица е 60% от заплащането, а продължителността му зависи от стажа.  За напусналите по собствено желание е 4 месеца.
Борса се полага веднъж на три години, като може да се вземе с прекъсване и допълване за съответния период.
https://www.noi.bg/en/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso

# 463
  • Sofia
Благодаря за съветите за гърлото! Revolving Hearts Пък и успокоението, че не съм само аз Satisfied По неволя стигнах до решението да нося в себе си нещо за смучене, пръскам спрей за гърло в къщи, правя гаргара със сода, вода пия много. Ще взема бонбони и таблетки специално за гърло и ще чакам лятната ваканция да се оправи.

# 464
  • Някъде по Дунава
Anik, аз още първата година имах проблем с гърлото и пресипнал глас. Освен горепосочените неща, лекар ми препоръча да пия калций. Аз купувам разтворими таблетки или ампули калциев глюконат и когато усетя, че започвам да губя глас пия.

Общи условия

Активация на акаунт