Хламидия - тема 5

• 22 386
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
Не съм Денис, но не разбрах, вие имате ли положителен тест - IgA, IgM, и IgG - кръвен. Плюс тестване на еякуат за уреаплазма, микоплазма и тн. То не само хламидията има такива симптоми.
Допълвам - не пийте така антибиотици без изследвания на случайни схеми. За хламидията няма антибиограма. Пуснете си еякуят за други бактерии и кръвни за хламидия, но да мине месец от доксицилина, че сега всичко може да даде фалшиво отрицателно.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 10:06 от hoaxy

# 241
Не съм Денис, но не разбрах, вие имате ли положителен тест - IgA, IgM, и IgG - кръвен. Плюс тестване на еякуат за уреаплазма, микоплазма и тн. То не само хламидията има такива симптоми.
Благодаря Ви за отговора
От еякулат за Хламидия, трихомони, кандида, плазми и кръвен IgM за хламидия и васерман- резултатите бяха отрицателни, а симптоматиката налична! Стерилна урина - също без растеж.
IgM предложи лаборантката - било за нова инфекция. Стара нямам.
Правих два курса на лечение - три седмици сумамед и след 10 дни пауза - взех 15 дни доксициклин, плюс една инжекция цефтриаксон на седмия ден, контролно, плюс едно хапче микомакс заради поява на баланит.
Сега отново се появи симптоматиката. Молбата ми е за съвет към коя лаборатория да се обърна?
Цибалаб нищо не хвана, а определено има симптоми - парене при уриниране, стави, дращене очи...
ПСР урина ли да дам или еякулат? Или и двете? Отделно трите кръвни маркера.
Колко дни след лечението е добре да се пуснат изследванията?
Уробиотика - определено облекчава, но да го спра ли два-три дни преди изследване?
Каква е чуждестранната схема за която говорите, че след двата традиционни антибиотика съм отчаян. Панцефът, който е активен при други уринарни инфекции в случая ефективен ли е?
Благодаря Ви още веднъж за отделеното време!

# 242
Ами не съм специалист, но покрай четеното за хламидията и моя опит, трябва поне месец да мине от антибиотик (Венерологъг, при който ходих каза даже три месеца за промяна в антителата). Трябва и трите вида антитела - при мъжа ми IgA и IgG бяха положителни, а IgM отрицателно. Освен тях мисля в Геника има андрофлор и други по-големи изследвания за бактерии от еякуят или проба от уриналния тракт. Принципно вие сте минали двете най-ефективни лечения - доксицилин и азитромицин, мисля, че чужбинската схема беше комбинация от двете като даже беше по-малко азитромицин от този, който сте пили. По принцип тези антибиотици и то в тези схеми на лечение ще убият всичко там. Не знам дали уропробиотик може да даде промени в изследването, при изследвания на бактерии за чревния тракт казват да не е употребяван нито антибиотик, нито пробиотик преди това, но не съм запозната при мъжете.
Принципно дори и да имате антитела от хламидията, тя може вече да е излекувана от тази схема. В последните години много бавно падат антителата. Моите IgG ги влача от 2 години, като през няколко месеца пускам изследване и те си падат плавно надолу, ПСР отрицателен, според лекаря съм излекувана. Четох изследване, че човек може да си ги носи до 7 години, особено след появата на ковид е по-бавно и трудно.
Идете на уролог като мине времето, за да ви вземе проба или дайте секрет в Геника да видите какво ще излезе от там. Може да идете при личния ви да ви прегледа за други причини, не само в уриналния тракт. И не пийте повече антибиотици, изчакайте малко, че много антибиотик сте изпили накуп и организмът ви трябва да се възстанови.

# 243
Здравейте ,
не знам как да започна , но първо да благодаря на всички особено редовните участници и тук и в другите форуми , защото проблема с информация относно всички ППБ ( полово предавани болести) и методите за тяхното изследване и лечение е често противоречива за мен лично .
   Аз съм с всички симптоми на Хламидия и нито един позитивен тест ( ще напиша по- долу какви и колко) . Вече и със Синдром на Райтер - Лерой , (реактивен артрит , уретрит и за сега дразнене в очите , понякога болки )макар да казват много лекари , че при жените се среща много  рядко , а като чета има все повече жени страдащи от това.  
  От скоро разглеждам информацията в нета , защото от близките и някои доктори ми се повтаряше“Не чети в интернет!!! “и нямам претенциите изобщо да имам познания по темата , а съм на бясната въртележка от изследвания , различни лекари , с които явно ще продължа.
 Но ако не бяха тези групи и личните разкази на хора страдащи от тези проблеми , нямаше да мога да си обясня дори и малкото възможно .
    С мъжа ми сме от много години заедно  17-18 години , за това и шока беше голям и все още е за мен ( имам детенце на 14 години ) . Не съм имала проблем  при зачеването , нито по време на бременността.  И аз да кажа като другите ( макар само най- близките  вярват)  , че няма трети човек в нашите отношения .
  През годините съм имала периодични циститни кризи и състояния къде леки и отшумяващи , къде силни ( с кръв в урината) , от които първата такава криза преминах с пиене на мноооого билки и да ходила съм на уролози , гинеколози и тъй като предложиха ваксина за хроничен цистит , а аз не бях раждала, отказах и започнах да чета за множество билки лекуващи бъбреци и цистит . Тогава имах и песъчинки в бъбреците и изолирана E.coli в урината и  на ум не ми е минавало да търся другаде  причината, като при моя съпруг е нямало никакви оплаквания.
  След раждането обаче и особено след ( няма да кажа секс ), а след като правихме любов имах едно обилно течение и болки ниско в корема . От там и почнаха моите съмнения, че нещо не е наред и системни прегледи при гинеколози, при които ми пускаха баналната микробиология и периодично цитонамазка. И в повечето случай бях ll група и с чиста микробиология …. С някакви редки изключения с гъбички ,(вероятно) заради честата употреба на силни антибиотици , защото често боледувам от вирусни инфекции.
 Така години чести прегледи и изследвания , настоявайки от моя страна , че нещо не е наред имам изследвания на 6- та година от раждането детето ми 1- цервикален секрет ( цитологично изследване ) отрицателна за всичко освен стрептокок и оскъдно лактобактерии; 2-тест за антиген за Chlamydia trachomatis ( отрицателен ) , следват след 2 години в Геника , после след още 2 , 2020 пак отрицателни , по мое настояване 2022 г . PCR - Геника Фемофлор +  - тук има бактерии и като видят всичко друго отрицателно и било наред ( като не спирах да търся и друго и друго мненине и изсипани безброй левове за прегледи и изследвания ).
   И така до миналата година - тежки цистити и то след правене на любов  ( последва лечение с Ципрофлоскацин за 7 дни , после пак за 10 дни , и леко затихване за кратко време  и куп препарати с червена боровинка и какво ли още не .
 Така една жена - уролог ми каза най- накрая в прав текст , че може да е Хламидия и дали  сменям партньорите си . Аз бях шокирана и след още няколко месеца губене по прегледи ( ще стане много дълъг поста за това ще спестя много ) на 30 - ти от 3 прахчета антибиотик ( за цистит ) пак пуснах в Геника Фемофлора +  ( обясниха ми , че след 15 дни от антибиотика може ) .  И тук един стафилокок . След още 10 дни при уролог - нефролог ( защото се влошавах рязко ) PCR на урина първа сутрешна , пак отрицателни за всичко .  Пих пак антибиотик 7 дни и рабира се след това лекувах гъбички . Минах през куп още неща , опити за лечение на хроничен цистит и накрая Реактивен артрит - пуснах за IgM ;IgG;IgA ( отрицателни) След месец или 2 отново изследвания за всичко в Торакс -  пак отрицателни ( пак на 30 ден от Левокс , защото бяхме с вирус ) и рязко влошаване .
  НИКОЙ НЕ ИСКАШЕ ДА МИ ИЗПИШЕ АНТИБИОТИК , защото всичко било отрицателно - стигнах до психиатър: ксанакс и антидепресанти , не можех да спя от болки и вече на ръба измолих личния ми лекар за спасение. Пих 20 дни ( каза ми 15 дни ) Доксациклин  и на 16- сякаш всичко минаваше и се оправях . Но явно не за дълго …
   Искам още много да споделя , за да мога да помогна на някой поне с нещичко .
  В други групи пишат , че PCR теста мнооого рядко лови Хламидия и Трихомони .  Чета за тест на принципа на Директната имунофлуоресценция , който Директната имунофлуоресценция някой е не много точен , сигурен и зависи кой го прави ( но май за всички тестове се отнася ) . Говорих с една жена венеролог , която е правила преди , но сега вече не ( по ред причини ) искаше пак да пратим материал в Геника , но аз казах , че имам вече .
 Направих и на мъжа скоро ми PCR  първа сутрешна урина , без тоалет Андрофлора + ( отрицателен за ППБ) и кръв като са отрицателни другите , НО в сива гранична зона IgG .
    Става много дълъг поста , но ще пиша пак …
Някой знае ли за връзка  между Хламидията и Трихомоните , защо някъде видях във форум, че  при наличие на трихомони , които са много трудни за откриване , Хламидията или Уреа или Мико - плазмите са почти невъзможни за лекуване ?

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 19:16 от angeliana

# 244
A на мъжа ви кръвни,  еякуят, уринален секрет? Той пие ли антибиотиците?

# 245
Какво да ви кажа, щом резултатите са отрицателни,  значи нямате хламидии. На психическа основа ще си докарате други болести, щом и до психиатър сте стигнала...

# 246
Аз съм диагноза Реактивен артрит, и на мен ми се иска да нямам нищо Simple Smile , но продължавам търсенето. Прочетете в други форуми и аз бях спокойна и сигурна с тези безброй отрицателни резултати , че всичко Ок . Чета за  хора с по 6 PCR - отрицателни , но заради болките и симптомите не спират да търсят и накрая с някой добър микробиолог намират отговора .
  А относно мъжа ми не е пил антибиотици за сега ( защото уж нямах нищо , освен цистит ),но когато вече се отключи и реактивния артрит и стана ясно , че трябва да се търси причината , се въздържаме от контакт , а и аз не съм в състояние предвид болките и т.н.

# 247
Значи вие се тровите,  а него го щатите, хубава работа.

# 248
Може би трябва да се насочите и към другите причинители на реактивен артрит - в интернет виждам - Salmonella,
Shigella, Yersinia,Campylobacter (стомашно-чревни), Уреаплазма, Микоплазма, Chlamydia pneumoniae , Хепатит, Coxsackie, Borrelia burgdorferi. Можело и от генетична предразположеност, от много стрес и тн. Ако всичките ви изследвания са отрицателни, е нормално да не искат да ви предписват антибиотици - то реално какво да лекуват. И принципно като се лекуват ППБ, се лекуват и двамата партньори, така малко вие пиете антибиотик и после той пак ви заразява.

# 249
Благодаря , hoaxy !  Но аз съм и с уретрит и още много други симптоми , просто не разказвам с големи подробности, защото поста ще стане огромен . Изследвана съм за Мико и Уреа - плазми.

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 20:45 от angeliana

# 250
Изследвахте ли трихомони,  гонорея,  хепатит , сифилис и други?

# 251
Да, изследвах , но за трихомони чета , че на PCR трудно се хващат , даже никак и сега ми предстои друго изследване за трихомони. Ще пиша , когато имам повече яснота по въпроса.

# 252
Прощавайте - някой знае ли приемът на УРОбиотик влияе ли на ПСР урина/еякулат, трябва ли да се спре и колко време пауза трябва да се направи преди изследване? За пикочна кисевина в Геника пишат, че трябва да има 10 дни пауза след "добавки", каквото и да значи. Благодаря предварително

# 253
Миналата година имах чести цистити, за които ми изписаха монурал. В края на годината се сетих да си пусна кръвно за изследване за хламидия. Беше положително. Съответно антибиотик и се излекува, защото микробиологията след това беше чиста. Тази година от март-април насам взех да разреждам цикъла, идва по-нарядко. Освен това планираме бременност, заради което ми правиха цветна снимка, която показа, че тръбите са запушени. Това свързано ли е с хламидията? Според лекарите е по-вероятно винаги да са били запушени, откакто ми е правена операция за премахване на апендикса, когато бях 8 годишна. Досега не съм опитвала да забременявам.

(Никой не е изневерявал на никого. Със сегашният ми партньор се събрахме преди една година и не съм му предала инфекцията.)

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 10:34 от shadowpanda

# 254
А кръвни правили ли сте след лечението? Микробиологията не показва хламидия, може би имате предвид пср. Партньорът правил ли си е кръвни, ако сте били заедно, когато сте била положителна? Иначе запушването може да се получи и от хламидия, затова и препоръчват след изкарана хламидия(особено ако е била по-стара инфекция) и след сигурно излекуване, ако се планира бременност, да се провери проходимостта на тръбите. При вас може да се виждат някакви сраствания от операцията и затова лекарите да казват, че е от нея, все пак те имат по-добра видимост над нещата.

Общи условия

Активация на акаунт