Професия учител - 13

• 65 888
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Извинявам се, че използвам тази тема за моето питане. Сега, съвсем отскоро започнах следдипломна квалификация за придобиване на учителска правоспособност "Учител" по една природните дисциплини ( засега няма да споменавам тук предмета).  Тъй като в базовите училища, където ще се провеждат хоспитирането, текущата педагогическа практика и стажантската практика, по-късно, живот и здраве, е посочена едната от двете английски гимназии в София. Там прочетох, че обучението по природните науки (биология, физика и химия) се провежда на английски език. Това означава ли, че хоспитирането и практиките, които ще имаме също трябва да са на английски ( в моята СДК не влиза английски)? Това малко ме притеснява, ако се падне практиката да ми е там, тъй като с английския не съм на безупречно ниво така, че да мога свободно да го говоря и преподавам. Полезно ще ми е ако някой има информация да сподели.

# 316
Здравейте! Извинявам се, че използвам тази тема за моето питане. Сега, съвсем отскоро започнах следдипломна квалификация за придобиване на учителска правоспособност "Учител" по една природните дисциплини ( засега няма да споменавам тук предмета).  Тъй като в базовите училища, където ще се провеждат хоспитирането, текущата педагогическа практика и стажантската практика, по-късно, живот и здраве, е посочена едната от двете английски гимназии в София. Там прочетох, че обучението по природните науки (биология, физика и химия) се провежда на английски език. Това означава ли, че хоспитирането и практиките, които ще имаме също трябва да са на английски ( в моята СДК не влиза английски)? Това малко ме притеснява, ако се падне практиката да ми е там, тъй като с английския не съм на безупречно ниво така, че да мога свободно да го говоря и преподавам. Полезно ще ми е ако някой има информация да сподели.
Към кой Университет сте ? Там ще Ви дадат най-точната информация .

# 317
Предполагам е в СУ. Преди много години в едната английска докато карахме стаж, на български език си преподавахме (точно една от природните науки), само един урок слушахме на език. Не мисля, че е проблем да попиташ в катедра МО все пак с тях ще работиш, предполагам това не са единствените базови училища, не е задължително да се проведе точно там практиката.

# 318
В Софийския университет съм. Ще разпитам за повече подробности в катедрата. Благодаря за включването! Хубав следобед!

# 319
  • Пловдив
Какво се случва с вдигането на заплатите от 1Април? Днес ни вест, ни кост... Май няма да го бъде. Не беше ли уговорено в началото на годината официално да се вдигат?

# 320
И аз това се питам. Замълча се дълбоко за нашите заплати. Анекс няма подписан (поне до момента няма информация).
Да не се окаже първоаприлска шега на правителството...🤔

# 321
В сряда е имало отраслов съвет. Чакаме

# 322
От 1.04.е увеличението, което значи, че ще получим парите в края на месеца.

# 323
От 1.04.е увеличението, което значи, че ще получим парите в края на месеца.
Има ли подписан анекс? И ако има, дайте линк. Докато няма нещо черно на бяло, всичко е само в сферата на обещаното.

# 324
  • Бургас
Доколкото знам, общините като първостепенен разпоредител, още не са получили нищо, та ние ли - на опашката?!
Ще получим пари, когато/ако подпишем допълнително споразумение, а дотогава може да минат месеци. То анекси, то заповеди...

# 325
Питах нашето счети, тя потвърди увеличението. За анекс не съм питала.

# 326
  • European Union
Няма подписан анекс. Проектът, който синдикатите пуснаха, е за 12,5% увеличение . Не са го подписали, защото правителството иска 12% увеличение и да отпаднат 10те дни след ковид. СБУ са се запънали, че не са съгласни. Другите два синдиката са подписали предложението на правителството.

# 327
Здравейте, имам нужда от съвет.
Какво мислите за бакалавърската специалност Педагогика на обучението по природни науки в прогимназиален етап? След завършването може да се работи като учител по Човекът и природата 5-6 клас, химия, физика и биология 7 клас. По-добри шансове ли има с нея един бъдещ учител или е добре да се заложи на двойни специалности като физика и химия например, с които може да се преподава и в гимназиален курс? Благодаря!

# 328
# 329
  • Добрич
Здравейте, имам нужда от съвет.
Какво мислите за бакалавърската специалност Педагогика на обучението по природни науки в прогимназиален етап? След завършването може да се работи като учител по Човекът и природата 5-6 клас, химия, физика и биология 7 клас. По-добри шансове ли има с нея един бъдещ учител или е добре да се заложи на двойни специалности като физика и химия например, с които може да се преподава и в гимназиален курс? Благодаря!

Когато са две специалности без ограничение за прогимназиален етап, с кратко допълнително обучение ( беше по 5 дни на клас) може да се вземе модула с липсващата специалност от ЧП. Така дипломиран, учителят е квалифициран до 12 клас по двата предмета, а с модулите е квалифициран и за ЧП.

Общи условия

Активация на акаунт