Улавяте ли се, че харчите залудо пари?

• 51 606
  • 1 181
  •   1
Отговори
# 585
Ходя на фризьор 2-3 пъти годишно. На маникюр всели месец. Не е харчене залудо на пари.

Утре ми е първото ходене от миналия март. Ще видим новите цени.

# 586
  • пустинята Гоби
На мен не ми е за парите, а от страх да не ме окипазят. Имам лош опит последните години, все съм недоволна. За шампоани, балсами, маски и бои бая пари давам, но ми се отплащат.

# 587
Ох и аз така! От страх не смея да отида на фризьор. Преди няколко години такава драма стана, че не смея. Ходя само за подстригване. Обичам си естествения цвят, но бях решила да си направя балеаж, проучвах салони с месеци. Отидох в един от най-прехвалените в София, оставих огромна сума пари и си тръгнах на петна и с изгорена коса. Цената не винаги има общо с професионализма за съжаление.

# 588
Ходя на фризьор 2-3 пъти годишно. На маникюр всели месец. Не е харчене залудо на пари.

Утре ми е първото ходене от миналия март. Ще видим новите цени.
Какво толкова правите на маникюристка всеки месец? Питам от интерес.

# 589
Ужасна липса на професионализъм цари в целия сектор на козметици, фризьори, въобще много от тях са разочароващи. Не знаеш като отидеш някъде, после с коса ли ще си тръгнеш, или без. За съжаление има много разочарования и човек трябва да внимава къде се съгласява да се подстриже дори. Аз трудно се доверявам и особено за изрусяване не бих се решила да спестя пари, защото евтиното може да излезе скъпо. Сама да се правя, не мога. Нямам нужните умения.

# 590
Ама то липсата на професионализъм не е само при фризьорите, така че...

На маникюрист ако не се ходи всеки месец пак ще спомена, че вероятно ефекта ще е като на показаните по-горе зелени нокти.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 23:07 от blackcat6

# 591
Гел лак и Шилак, плюс педикюр на всеки четири седмици средно.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 23:56 от Анонимен

# 592
Аз през целия си живот успях да харесвам само един фризьор, който е във Варна. Отказах се и да търся и съответно ходя един-два път годишно на фризьор като се прибера. На козметици не ходя, на маникюр също, но харча доста пари за домашни уреди и всякакви продукти. Всеки с номера си.

В настоящата ситуация обаче прекратявам всякакви подобни харчове. Грам не ми се струва, че ще обеднеем чувствително или че трябва да пестим пари за черни дни. Просто ми се струва пошло най-малкото, докато аз си купувам уред за 500 или нагоре евро или поредния парфюм дето събира прах, или лак с не знам какви звездички, деца да бягат в чужда държава с раници на гърба и майките им да нямат никакви пари, за съдбата на бащите да не говорим. Не провокирам и не призовавам, просто с ограничаващите се ресурси, аз вече отказвам да харча за лудо, не че не знам как да го правя. Ще пазя парите за смислени неща и не е казано, че те трябва да са за мен.
Дъщеря ми преди две седмици беше в Париж. Казах й да ми донесе еклери. Донесе шест еклера за 29 евро и девет макарони за 40. Днес си говорихме колко изумително тъпо е това, но тъй е като си мислиш, че животът е само хубав и все ще е такъв.

# 593
  • пустинята Гоби
Честно казано и аз се чувствам по същия начин. Не, че няма да си боядисам косата и да се подстрижа, ако се наложи, просто ми е съвестно да харча пари за глезотии и да правя планове за забавления.

# 594
Гел лак и Шилак, плюс педикюр на всеки четири седмици средно.
Слагаш първо гел лак и после Шилак?

# 595
Боядисвам се откакто навърших 20 години, просто така ми харесва. От тези новите постоянни лакове не съм си слагала никога, не виждам защо.

# 596
Всеки има различни приоритети. И за мен е харчене за лудо да имаш 100 лака за нокти, обаче влез в лаковата тема и свят ще ти се завие…
Толкова пари за лакове е направо грехота.
Лакирам се само при специални случаи, а през другото време си ходя с късо подрязани и не лакирани нокти.

# 597
  • пустинята Гоби
Не изсъхват ли тия лакове?

# 598
Вчера отидох само за две долнища в Декатлон и на касата 130€.🥴

# 599
Какви са тези долнища ? Официални ли са?

Общи условия

Активация на акаунт