Флиртуване с колежки

• 7 640
  • 192
  •   1
Отговори
Здравейте, наскоро приятелят ми започна нова работа, на която е заобиколен от доста жени (класика, да). Още в началото го изговорихме и си признах, че ми е малко дискомфортно от идеята да е около 100 жени, а той с леко възмущение отговори, че разбира, но все пак отива да изкарва пари, да е сериозен и да се развива, а не да се задява с колежки и да прави глупости, та той е на 32 години, да не бил на 20, нямало от какво да се притеснявам. При мен първоначалното вайкане дойде от там, че с него се запознахме именно на работа, където и се „загаджихме”. Така де, приех, че няма поводи за драма.

Не съм си позволявала да му ровя телефона никога. Наскоро наша обща приятелка ни се оплака, че видяла в телефона на приятеля си, че се закача с колежки, на което моята половинка реагира с възмущение как това били детски работи, как можело такава несериозна история. Нещо ме жегна в този момент и няколко дни по-късно, докато не беше в стаята, хвърлих едно око на работния му компютър. Знам, глупаво е, абсолютно недопустимо, израз на неувереност, аз съм си виновна - така да е. И все пак видях, че доста флиртува с две конкретни жени, естествено с тези, за които най-малко чувам вкъщи (или чувам по нещо негативно), с другите, с които знам, че е близък, забелязах съвсем нормални приятелски отношения, тоест очевидно не му е зор с всички да е флиртаджия. Предимно той инициира разговори, поняяякога и на работни теми, защото е нов и му помагат, но после веднага се минава към закачки, те не му се дърпат особено. Сещате се, онези разговори "зарибявки", които са напълно безсмислени, но да има сръчкване, дразнене, шегички... Това е докато са в офиса, когато е вкъщи/около мен всичко е стриктно работно.
Знам, че има и по-големи проблеми на света, но се почувствах доста раздразнена. Искам да извлека нещо полезно от тази ситуация, ако е възможно изобщо. Защо го прави, какво му липсва? Прибира се вечер изморен, по-рядко правим секс (който обикновено аз опитвам да инициирам), защото бил стресиран от ангажименти, смазан от работния ден, битовизми и т.н., все пак като изключим това не бих казала, че сме се отчуждили по някакъв начин.

Кое за вас е допустим флирт? Как мога да проведа разговор, без да разбере какво съм чела, но пък и да се усети, че може би е направил нещо глупаво? Знам ли, може да му трябва „лек шамар” от реалността и да се кротне? Склонна съм да търся проблема и в себе си, но в момента съм му ядосана, затова и търся други гледни точки. Като се сетя, че в понеделник пак ще иде в този офис ми става неприятно. Хубаво, общуване с други жени, но флиртуването защо е, особено когато се изкарваме морални стожери едва ли не...

# 1
  • София
За мен не е Ок, но за много хора е нормален социално приемливият флирт. Предимно при по- високи позиции, изискващи работа с клиенти.

Готви се за обвинения и вменяване на вина, речи за личното пространство, че си ровила вместо коментар на отношенията им/ви, ако повдигнеш въпроса.

# 2
Остави флиртовете, може да са безобидни. По-скоро е притеснително това, че сексът куца.
Чак пък толкова да е изморен, та да няма желание... И сутрин ли?

# 3
Остави флиртовете, може да са безобидни. По-скоро е притеснително това, че сексът куца.
Чак пък толкова да е изморен, та да няма желание... И сутрин ли?

Ще отговоря по този начин - какво значи секс сутрин, как така? :д
Таймингът нещо е кофти - не правим секс, защото сме изморени, но пък явно ни идва енергия за шегички като влезем в тоя офис...
Иначе ми говори за деца, бях започнала да се позамислям и сега ми стана доста криво с тези флиртове...

# 4
  • Melmak
До колко е сериозна връзката ви? Мислиш ли, че нещо му липсва?

Ако е някакъв безобиден флирт, не бих обръщала толкова внимание.

# 5
Тоест той е на едно място с жените и комуникира чрез компютър или как?

Ти смяташ ли, че жените там са свободни и само него чакат? Ние имаме ерген в отдела, не можем с никоя да го сватосаме, само флиртува, а нищо друго не прави. Rolling Eyes

# 6
Работи със 100 жени накуп? Rolling Eyes Той да не е в някакъв шивашки цех?

# 7
Работи със 100 жени накуп? Rolling Eyes Той да не е в някакъв шивашки цех?
Е, преувеличено беше разбира се, и мъжете са доста. Да го кажем дооста голяма корпорация и много голям екип.

Иначе за това че са на едно място, а им пише - нещо се случва по етажа, но вместо да се бъзикат пред хората си пишат на лично. Тип "ех, не си права така да им се оплачеш, че не съм ти купил нищо сладичко, нали казах, че ще ходя до магазина" - "ами другия път ще искам от теб специална покана Wink" - "задължително, ще има специална покана за теб и ще ходим заедно Wink"

Разбирам, че този пример е тъпашки, но каква е нуждата от подобна комуникация и глупави намигвания? Междувременно получавам "днес хич не мога да ти пиша, много работа имам, засипан съм". Хубаво, сигурно имаш, ама намираш време и за тези неща.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 18:32 от Lilia_92

# 8
  • София
Чудничко. Болен за внимание лигоч.

# 9
Аз пак да кажа – не ти е проблем комуникацията с колежките, ами това, което (не) се случва между вас двамата.

# 10
Не е приятно,че флиртува с колежки, но в  големи колективи е много често срещано,което обаче не означава,че ще доведе до изневяра.
Това и че не сте интимни,също е проблем и може да е причина за тези флиртове. Има и мъже,които просто си флиртуват,начин на комуникация им е. Ти знаеш дали приятеля ти е от този тип.
Аз не бих бързала да вдигам панаири и да казвам,че съм видяла на коя какво пише. Изчакай да видиш дали продължава и дали задълбочава нещата в тези чатове. Но и определено си върнете интимността помежду си.

# 11
  • София
Така е, аз до там не стигнах, защото придобих идея за какво става дума - от тия мазните, които се ленезят на всяка втора колежка особено ако имат нещо изгода да им помогне, да ги обучава, да им свърши работа.

И според мен не се издавай, че си видяла, а го наблюдавай. И флиртувай и ти. Не за връщане, а за да не се залепиш емоционално повече към него, когато той се дърпа. Обърни си внимание и наблюдавай тихо.

# 12
Може да не е изживял пубертета си или да е нарцистичен тип, който иска да е център на вниманието, може всичко да е..

На 32 г мъж не винаги означава, че е на тази възраст.
Не всички мъже се държат като него, дори и да са сред много колежки. Неприятно е, да.
Ако му харесва обаче това поведение, няма да го спреш. Дори само 2 колежки да има, поне с едната ще флиртува.

Съвет не знам. Оставяш на времето да покаже развоя или пък ускоряваш нещата да разбереш дали между вас не върви и не е удоволетворен от връзката ви или пък обратно - цял живот такъв ще си бъде.

Има и краен вариант - казваш му директно какво си видяла, че не ти харесва да нарушиш личното му пространство, но още повече не ти харесва да има енергия за флирт с колежки, а в къщи с теб да е.. сварена риба.
И каквото стане. Поне няма да си хАбиш нервите и времето да чакаш Михаля..

# 13
Има хора, на които флирта и желанието да бъдат "забелязани" си им е отвътре. Не е изневяра дори. Някакви техни комплекси, които избиват дорде са живи.
Работата е там, че поне 80% от мъжете и жените флиртуват по един или друг начин на работа, а половината ще го отрекат крайно убедени в своята невинност. Но флирта не е изневяра все пак. Не е и отворена врата за свалка. Той е начин да бъдеш харесан като човек, като мъж, като жена ...

Така, на твоя казус - не съм свъсем убедена, че ревността ти е резонна. Не можеш да диктуваш как той да се държи на работа и с подобни контроли и проверки само ще отблъснеш човека до себе си. Все пак ако се е чувствал гузно от разговорите щеше да изтрие чатовете - нали?

Работи за своята увереност във връзката ви. Само това можеш да направиш. И в своята собствена увереност. В крайна сметка си си взела мъж, който намираш за привлекателен - ясно е, че ще има не една или две забелязали го, закачащи го, проверяващи дали няма да откликне. Не може в този живот да станеш падарин!
Надявам се ме разбра!

# 14
То си е до темперамент. До човек.
За мен Е проблем. Би ми било обидно, не ми е мъжка подобен тип комуникация и ще загубя уважение към човека.
Освен това човек или е склонен към такъв тип общуване, чат, лиготии или не е. И няма значение вие през какъв период минавате, правите ли секс или не. В крайна сметка ами бременност, бебета, болести. Ще има периоди без секс през един цял живот. И то какво тогава ще ходи да се закача и да купува сладичко на колежките.
Т.е той никога няма да спре да прави това. Не е в теб причината. Нито е била нито ще бъде.

Ако няма деца в тази връзка аз не бих губила време в нея.
Но пак казвам - аз съм от хората, които подобен вид закачки ще ме тровят и няма да съм щастлива, знам си.
За други хора ще е напълно ок, те също ще общуват така и ще си бъдат заедно.
Аз не си говоря така с колеги.

Общи условия

Активация на акаунт