Изневяра, приемане и раздяла

• 1 762
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, на всички, които ще прочетат тези редове.
Никога не съм си помисляла дори, че ще стигна до етап, в който ще пиша тук. Но ето, че този момент дойде.
Без много излишни приказни, започвам по същество.
Изневерих и излъгах  приятеля си.
Може би за много от хората, това е нещо съвсем обикновено, нещо с което се живее. Но всъщност не  е.
Бяхме заедно почти 5 години. За тези 5 години се случиха толкова много неща, и хубави, и лоши, през които преминахме заедно, като семейство. Но на мен това не ми беше достатъчно. Той беше грижовен, добър, прекрасен човек и мъж на място. За толкова много години успях да го нараня прекалено много, като през цялото време опитвах да залъжа не само него, а и самата себе си и семейството си. Може би ще прозвучи меко казано фрапиращо, но започнах да му изневерявам, от самото начало на нашата връзка. За тези 5 години, аз бях с него, бях и с други. И не, не съм се обвързвала емоционално с тях, по никакъв начин и дори осъзнавайки и признвайки в момента това, не искам да са част от живота ми по никакъв начин. Дори не беше и заради секса, тъй като с приятелят ми имахме чудесни сексуални отношения.
И така цели пет години под ред, аз лъжа, оправдавам се, обвинявам го за някакви неща, в които няма абсолютно никаква вина. Дадох му най-голямата болка на света, а път в замяна той ми даваше винаги единствено само любов и грижа.
Вече сме разделени. И реших да споделя със семейството си, за станалото. Но не ме разбират, колко всъщност е зле положението, казвайки ми "има други", "ако те обича ще остане", "еми случило се е". Само че нещата не се случват просто така. Поне според мен.
От дни почти не съм спала, а за храна дори не искам да чуя. Залъгвам се с кутии цигари, и валериан, които по никакъв начин не ми помагат.

Имам нужда от някой, от човек, от психолог, който да ме изслушва без само да кима насреща и да ми каже "продължавай с валериана". Имам нужда от такъв човек, защото за да го правя толкова време, значи има проблем, и то много голям такъв. Имам нужда от психолог, терапевт, който да ми каже какво не ми е наред.
Отворена съм за предложения за специалисти в Бургаска област, които биха могли да ми помогнат по някакъв начин.

Може би много от вас ще си кажат, ти просто не знаеш какво искаш или подобни неща, но истината е че аз знам какво искам и то не е да изневерявам да най-добрият мъж.

Ако си стигнал до края на това, ти благодаря.

# 1
  • София
При така описаната ситуация действително терапевт ще бъде най-подходящ. Жаждата за такава серийна изневяра най-вероятно се корени във вътрешни несигурности, комплекси или модели, изкопирани от някъде - семейство, близки, приятели. Или всичко накуп, макар че е рядко.
Така че ако историята е истинска, ние тук трудно ще ти помогнем истински.

# 2
Именно затова имам нужда от психолог, защото знам че има някакъв проблем. Надявам се тук, този пост, да е една "патерица" в намирането му.

# 3
Явно не ти е било проблем самите изневери, не си имала нужда от валериан и цигари, нямало е угризения и тревоги. Защо така изведнъж? Защото те е зарязал ли, защото не вярваш, че ще намериш нещо по-добро и страдаш по изгубения комфорт?,

# 4
Виж сега,  ти не си невменяема, можеш да се контролираш и знаеш какво правиш. Ако не си искала да легнеш с някого, нямаше да се случи,  но ти по някаква причина си го искала. И това ти е било  по-важно от приятеля,  към когото си се отнасяла без уважение и с пренебрежение.  В момента егото ти е наранено,  защото той е взел решение за връзката,  а до сега си мислела, че контролираш нещата.
Време е да пораснеш и да носиш последиците от действията си. Нямаш друг избор,  освен да приемеш решението му.
Не си търси извинение, че имаш психологически проблем и затова изневеряваш. Повечето (играещи хазарт, биещи жени и деца  и т. н.т) твърдят че имат такъв, но това не прави действията им допустими!

# 5
  • Обран бостан ;)
Именно затова имам нужда от психолог, защото знам че има някакъв проблем. Надявам се тук, този пост, да е една "патерица" в намирането му.

Една неокастрена дряновица ще свърши работа.

# 6
  • София
Камшичния удар на действието и бездействието ти те застига и все пак е хубаво, че се случва.
Аз не виждам как психолог ще ти помогне, изначало нямаш коректив за редно и нередно, морал и етика. Даже близките ти викат - кво толкова?
Трябва да си честна със себе си и пред себе си. Сега и завинаги.

# 7
Стига си търси тъпи извинения, за онова, което си сторила и причинила. Поеми си си последствията като пич и спри да си полигамна когато си във връзка.  Или ако това искаш, обявявай в началото, че няма ексклузивност и всеки е свободен да се въргаля, с който намери за добре.
Не била яла, била на валериан. Като изневеряваше не ти пречеше да ядеш ***
Каквото повикало, такова се обадило.
 Можеш да търсиш самосъжаление и хора да ти слушат глупостите или да си обуеш гащите и да свършиш нещо ползотворно. ЗА СЕБЕ СИ.
Изборът е изцяло твой.

# 8
Човек, който обича не изневерява.
Била си сигурна, че няма да те хванат. Като от два стола си паднала на земята те е загризала съвестта.
Не си жертва в никакъв случай. Добре, че приятелят ти те е разбрал каква си и те е разкарал.

# 9
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт