Хламидия - тема 5

• 22 419
  • 316
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте.Какво означават тези стойности( граничните) Изследвам ги вече за 3 път в рамките на 3 месеца и IgA излиза винаги в сива зона.

# 226
  • София
Здравейте.Какво означават тези стойности( граничните) Изследвам ги вече за 3 път в рамките на 3 месеца и IgA
Скрит текст:
излиза винаги в сива зона.
Здравей!
Според мен, няма Хламидия. Възможно е антителата да реагират на друг патоген. Хубавото е, че е в сивата зона.
Говори с лекаря, от лабораторията, в която е направено изследването.
В една и съща лаборатория ли се прави? Пусни контрола след 20-30 дни в друга лаборатория.

# 227
Здравейте.Какво означават тези стойности( граничните) Изследвам ги вече за 3 път в рамките на 3 месеца и IgA
Скрит текст:
излиза винаги в сива зона.
Здравей!
Според мен, няма Хламидия. Възможно е антителата да реагират на друг патоген. Хубавото е, че е в сивата зона.
Говори с лекаря, от лабораторията, в която е направено изследването.
В една и съща лаборатория ли се прави? Пусни контрола след 20-30 дни в друга лаборатория.
Първият път , юни месец, ги пуснах в различна лаборатория и всичко беше отрицателно, само iga в сива зона.След две седмици в друга лаборатория- пак iga сива зона, беше 0, 99 и сега след два месеца е станало 1,07 пак в същата лаборатория.Говорила съм с лекарката от лаборатория, тъй ато ми е и близка и според нея няма хламидия.Въпросът е, че съм и бременна и затова иках да го изясня.А реално заразяване няма как да е имало, защото имам само един партньор от години, който е напълно отрицателен...Но това защо продължава да излиза така...Ако имаше скорошна инфекция нямаше ли и igm да е положително? Благодаря за отговора.

# 228
Здравейте! Пуснаха ми изследване на хламидия в кръвта и го прикачвам.. Въпросът ми е, щом е над 0 (0,26) означава ли това,че някога съм я прекарала тазе инфекция? Възможен ли е резултат 0.00?

Благодаря предварително!
редактирам се само да добавя, че имам отрицателен PCR 2022г. за хламидия и причината за сегашното изследване е запушена тръба..

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 11:17 от kattes

# 229

Здравейте, нова съм в сайта преди 3 дни пуснах серология на мен и съпруга ми, на мен ми излезе че имам бактерията хламидия(в прикачения файл),  но на неговите изследвания няма, някой може ли да ми каже каква е причината при мен да я има а при него не. И какво означава IgM? Благодаря Ви!

# 230
IgM са вид антитела, които обаче могат да позитивират и при други инфекции. Най-добре тествайте и IgA(нова инфекция) и IgG(стара инфекция), за да имате пълна представа. Както вие, така и мъжа ви. При нас мъжът ми имаше отрицателни IgM , а другите му бяха положителни.

# 231
Здравейте, предстои ми ЗЕТ и периодично пускаме изследвания. Имам PSR през месец май, който е отрицателен за хламидия. Партьора ми също е отрицателен. Днес ми изпратиха новите резултати от кръвна проба. Болна съм от вируса, който се върти вмомента възможно ли е той да се отчита на теста?

# 232
Здравейте. С приятеля ми правим опити за бебче няколко месеца. В последствие се появи неприятна миризма. Това ме накара да посетя гинеколог. Пусна ми цитонамазка, на нея излезе Гарднерела. Още преди да излязат резултати ми изписа Макмирор 500мг. След лечението с него стана още по-зле. Посетих друга гинеколожка, която ми пусна Фемифлор изследване. На него излезе хламидии. Поне така ми каза. Изписа терапия за мен и приятеля ми. Азакс 500мг 5 дни по 1 таблетка и за двамата. За мен Клиндавазин Б 20мг 7 дни по 1 път на ден. И след това Кандизол 150мг на 1,3 и 7 ден и за двамата. И след това пробиотик 1 месец за мен. Изписа Омнибиотик 6 или по-евтин вариант Biozin probiotic. Според вас адекватно ли е това лечение? Не съм лекувала нищо до сега. За първи път се сбълсквам с подобни неща. Ще прикача резултатите от изследванията.

# 233
Здравейте!
Днес контролно пуснах ППБ разширен пакет, но сега видях, че се чакат само
Chlamydia trachomatis - IgG: oбработва се
Chlamydia trachomatis - IgM: oбработва се

IgA изобщо не е пуснат. Да го пусна ли отделно или да изчакам резултатите?

# 234
Здравейте,
Моля ви за мнение относно моят резултат!
Имала съм инфекция 2015, тези резултати значат ли че все още имам инфекция или не?!

Скоро имам час за специалист, но не мога да спя от притеснение, че имам хламидия:( а час имам след няколко дни.
IGg положително
IGa в сива зона ?!

# 235
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
Имала съм инфекция 2015, тези резултати значат ли че все още имам инфекция или не?!

Скоро имам час за специалист, но не мога да спя от притеснение, че имам хламидия:( а час имам след няколко дни.
IGg положително
IGa в сива зона ?!

Здравей!
Да, показват че има Хламидия, но дали е от 2015г. няма как да се прецени, освен ако АБ лечение не е било успешно.
Или може да е от 2015г. ( неизлекувана)  , както и от 2020г. ( примерно, ако от 2015г. лечението е успешно)

# 236
Много благодаря за отговора!
Просто за 2015 знам, че имах и се лекувах. Нямам идея дали това е нова инфекция, нямам симптоми, просто профилактичен тест я показа и съм шокирана. Изчетох доста и реших да попитам за мнение, понеже много хора пишат, че и стари инфекции показват резултата положителен.
Ще видя след прегледа и предполагам допълнителни тестове какво ще кажат.   

[b[/b]
Здравейте,
Скрит текст:

IGg положително
IGa в сива зона ?!

Здравей!
Да, показват че има Хламидия, но дали е от 2015г. няма как да се прецени, освен ако АБ лечение не е било успешно.
Или може да е от 2015г. ( неизлекувана)  , както и от 2020г. ( примерно, ако от 2015г. лечението е успешно)
Здравейте,
Скрит текст:

IGg положително
IGa в сива зона ?!

Здравей!
Или може да е от 2015г. ( неизлекувана)  , както и от 2020г. ( примерно, ако от 2015г. лечението е успешно)

# 237
  • София
Резултатът показва стара инфекция... но колко стара, няма как да се прецени по тези резултати.
Ако терапията е била успешна 2015г. и не е имало ново заразяване след това, до сега тези антитела трябваше да се понижат.
След Ковид19 се случи нещо, което много повлия на Имунната с-ма на хората. Преди 20 год. бързо и много успешно се лекуваше Хламидия с един  АБ, с опростена схема и при 90 % от случаите с един курс... и антителата Ig.G  падаха до 40 дни на почти 99% от случаите. След К19  е нужно повече време, поне 2-3 месеца, средно.
Ако не са паднали след терапията се следят и ако поне малко се понижават, след всяка една контрола, се приема че АБ терапия е успешна.
Ако искаш ги повтори след 1-2 месеца?!

Просто за 2015 знам, че имах и се лекувах. Нямам идея дали това е нова инфекция, нямам симптоми, просто профилактичен тест я показа и съм шокирана. Изчетох доста и реших да попитам за мнение, понеже много хора пишат, че и стари инфекции показват резултата положителен.

[b[/b]
Здравейте,
Скрит текст:

IGg положително
IGa в сива зона ?!

Здравей!
Здравейте,
Скрит текст:

IGg положително
IGa в сива зона ?!

Здравей!
Или може да е от 2015г. ( неизлекувана)  , както и от 2020г. ( примерно, ако от 2015г. лечението е успешно)

# 238
Резултатът показва стара инфекция... но колко стара, няма как да се прецени по тези резултати.
Ако терапията е била успешна 2015г. и не е имало ново заразяване след това, до сега тези антитела трябваше да се понижат.
След Ковид19 се случи нещо, което много повлия на Имунната с-ма на хората. Преди 20 год. бързо и много успешно се лекуваше Хламидия с един  АБ, с опростена схема и при 90 % от случаите с един курс... и антителата Ig.G  падаха до 40 дни на почти 99% от случаите. След К19  е нужно повече време, поне 2-3 месеца, средно.
Ако не са паднали след терапията се следят и ако поне малко се понижават, след всяка една контрола, се приема че АБ терапия е успешна.
Ако искаш ги повтори след 1-2 месеца?!

[b[/b]
Здравейте,
Скрит текст:

IGg положително
IGa в сива зона ?!

Здравей!
Здравейте,
Скрит текст:

IGg положително
IGa в сива зона ?!

Здравей!

Искрени благодарности за отделеното време да ми отговорите.

Да пак ще пусна изследвания. Най-вероятно е нова инфекция за която не съм разбрала. Аз прекарах Ковид и както казвате явно и имунната система е повлияна.
Правим опити за бебе със съпругът ми и това ме подтикна за всички изследвания. Моля се само да не ми е увредила тръбите и органите тази бактерия. Много плашещи неща изчетох Sad 
Докато не мина всички изследвания при специалисти сън не ме лови.

# 239
Здравейте, Денис
Виждам, че сте най-добрият специалист по хламидии
Моля Ви за съвет
На 51 години съм, мъж
Средата на август имах полов контакт и макар да бе с презерватив се появиха познати симптоми. Преди години съм прекарвал хламидии. Пуснах си изследвания в Цибалаб. Там ми препоръчаха IGM. Дадох и еякулат за всичко, но беше мъничко количество. Отделно доста се забавих докато го занесох...
Резултатите и на двете се оказаха отрицателни
Но имах уретрит, сърбеж, неприятна миризма и стрелкания в ставите
Заминах на море. Пих само едно хапче Панцеф и се почувствах ок. След седмица симптомите отново се появиха. Получих и конюктивит. Обадих се на познат лекар - андролог. Пих Сумамед - 2х500 в първи ден. Добавих по още едно от 500 във втори и трети ден. И така три пъти през седмица. След две седмици пауза започнах 15 дневен курс с доксациклин, като на седмия ден добавих и инжекция цефтриаксон. Последва и баланит - явно бях гъбясал, пих един мико-макс...
Минаха 13 дни от лечението. Струва ми се, че отново се обаждат симптоми по уретра, стави, очи...доксициклина не го пих абсолютно под час, но не съм и закъснявал повече от час...
Моля Ви да ми препоръчате лаборатория и какъв тип изследване? Нямам вече доверие на Цибалаб!
Някъде прави ли се с антибиограма?
Уропробиотика  влияе ли на пробите урина и еякулат?
Какъв удачен вариант имам за трети курс антибиотик, в случай, че най-популярните не са ми помогнали - отчайвам се вече? Каква е чуждестранната схема, която споменавате?
Колко време да изчакам след терапията за тест? Трябва ли да чакам пак да се "развъдят" в мен?
Съзнавам, че постът ми стана дълъг и адски ви досадих.
Поздравления за времето, което отделяте на хората!
Благодаря Ви предварително!
С най-добри пожелания!

Общи условия

Активация на акаунт