Професия учител - 13

• 65 868
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Четох и аз статията и чакам да видя какво ще се случи Rage

# 406
  • Някъде по Дунава

Има неразбории с това увеличение. В доста училища все още не е направено, а и на много места не стигат бюджетите...

Виж това https://www.segabg.com/node/213468
[/quote]
При нас е така, няма пари за увеличението. Отделно, че кметът разпределя парите винаги в полза на другото училище в града, макар там да учат доста по - малко деца. Като се има предвид и необмислените назначения, раздутия щат и малкото ученици в клас, средно по 15-16, не очаквам нещата да се променят скоро. Пари за дрехи също нямаме.

# 407
Подписахме споразуменията в края на април и взехме новите заплати- увеличението е 12,5 процента за всички.

# 408
Ние също си получихме новите заплати, преведоха ги на пети, макар още да не сме подписали новите договори. Вероятно и това ще стане от утре, директорката миналата седмица беше в отпуск. Пари за дрехи засега няма, за празника също.

# 409
  • София
Детските градини навсякъде ли ще работят през лятото без прекъсване? Как си планирате отпуските?

# 410
Здравейте!
Имам въпрос и се надявам някой да има подобен опит или да е наясно.
 В момента съм в болничен след раждане. След изтичането му трябва да подам заявление за отпуск за отглеждане на дете на работното място. От там искат, след като изтече болничния, да се върна за 10 работни дни.
Ако се върна за малко, имам ли основание да искам актуализация на заплатата? А да се увеличат с 2 дните за годишен отпуск, тъй като вече съм с две деца?
Бебето ми е пристрастено кърмаче и не знам как бих могла да стоя цели 10дни на работа. То ще бъде на 3 месеца, плаче нон-стоп и желаещите се навиват само за ден-два.
Би ли могло, ако отговора на първия въпрос е да, дните за връщане на работа да са по-малко от 10?
Надявам се, скъпи колеги, да ударите по едно рамо на помощ, за да си избистря малко ситуацията.
Благодаря, че ме изчетохте!

# 411
  • Бургас
От там искат, след като изтече болничния, да се върна за 10 работни дни.
Какво налага това? Не съм сигурна, че имат право,т.е. можеш и да откажеш. Да, полага се актуализация. Аз лично съм се "връщала на работа", но вече бях в майчинство и течеше втората година. Беше фиктивно /само за ден, ако не се лъжа, че минаха 14 години оттогава/ и начин да махнат заместничката ми, от която не бяха доволни / нали е назначена до завръщане на титуляря /. Най- добре питай за подробности в темата за майчино счетоводство във форума.

# 412
  • Майничка
Преди връщането на работа за няколко дни беше точно с цел актуализация на заплатата. Върти ми се, че имаше някаква промяна в нормативната уредба, но от десетина години не следя частта с майчинството. Питайте наистина в "Майчинството счетоводно".

# 413
След изтичане на 2г., си взех полагаемата отпуска, която се беше натрупала. И тогава(преди 4г.)не ме караха да се връщам за актуализация, казаха, че не е необходимо, но дали по закон е било така, или по добра воля на ръководството - не зная.

# 414
  • Бургас
За размера на майчинството няма отношение тази актуализация, вече за заплатата на заместника евентуално, не знам...Но дори и фиктивно, защо да трябва да са десет дена, освен ако някъде нормативно не е упоменато? Не виждам и смисъл да създават неудобство, за повече от ден, на току-що излязла от болничен жена с малко бебе? Аз съм сигурна, че можех да откажа, поне тогава.

# 415
От там искат, след като изтече болничния, да се върна за 10 работни дни.
Какво налага това? Не съм сигурна, че имат право,т.е. можеш и да откажеш. Да, полага се актуализация. Аз лично съм се "връщала на работа", но вече бях в майчинство и течеше втората година. Беше фиктивно /само за ден, ако не се лъжа, че минаха 14 години оттогава/ и начин да махнат заместничката ми, от която не бяха доволни / нали е назначена до завръщане на титуляря /. Най- добре питай за подробности в темата за майчино счетоводство във форума.

Това ми е второ майчинство. При първото се "върнах" така, както вие описвате по-горе. И сега и предния път причината е една и съща - да махнат заместничката.
Сега при второто майчинство искат да работя 10 дни, а аз мога да се отделя най-много час, защото после бебето ме търси и доста плаче. Роднините ми отказват да я гледат за повече от този час и са прави. И на мен няма да ми е спокойно.

Сега, като чета вашите мнения ( за което много благодаря!) и моя пост, вече съм сигурна какво ще отговоря - ако се върна фиктивно, ще подпиша, а ако не се съгласят, ще си поема последствията.

# 416
Изобщо не знам как ще искат 10 работни дни като бебетохе на 3 месеца. Те болничните, отпуските следват един след друг по дати. Актуализация на заплатата не ви засяга, защото парите се изчисляват на база дохода 2 години назад (май бяха 2). 
Свекървата се пенсионира от НАП и имам спомен да ми е казвала, че за каквитохи да е актуализации трябва 1 работен ден, дано не греша в спомените си.

# 417
Здравейте!
Имам въпрос и се надявам някой да има подобен опит или да е наясно.
 В момента съм в болничен след раждане. След изтичането му трябва да подам заявление за отпуск за отглеждане на дете на работното място. От там искат, след като изтече болничния, да се върна за 10 работни дни.
Ако се върна за малко, имам ли основание да искам актуализация на заплатата? А да се увеличат с 2 дните за годишен отпуск, тъй като вече съм с две деца?
Бебето ми е пристрастено кърмаче и не знам как бих могла да стоя цели 10дни на работа. То ще бъде на 3 месеца, плаче нон-стоп и желаещите се навиват само за ден-два.
Би ли могло, ако отговора на първия въпрос е да, дните за връщане на работа да са по-малко от 10?
Надявам се, скъпи колеги, да ударите по едно рамо на помощ, за да си избистря малко ситуацията.
Благодаря, че ме изчетохте!
Мисля, че не се налага. За пръв път чувам за такава практика.  Два пъти съм била по майчинство,както и много мои колежки- никоя не се е връщала задължително след болничния. Мисля, че единствената причина би могла да бъде да махнат заместващия Ви колега, който е с договор " до завръщане на титуляра".

# 418
  • Бургас
Дами, какво означават съкращенията ЗППОПП и следва някакъв предмет?  Всъщност, това е списък от предмети, но пред всеки от тях стоят тези шест букви.

# 419
  • Майничка
Има ли макроикономика, предприемачество и подобни? Може би задължителен профилиращ предмет от общата професионална подготовка? Само предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт