Професия учител - 13

• 65 830
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • вкъщи
От познати колеги чувам ,че двойките са много и ще се срине реномето на гимназиите, затова чакат нова скала и не обявяват резултати още.
Дано мойто чадо е изкласило, че се спука да учи.

# 481
  • Добрич
Аз не съм чула за подобна промяна. Но се надявам да е вярно. 50% за 3 е нечестно спрямо 30-те процента за другите матури (в предишни години и по-малко).
Но трябваше да се случи някаква голяма издънка, като тази в Казанлък, за да се сетят, че в професионалните гимназии скалата е друга.

Само аз ли не знам какво се е случило в Казанлък?

Моят клас е 10-ти,  "готвят се" за НВО и ДЗИ остава малко извън полезрението ми.

# 482
# 483
  • Добрич

Благодаря!

Знам за случаи от преди, в които учениците обещават, че няма да се явят и на двата ДЗИ и учителите им оформят тройки. Едното училище е СОУ, а другото е професионална гимназия. Обаче тогава вторият ДЗИ не беше по специалността...

# 484
Здравейте! Някой има ли теста за изходно ниво към този учебник?

# 485
Колеги,някоя от вас работи ли в професионална гимназия? Вярно ли е ,че се очаква нова скала за ДЗИ по професията. Имало много слаби оценки и май ще променят скалата.
Бях в изпитна комисия на ДЗИ по професия. Не смятам, че има вариант да променят скалата пост фактум.
По лично мнение, изпитите по професия са много субективни. Масово "минават", за да не се занимават учители и директори да организират поправителни изпити.

# 486
Здравейте! Моля,ако има учители на първи клас тази година да ми пишат на лично! Благодаря!

# 487
Здравейте.
Обмислям тази година да започна да изучавам Педагогика - Начална и Предучилищна .Моля за съвет от хората в системата .
Кое е по добре - в детска градина или в училище ?
Моля и да споделите мнения като цяло за професията в момента .
Благодаря !

# 488
Dari1204, човек трябва да пробва и да види на него кое би му паснало най-добре. По-скоро, в момента, в който имаш право да работиш/заместваш, пробвай да кандидатстваш на всевъзможни места, така хем ще видиш всяка една от позициите как е, хем ще се сблъскаш с различни колективи и ще трупаш опит.
Мога да споделя мнение за училище.
Заетостта химерно е "половин работен ден", защото си в училище половин ден, но след завършек на учебните часове и/или вкъщи сигурно човек работи още по няколко часа. Вариантите са да си класен или да си т.нар учител в ГДОЦ /занималня следобяд/. В ДГ колегите са сутрин до 13 ч и от обяд  до към 18 ч, казвам приблизително, отдавна не съм била в ДГ. И в у-ще, и в ДГ директорите гледат да съберат колкото се може повече деца (максимални бройки), защото това носи по-голям бюджет за заведението, а дали е ок за децата и учителя, никой не се интересува.

# 489
  • European Union
Бях в изпитна комисия на ДЗИ по професия. Не смятам, че има вариант да променят скалата пост фактум.
По лично мнение, изпитите по професия са много субективни. Масово "минават", за да не се занимават учители и директори да организират поправителни изпити.
И аз не вярвам да променят скалата сега, но пък е вариант да се замислят за следващата година.
Аз не мога да си представя как може ученик да "мине" без да е написал нищо. Нали работата му е налична, не е като да е някакъв устен изпит, където може човек да си затвори очите. Или аз съм много наивна, или не съм случила на училище.

# 490
  • Добрич
Скрит текст:

И аз не вярвам да променят скалата сега, но пък е вариант да се замислят за следващата година.
Аз не мога да си представя как може ученик да "мине" без да е написал нищо. Нали работата му е налична, не е като да е някакъв устен изпит, където може човек да си затвори очите. Или аз съм много наивна, или не съм случила на училище.

Защо трябва да не е написал нищо?...
" Има ли желание,  намира се начин"...

# 491
  • вкъщи
Нали си имат таблица ,по която оценяват и дават точки. Изобщо не би трябвало да е субективно,това не е есе.

# 492
  • Варна
Някой знае ли дали имаме право да откажем да сме член на комисия? Трябва ли да сме минали някакво обучение или инструктаж поне? Аз също бях в комисията по професионална подготовка, при нас половината работи бяха пълна трагедия. С колегите трудно се разбираме за оценки, на косъм да се изпокараме, всеки има различна преценка.

# 493
  • вкъщи
Не знам как може да откажете да сте член, особено пък в комисията по специалните предмети. Там няма кой да свърши работата вместо Вас. Голяма греда е с тези матури и за зрелостниците и за учителите. Трябва да им се даде все пак някакво право на избор за предмет за ДЗИ. Още няма резултати,тръпнем и чакаме. Единствено знаем ,че имаме 100 от 100 точки на практическата част, защита на проекта пред комисия.

# 494
ДЗИ по професия е от две части - практика и теория. Практиката е реално устен изпит, каквото реши комисията, това е. Теорията е писмената част - ако е предаден бял лист, естествено, че няма как да мине с тройка. Но, ако има писано, пак комисията преценява по кой критерий колко точки да даде, за да "закърпи" тройката. Комисията обикновено се състои от преподавателите по професионалните предмети.

Общи условия

Активация на акаунт