Хламидия - тема 5

• 22 382
  • 316
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за отговора!
Нередовният цикъл от пролетта насам възможно ли е да е от запушването на тръбите?
Хламидията ми е от миналата година, не от по-рано. Със сегашния ми партньор не сме били интимни преди да я излекувам. Правих и си и кръвен тест, който беше отрицателен, освен пробата, която ми казаха, че е микробиология и показвала дали имам хламидия освен други инфекции.

А кръвни правили ли сте след лечението? Микробиологията не показва хламидия, може би имате предвид пср. Партньорът правил ли си е кръвни, ако сте били заедно, когато сте била положителна? Иначе запушването може да се получи и от хламидия, затова и препоръчват след изкарана хламидия(особено ако е била по-стара инфекция) и след сигурно излекуване, ако се планира бременност, да се провери проходимостта на тръбите. При вас може да се виждат някакви сраствания от операцията и затова лекарите да казват, че е от нея, все пак те имат по-добра видимост над нещата.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 16:01 от shadowpanda

# 256
Здравейте ,
не знам как да започна , но първо да благодаря на всички особено редовните участници и тук и в другите форуми , защото проблема с информация относно всички ППБ ( полово предавани болести) и методите за тяхното изследване и лечение е често противоречива за мен лично .
   Аз съм с всички симптоми на Хламидия и нито един позитивен тест ( ще напиша по- долу какви и колко) . Вече и със Синдром на Райтер - Лерой , (реактивен артрит , уретрит и за сега дразнене в очите , понякога болки )макар да казват много лекари , че при жените се среща много  рядко , а като чета има все повече жени страдащи от това.  
  От скоро разглеждам информацията в нета , защото от близките и някои доктори ми се повтаряше“Не чети в интернет!!! “и нямам претенциите изобщо да имам познания по темата , а съм на бясната въртележка от изследвания , различни лекари , с които явно ще продължа.
 Но ако не бяха тези групи и личните разкази на хора страдащи от тези проблеми , нямаше да мога да си обясня дори и малкото възможно .
    С мъжа ми сме от много години заедно  17-18 години , за това и шока беше голям и все още е за мен ( имам детенце на 14 години ) . Не съм имала проблем  при зачеването , нито по време на бременността.  И аз да кажа като другите ( макар само най- близките  вярват)  , че няма трети човек в нашите отношения .
  През годините съм имала периодични циститни кризи и състояния къде леки и отшумяващи , къде силни ( с кръв в урината) , от които първата такава криза преминах с пиене на мноооого билки и да ходила съм на уролози , гинеколози и тъй като предложиха ваксина за хроничен цистит , а аз не бях раждала, отказах и започнах да чета за множество билки лекуващи бъбреци и цистит . Тогава имах и песъчинки в бъбреците и изолирана E.coli в урината и  на ум не ми е минавало да търся другаде  причината, като при моя съпруг е нямало никакви оплаквания.
  След раждането обаче и особено след ( няма да кажа секс ), а след като правихме любов имах едно обилно течение и болки ниско в корема . От там и почнаха моите съмнения, че нещо не е наред и системни прегледи при гинеколози, при които ми пускаха баналната микробиология и периодично цитонамазка. И в повечето случай бях ll група и с чиста микробиология …. С някакви редки изключения с гъбички ,(вероятно) заради честата употреба на силни антибиотици , защото често боледувам от вирусни инфекции.
 Така години чести прегледи и изследвания , настоявайки от моя страна , че нещо не е наред имам изследвания на 6- та година от раждането детето ми 1- цервикален секрет ( цитологично изследване ) отрицателна за всичко освен стрептокок и оскъдно лактобактерии; 2-тест за антиген за Chlamydia trachomatis ( отрицателен ) , следват след 2 години в Геника , после след още 2 , 2020 пак отрицателни , по мое настояване 2022 г . PCR - Геника Фемофлор +  - тук има бактерии и като видят всичко друго отрицателно и било наред ( като не спирах да търся и друго и друго мненине и изсипани безброй левове за прегледи и изследвания ).
   И така до миналата година - тежки цистити и то след правене на любов  ( последва лечение с Ципрофлоскацин за 7 дни , после пак за 10 дни , и леко затихване за кратко време  и куп препарати с червена боровинка и какво ли още не .
 Така една жена - уролог ми каза най- накрая в прав текст , че може да е Хламидия и дали  сменям партньорите си . Аз бях шокирана и след още няколко месеца губене по прегледи ( ще стане много дълъг поста за това ще спестя много ) на 30 - ти от 3 прахчета антибиотик ( за цистит ) пак пуснах в Геника Фемофлора +  ( обясниха ми , че след 15 дни от антибиотика може ) .  И тук един стафилокок . След още 10 дни при уролог - нефролог ( защото се влошавах рязко ) PCR на урина първа сутрешна , пак отрицателни за всичко .  Пих пак антибиотик 7 дни и рабира се след това лекувах гъбички . Минах през куп още неща , опити за лечение на хроничен цистит и накрая Реактивен артрит - пуснах за IgM ;IgG;IgA ( отрицателни) След месец или 2 отново изследвания за всичко в Торакс -  пак отрицателни ( пак на 30 ден от Левокс , защото бяхме с вирус ) и рязко влошаване .
  НИКОЙ НЕ ИСКАШЕ ДА МИ ИЗПИШЕ АНТИБИОТИК , защото всичко било отрицателно - стигнах до психиатър: ксанакс и антидепресанти , не можех да спя от болки и вече на ръба измолих личния ми лекар за спасение. Пих 20 дни ( каза ми 15 дни ) Доксациклин  и на 16- сякаш всичко минаваше и се оправях . Но явно не за дълго …
   Искам още много да споделя , за да мога да помогна на някой поне с нещичко .
  В други групи пишат , че PCR теста мнооого рядко лови Хламидия и Трихомони .  Чета за тест на принципа на Директната имунофлуоресценция , който Директната имунофлуоресценция някой е не много точен , сигурен и зависи кой го прави ( но май за всички тестове се отнася ) . Говорих с една жена венеролог , която е правила преди , но сега вече не ( по ред причини ) искаше пак да пратим материал в Геника , но аз казах , че имам вече .
 Направих и на мъжа скоро ми PCR  първа сутрешна урина , без тоалет Андрофлора + ( отрицателен за ППБ) и кръв като са отрицателни другите , НО в сива гранична зона IgG .
    Става много дълъг поста , но ще пиша пак …
Някой знае ли за връзка  между Хламидията и Трихомоните , защо някъде видях във форум, че  при наличие на трихомони , които са много трудни за откриване , Хламидията или Уреа или Мико - плазмите са почти невъзможни за лекуване ?
Здравей, Има кръвни изследвания за хламидия - LTT(Бласттрансформационен тест) и EliSpot, които би трябвало да са по-надежни от стандартните кръвни. За трихомоните може да се изследвате в Медирс, само че там ги пропускат при жените. Може мъжът ви да се изследва там.

# 257
Здравейте, моля за съвет обърках се от цялата информация. Партньора е имал контакт преди 3-4 седмици и при изследване IgG е положително/каза, че другите показатели са отрицателни/, назначили са му антибиотично лечение. Аз също се изследвах с кръвна проба и моите резултати са . Изследвани са само Igm и Igg по препоръка на ревматолога /по друг повод имах записан час и нещата съвпаднаха с положителния резултат на партньора/. Предстои ми преглед при гинеколог след седмица, но съм притеснена. Не съм се изследвала в миналото за това заболяване и ме оздачават, че има стойностти на Igg, дори и ниски. Моите показатели има ми вероятност да показват инфекция започваща в момента и тепърва да нарастват? Да повторя ли изследването и в друга лаборатория преди прегледа?

# 258
По принцип щом партньорът ви има положителни IgG това означава стара инфекция. При вас са отрицателни, но не знам от кога ви е рисковият контакт. Реактивите реагират и на други неща, затова никога не е 0.0. Ако е нова инфекция, ще са положителни IgA телата, за IgG е рано още, а IgM не винаги позитивират.
Не разбрах рисковият контакт ли е бил преди 3-4 седмици, нов партньор ли, но общо взето в интернет пише, че IgA антителата позитивират 1-2 седмици след рисков контакт, тогава може да си направите. Гинекологът може да прецени да ви вземе ПСР от влагалищен секрет.
Не правете небезопасен секс докато на него не му мине контролни кръвни поне месец след антибиотика, хламидията е станала упорита, няма антибиограми, и често първото лечение не е успешно.

# 259
По принцип щом партньорът ви има положителни IgG това означава стара инфекция. При вас са отрицателни, но не знам от кога ви е рисковият контакт. Реактивите реагират и на други неща, затова никога не е 0.0. Ако е нова инфекция, ще са положителни IgA телата, за IgG е рано още, а IgM не винаги позитивират.
Не разбрах рисковият контакт ли е бил преди 3-4 седмици, нов партньор ли, но общо взето в интернет пише, че IgA антителата позитивират 1-2 седмици след рисков контакт, тогава може да си направите. Гинекологът може да прецени да ви вземе ПСР от влагалищен секрет.
Не правете небезопасен секс докато на него не му мине контролни кръвни поне месец след антибиотика, хламидията е станала упорита, няма антибиограми, и често първото лечение не е успешно.
Благодаря за отговора! Неговия рисков контакт е бил преди 3-4 седмици, а моите с него след това през целия период.

# 260
Здравейте , дами . Не знам дали вече има отговор на такъв въпрос , но искам да попитам дали може от стерилна урина ( урокултура )да се изолира хламидийна инфекция или си има специфични изследвания за хламидия , когато се изследва урина .

# 261
Здравейте дами! Пиша за първи път в тази тема, за да поискам съвет, тъй като мнения на двама гинеколози по казуса ми се разминават. Миналата година поради оплаквания от засилено бяло течение ми бяха правени доста изследвания на различни места. Едното беше лаборатория "Геника", където беше изследван цервико-вагинален( така е описан ) секрет за доста микроорганизми чрез PSR. По-късно разбрах от теми във форуми,че тези тестове в бг не са много достоверни. Изследвахме се с партньора ми и в НЦЗПБ, гр. София,но там не ни пуснаха тестове за хламидии по презумпцията, че в Геника са били отрицателни. Всичко направено там също ни беше отрицателно. Преди около две седмици при посещение при гинеколог, той реши да ми вземе цервикален секрет и да го занеса в лабораторията в същата поликлиника, където работи той, тъй като от години също имам хронични циститни оплаквания и ми спомена, че иска да се тества за гонорея, без повече обяснения. След няколко дни излезе резултата и беше описано следното ( Ще прикача и самия резултат):"Масово левкоцити в цервикалния секрет, предимно за сметка на лимфоцитите. Реагира позитивно на тест за хламидиална инфекция и микоплазма." Оттук АГ специалиста реши да ми назначи следното лечение за хламидии и микоплазми: 1 гр.Азитромицин, 2 глобули Арилин Рапид, Кандизол 1 Табл. и Ломексин глобула еднократно. Първо това кратко лечение никак не ми изглежда надеждно, че ще помогне, дори да имам въпросите инфекции. Второ, другия ми гинеколог от София като му писах на Вайбър, ми каза, че това, че теста ( който дори не разбрах какъв точно се води ) позитивира за хламидия и микоплазма, не значело, че ги има и трябвало да се вземе нов секрет и да се изследва специално за тези два микроорганизма. Моля ви помогнете ми със съвети и насоченост поне в коя лаборатория да занеса нова проба от церикален секрет за въпросните неща и трябва ли да пусна и друг вид изследвания? Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 23:38 от Биляна Колева 660916

# 262
Пусни си кръвни за хламидия - трите вида антитела - IgA, IgM и IgG.
 За микоплазма има и ПСР, и микробиология - специално за микоплазма и уреаплазма(заедно ги изследват), а не обикновена микробиология.
 В Геника има изследването микробиология с антибиограма, в Рамус има, в Кандиларов има. Не мога да дам съвет за лаборатории, тъй като и аз имам проблем с тях. Принципно рядко има фалшиво положителни за този вид инфекции, а по-скоро фалшиво отрицателни при недобре взета проба или скорошно лечение с антибиотик.

# 263
Здравейте,
Фертилити тест от менструална кръв в Геника за хламидия, херпеси, микоплазма и другите, да не ги изреждам всички, е отрицателен. Има ли смисъл от такъв тест на урина пак в Геника?
Хич не ги схванах тия изследвания. Според гинеколога, Фертилити е най-достоверен и щом там нищо не е засечено, значи няма.
Ама няма обяснение за срастванията в корема и болката след уриниране.
Брагодаря

# 264
Здравейте,
Фертилити тест от менструална кръв в Геника за хламидия, херпеси, микоплазма и другите, да не ги изреждам всички, е отрицателен. Има ли смисъл от такъв тест на урина пак в Геника?
Хич не ги схванах тия изследвания. Според гинеколога, Фертилити е най-достоверен и щом там нищо не е засечено, значи няма.
Брагодаря
А кръвен правихте ли?

# 265
Не
Здравейте,
Брагодаря
А кръвен правихте ли?

# 266
Пуснете си , за да изключите напълно хламидии.

# 267
Т.е. фертилити и теста с урина са идентични ли? И да пусна кръвен, за да е сигурно, че няма подобни гадинки?
Пуснете си , за да изключите напълно хламидии.

# 268
Според мен, да. Фертилити е много по- достоверен от уринен.

# 269
Благодаря, че ме насочвате.
А дали има кръвен тест освен за хламидия и за микоплазма и уреаплазма? Защото в цибалаб виждам кръвен само за хламидия, и трите антитела?
И на гладно и жадно ли се взима пробата?
Според мен, да. Фертилити е много по- достоверен от уринен.

Общи условия

Активация на акаунт