Пъзели - 36

• 25 204
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Мона Лиза иначе пък тръгна много добре и цветовете му са чудни и сглобката е хубава здрава и парчетата не са тънки ,макар и леко наръфан и на мен взе да ми харесва и може би ще взема и други Grinning

Ето този е
https://www.ozone.bg/product/pazel-master-pieces-ot-1000-chasti- … g-1000pc-w-linen/

А снощи приключих едното чудовище на Heye ,забавно но … с много хлабава сглобка и малко тънки парчета за мен лично

# 616
  • София
Ghibli, много е красив. Очите направо хипнотизират.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 15:22 от sali

# 617
  • София
Аз днес подхванах Москва, тъй като децата са ваканция и бюрото е свободно.

# 618
От мен един Falcon. Качество, цветове, сглобка от всичко съм доволна.

# 619
Ех, какви красоти споделяте. Ето и от мен един пъзел, нареден вчера в рамките на няколко часа.
Пъзел Black Sea от 1000 части - Завинаги свободни, Калоян Стоянов🧩❤
Най-после му дойде редът!💜

# 620
Wisteria cottage, 1000 части на Sunsout. Малко по-труден, от колкото очаквах

# 621
  • София
Бухтичка, пъзелът в момента е в мен, после ще го предам на Йоана, малко си разменихме местата.
след теб не бях ли аз? Не че ми е драма, ама да знам, че няма да ме пропуснете (че то сакън, не може без мерудията) Grinning  

Такива разминаващи се ръбчета аз не ги броя за лошо качество - то ако всичко е лесно, къде остава тръпката от реденето и как ще отличаваме един производител от друг, ако всички произвеждат 1:1 същия продукт? Мисля, че производителите го правят нарочно и качеството не е свързано с трудността, а по-скоро с печат, изрязване (да няма отлепящи се части и да няма недоизрязани), миризма, сглобка, дебелина на картона. Труден и некачествен за мен е различно.
А с изображенията практикувам като white duckling - ако ще е трудно, трябва да е на сигурна марка. Е, този път  с вълка малко не ми се получи, ама карай (не че Eurographics някога са били топ качество... който много си вярва, сега ще реди бавно) Grinning

Angel, как така за няколко часа?? Това ми е минимум два дни на мен Simple Smile

# 622
  • София, България
Тони, по принцип Йоана беше преди мен, но Мими ми го даде първо на мен, защото Йоана беше заета тогава.

Не знам кой е точно пъзелът с вълка, но щом на теб ти се опъва мога да си представя какво чудо на чудесата е.

И последно за разминаващите се парчета, имах предвид, че на този пъзел не би трябвало да се разминават така, просто нещо е станало, то си личи, на повечето места парчетата преливат плавно едно в друго, но има места, на които са криви и то по начин, по който те кара да се чудиш дали парчето е на мястото си, защото влиза на още 5-6 места поне наоколо.

# 623
Ghibli, чудна е лисицата!

Аз започнах ретро постери на Eurographics върху килимче, че папката е още заета. Много много хлабава сглобка.

# 624
  • гр. София
Започнах го вчера след като го видях в темата. До тук беше истинско удоволствие Simple Smile Сглобката е добра, не е стегната, но на магаренцето беше по-хлабава. Частите са уникални, единствените влизащи на повече от едно място бяха на рамката. До сега Едука съм редила само веднъж-Езерото  Комо 2000ч. Беше отдавна и нямам спомен колко ме е затруднило. Малко не ми харесват тези парчета, които са вдлъбнато и изпъкнало, но пък са голям ориентир Simple Smile
Трябва да се реди на светло, вече не виждам добре нюансите.

Скрит текст:
Скрит текст:

# 625
Тони, после ще го получиш от мен, знаем вече къде:) На сергията за мляко:)

# 626
Ще редактирам списъка, но в момента не мога.
Относно разминаващите се парчета при мастърите то е голямо и според мен е съвсем умишлено. Но тези, които се разминават с по малко мен лично ме дразнят също. Не е голяма драма и не ми е ключов критерий за качеството, но все пак предпочитам да го няма.

Ghibli, много е готина лисицата, бързо ли се реди?

Аз също се поглезих вчера с първия ми дървен пъзел. Лошото е, че ми хареса, а не ми се иска да залитам по дървените, че е голяма цифромания.
Наредих го доста бързо, мислех че малко повече време ще ми отнеме. Докато спеше детето беше много приятно, когато се събуди преживях 15 микроинфаркта, не е много подходящо за малки ръчички 😄
Нямам база за сравнение, само споделям впечатления. Сглобката е хлабава, но може би всички са така, нямам идея. Има доста части с формата на фигурки. Частите не влизаха на чужди места, което доста ме улесни. Много са мънички и работата е малко пипкава, но на мен не ми пречи, даже ми допада.
Colorful cocktails
501 части
Trefl Wood Craft Origin

# 627
  • гр. София
Много е хубав! Simple SmileЗавид, завид Simple Smile

# 628
Много са хубави, но и доста скъпи...

# 629
Ghibli, много е готина лисицата, бързо ли се реди?

Аз също се поглезих вчера с първия ми дървен пъзел.
Бухтичка, ти си избрала точно този, който аз съм си набелязала за следващ (евентуално ако реша да купувам дървен). Много е як!
Пипкава работа е меко казано. Вижда се, че е там парчето, обаче не иска и не иска да си влезе на мястото! Чак след няколко опита и няколко преглътнати нецензурни израза се сглобява.
За хлабавата сглобка - да, всички са така. Подвижни са, нямат сцеплението на хартията и само дебелината на частите ги държи да не се разпаднат. Виждала съм препоръки да се реди на подложка от велур или нещо подобно, което да фиксира парчетата.

Лисицата не бих казала, че се реди бързо. Отне ни от късен следобед до късна вечер - шест или седем часа с почивките - за 308 части. Но съм сигурна, че някой би се справил по-бързо от нас.

Замислих се как бих подредила дървените пъзели, които съм редила. Unidragon изненадващо не е начело на класацията. По някаква причина си мислех, че са еталон и висша класа в сферата на дървените пъзели, но всъщност са на сходно ниво с останалите. Опаковката е първокласна, но лисицата например имаше малко обелени парченца и едно по-сериозно пострадало. Вълкът от Саон също имаше пострадали парчета. Дотук съм най-доволна от Wentworth и Trefl.

Общи условия

Активация на акаунт