Хламидия - тема 5

• 22 379
  • 316
  •   1
Отговори
# 285
Има ли как да се съди по стойността на igG, ако другите маркери са отрицателни, преди колко време е била инфекцията? Предполагам не, защото автоимунният отговор на всеки човек е индивидуален. Някой с опит, на когото след третирана инфекция всички кръвни маркери да са си останали трайно отрицателни?

# 286
Здравейте моля за мнение това е моят кръвен тест a g i m
На фемифлор и фертилити(менструална е отрицателна) но на кръвен излиза това.
Лекувах уреаплазма мин година
Това е и фертилити тест

# 287
Здравейте моля за мнение това е моят кръвен тест a g i m
На фемифлор и фертилити(менструална е отрицателна) но на кръвен излиза това.
Лекувах уреаплазма мин година
Това е и фертилити тест
Според мен е възможно да има стара хламидийна инфекция - Аg G е над нормата. Какви симптоми имате?

# 288
Над нормата е, но не е положително все още. Аз бих повторила изследването след някой и друг месец да видим как се развиват антителата. При такъв резултат лекарите няма да предпишат антибиотик най-вероятно. Ако не бързате за правене на бебе или трансфер, изчакайте. Ако имате постоянен партньор може той да се изследва също, и най-добре секс с презерватив докато е сигурно.

# 289
Над нормата е, но не е положително все още. Аз бих повторила изследването след някой и друг месец да видим как се развиват антителата. При такъв резултат лекарите няма да предпишат антибиотик най-вероятно. Ако не бързате за правене на бебе или трансфер, изчакайте. Ако имате постоянен партньор може той да се изследва също, и най-добре секс с презерватив докато е сигурно.
Да, има резон, затова е важно и какви симптоми има дамата. Например аз след години лутане и проблеми, така и не видях положителен тест за хламидия, правила съм десетки пср и кръвен, но имах симптоми, които свързвах с хламидия. В крайна сметка направих курс лечение и те отшумяха. Затова и на тестове не вярвам на 100%.

# 290
Токущо говорих с лекарката не било показател това а само цервикален кжйто е отрицателен и фертилити ифемифлор и никога не е бил положителен .Партньора също е изследван няма
Моите симптоми си останаха след уреаплазмата едни бодежи болки в таза и сърбежи
Партньор от 15 г
Не не бързам за икси и т.н вече преминахме през това и резултата е 6г мълчуган
Кой антибиотик енай-добър
За ниската уреаплазма пих вибрамицин 10 дни 4 дни доксициклин а преди това заради настинка сумамед .
А тук на кръвният Igg e в сивата зона
Ще пия май азакс 10 дни и хич няма да чакам

# 291
Здравейте. 3 месеца след раждане секцио моят АГ ми пусна микробиология.

Това са резултатите ми. АГ каза,че поради значителни наличие на CLUE CELLS е възможно да имам хламидия.
Никога не съм се сблъсквала с подобно нещо и даже не знам и симптомите какви са. Имам някакви симптоми, но предвид бактериалната вагиноза и гъбичките са сходни симптоми за тях. А и никога не съм имала бактериална вагиноза.
При мъжа ми като симптом съм установила странна миризма от секрета, изтичащ преди спермата (не му знам точното име, извинете ме)
Дали е възможно да имаме хламидия и какво трябва да изследваме?
Той твърди,че няма, без изобщо да е пускал изследвания и твърди,че изневяра няма.

# 292

Това са резултатите ми. АГ каза,че поради значителни наличие на CLUE CELLS е възможно да имам хламидия.
Никога не съм се сблъсквала с подобно нещо и даже не знам и симптомите какви са. Имам някакви симптоми, но предвид бактериалната вагиноза и гъбичките са сходни симптоми за тях. А и никога не съм имала бактериална вагиноза.
При мъжа ми като симптом съм установила странна миризма от секрета, изтичащ преди спермата (не му знам точното име, извинете ме)
Той твърди,че няма, без изобщо да е пускал изследвания и твърди,че изневяра няма.
Clue cells са свързани с Gardnerella vaginalis и бактериална вагиноза. За да сте сигурни имате или не други инфекции, може да пуснете изследване за хламидия (за прясна инфекция PCR тест в Геника от цервикален секрет за жената и еякулат зя мъжа); за стара инфекция, пускате кръвен тест за хламидия AG A, M и G; пуснете си и PCR тест за мико и уреаплазми. Бих препоръчала и изследване за трихомони ( микроскопска натривка и посявка в специална среда).
Може ли да кажете в коя лаборатория е правено изследването?

# 293

Clue cells са свързани с Gardnerella vaginalis и бактериална вагиноза. За да сте сигурни имате или не други инфекции, може да пуснете изследване за хламидия (за прясна инфекция PCR тест в Геника от цервикален секрет за жената и еякулат зя мъжа); за стара инфекция, пускате кръвен тест за хламидия AG A, M и G; пуснете си и PCR тест за мико и уреаплазми. Бих препоръчала и изследване за трихомони ( микроскопска натривка и посявка в специална среда).
Може ли да кажете в коя лаборатория е правено изследването?

Изследването е правено в МДЛ Медирс

# 294
Здравейте,момче съм на 21 и се сблъскат с това отвратително нещо, проведох терапия и симптомите отшумяха, и резултатът е отрицателен, но IgM и IgA според мен са високи стойности, въпросът ми е излекувал ли съм се вече ,защото много се притеснявам. Прикачвам и снимки от изследването

# 295
  • София
Здравейте,момче съм на 21 и се сблъскат с това отвратително нещо, проведох терапия и симптомите отшумяха, и
Скрит текст:
резултатът е отрицателен, но IgM и IgA според мен са високи стойности, въпросът ми е излекувал ли съм се вече ,защото много се притеснявам. Прикачвам и снимки от изследването

Здравей!
Терапията е успешна, резултатът е отрицателен - трябва да гледаш рефер. стойности.

# 296
Здравейте,момче съм на 21 и се сблъскат с това отвратително нещо, проведох терапия и симптомите отшумяха, и
Скрит текст:
резултатът е отрицателен, но IgM и IgA според мен са високи стойности, въпросът ми е излекувал ли съм се вече ,защото много се притеснявам. Прикачвам и снимки от изследването

Здравей!
Терапията е успешна, резултатът е отрицателен - трябва да гледаш рефер. стойности.
Възможно ли е да има инфекция, въпреки че стойностите са в норма?

# 297
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Здравей!
Възможно ли е да има инфекция, въпреки че стойностите са в норма?
Не.
При инфекция, тялото реагира с повишаване на антителата (Ig - те).
ДНК тестът е отрицателен, т.е не е засякъл този патоген, от мястото, от което е взет материала. Или, в момента, не се открива патоген. ( т.е. посочвам и това като вариант, защото, да се засече патоген и да има инфекциозен процес, не е точно едно и също Simple Smile - ако заразяването ( или реинфекция) е било скоро и все още не са се образували антитела).

# 298
Здравейте!
С мъжа ми правим опити за бебче от 3 месеца и след 10-дневно закъснение на менструацията този месец реших да пусна пакет хормони в Рамус, който включваше и IgA и IgG антитела за хламидия. Казах си "тази хламидия пък защо ми е", но по ирония на съдбата излезе доста завишен резултат.
На 7-ми май имам час при репродуктивен специалист, който ми прави хистероскопия за отстраняване на септум края на 2023.
От 5 години нямам сексуални контакти с друг мъж.
Обмислям да си пусна PCR тест на урина в Геника или Бодимед, понеже не ми се чака до 7-ми май за цервикален секрет взет от гинеколог. Мислите ли, че урината ще даде правилни резултати?
Благодаря предварително!

# 299
Здравейте,
Мин година ноември месец имах полож кръвен тест за IgG, но отрицателен за IgA:

Пих 3 дни вибрамицин (спрях го поради постоянно гадене) и д-рът ми го замени с Azax за 5 дни.
Тази седмица отново се тествах и двата показателя са се покачили. Не ми е ясно дали имам активна инфекция или е стара? Трябва ли да си пусна друг тест освен кръвен?

Общи условия

Активация на акаунт